دستگاه قضایی هنوز گوشی‌های مسدود شده را روانه بازار نکرده است

۱۳۹۷/۰۷/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۰۹۱۷
دستگاه قضایی هنوز گوشی‌های مسدود شده را روانه بازار نکرده است

گروه دانش و فن | مرجان محمدی|

با توجه به نوسانات شدید قیمت ارز در بازار فروشندگان تلفن همراه تمایلی برای فروش ندارند، ‌این در حالی است که سامانه نیما نیز از دسترس خارج شده است و فعالان و وارد کنندگان تلفن همراه نمی‌توانند ثبت سفارش انجام دهند، ‌در همین خصوص محمدجواد آذری جهرمی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار تعادل در‌خصوص صورت نگرفتن ثبت سفارش تلفن همراه در سامانه نیما و مشخص نبودن قیمت دلار به‌دلیل نوسانات اخیر گفت: از این موضوع اطلاعی ندارم و نمی‌توانم آن را تایید یا تکذیب کنم .

در همین رابطه علی میرنژاد مدیرکل برق و الکترونیک وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حال حاضر هیچ ثبت سفارشی بلاتکلیف نمانده است، هرچند که به دلیل شرایط مقطعی اخیر و نوسان شدید ارز برخی مشکلات برای وارد‌کنندگان ایجاد شده است که به زودی رفع می‌شود .

وی در پاسخ به این سوال که چرا دسترسی به سامانه نیما امکان پذیر نیست گفت: این مشکل باید از سوی بانک مرکزی مرتفع شود و وزارت ارتباطات نقشی در این خصوص ندارد .

در ادامه وزیر ارتباطات درباره تنظیم بازار گوشی، با بیان اینکه کاهش قیمت ارز در روزهای گذشته تاثیر کمی بر کاهش قیمت گوشی‌ها داشته، گفت: هنوز از سمت دستگاه قضایی ۷۰۰ هزار گوشی مسدودشده، کاملا وارد بازار نشده و روند کاهش قیمت بطور کامل رخ نداده است. از وزارت صمت می‌خواهیم محدودیت واردات شرکت‌ها را کاهش دهد و آنها هم قول مساعد دادند.

وی با اشاره به تنظیم قیمت بازار گوشی اظهار کرد: وزیر صمت درخواست کرد که وزارت ارتباطات مدیریت بازار گوشی را به دست بگیرد که ما مسوولیت مدیریت را نپذیرفتیم اما قول کمک دادیم. برخی از شرکت‌ها واردات با ارز غیرتخصیصی انجام داده بودند و با توجه به موانعی که شرکت‌ها برای واردات دارند، برای حل این موانع صحبت‌هایی داشتیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره شنیده‌ها مبنی بر مذاکره دولت با تلگرام بیان کرد: بحثی که در کمیسیون صنایع مجلس مطرح شد، تحقیق و تفحص درباره مذاکراتی بوده که با تلگرام انجام شده است. اما این مذاکرات محرمانه نبوده و در دولت گذشته با دستور دادستان وقت و کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه صورت گرفته است. اکنون هم بحث جدیدی مطرح نیست و مذاکره جدیدی انجام نشده است.

    پرونده کلاهبرداری 35 میلیاردی در دادسرا

جهرمی با اشاره به پرونده خدمات ارزش افزوده که منجر به کلاهبرداری ۳۵ میلیارد تومانی از حساب برخی مشترکان شده بود، گفت: نوع خدمات ارزش افزوده، ارایه خدمات محتوایی است. مطابق گزارش‌ها، سیستم دچار اختلال شده و همین امر موجب این اتفاق شده بود. البته نظارت ما همواره در این حوزه بوده و رویکرد جدید ما سامانه سپاس است که از هوش مصنوعی استفاده می‌کند.

وی ادامه داد: تا پیش از این فرآیند نظارتی رگولاتوری به صورت شکایت‌ محور بود، اما در رویکرد جدیدی در سامانه شکایت مشترکان موضوع هوش مصنوعی را وارد کردیم و بحث کلاهبرداری از خدمات ارزش افزوده پیامکی شناسایی شد. همراه اول هم وارد حوزه شد و اقدامات موثری انجام داد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه میزان شکایت از سرویس‌های ارزش افزوده در صفحات اجتماعی ما و نیز سامانه شکایت رگولاتوری در پنج ماه گذشته، چهار برابر شده بود، افزود: این فرآیند را بررسی کرده و به این نتیجه رسیدیم که در زیرساخت‌های فنی سرویس‌های ارزش افزوده اختلالاتی وجود دارد و شش شرکت توانسته‌اند با عضویت بدون اطلاع دو میلیون مشترک در این زمینه بیش از ۳۳ میلیارد تومان کلاهبرداری کنند.

جهرمی افزود: این مبلغ به حساب مشترکان بازگشته و به اطلاع آنها رسید و پرونده هم اکنون در دادسرای جرایم رایانه‌ای مفتوح شده و در انتظار بررسی‌ها در این خصوص هستیم. در عین حال دو پرونده در مورد اپلیکیشن‌های نصب‌شده روی گوشی‌های مشترکان بدون اطلاع فرد و نیز پیامک‌های فریبنده که فرد را ترغیب به عضویت می‌کند، در دست بررسی است که به زودی نتایج آن را اعلام می‌کنیم.

    واردات گوشی مسافری محدود نمی‌شود

وی در مورد موضوع واردات و رجیستری گوشی‌های مسافری از روز شنبه اظهار کرد: قرار نیست واردات گوشی مسافری از شنبه محدود شود، بلکه قرار است اصالت مسافر بودن افرادی که گوشی وارد می‌کنند از طریق سامانه نیروی انتظامی، چک و تایید شود. تا پیش از این سامانه نیروی انتظامی به گمرک متصل نبود و این موضوع باعث شده بود که در واردات گوشی‌های مسافری، تخلفاتی صورت گیرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: هم‌اکنون این سامانه تردد، به گمرک متصل شده و از روز شنبه هفته آینده اصالت مسافر بودن فرد در این سامانه چک و تایید می‌شود. در صورتی که این پروتکل فعال شود، گوشی‌های مسافری که بدون دور زدن قوانین وارد کشور می‌شوند، مشکلی در ثبت نخواهند داشت. هم‌اکنون نیز واردات گوشی صورت می‌گیرد و ثبت سفارش از طریق سامانه نیما یا ارز آزاد انجام می‌شود.

جهرمی درباره اختلال به وجود آمده در سامانه GPS در شهر تهران توضیح داد: بر اساس گزارش‌های دریافتی از سیستم‌های نظارتی رگولاتوری، سیگنال مزاحمی در یک منطقه از تهران شناسایی شد که این سیگنال باعث اختلال در سامانه GPS شده بود. در این زمینه شکایتی به قوه قضاییه ارجاع شده تا با بررسی دستگاه‌های امنیتی مبدا و منشأ این سیگنال شناسایی شود اما هم‌اکنون این سیگنال غیر فعال است.

وی با اشاره به موضوع کدهای USSD، بیان کرد: تعارض میان رگولاتوری ارتباطات و رگولاتوری بانک‌ها در همه کشورها وجود دارد و بانک داری سنتی با توسعه بانکداری مبتنی بر موبایل در تعارض است. بر این اساس در کشور ما نیز موضوع حذف USSD و توقف خدمات کدهای دستوری مطرح شده که باید بین وزارت ارتباطات و بانک مرکزی حل شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به مخالفت بانک مرکزی با کدهای USSD گفت: بسیاری از مراجعات به بانک‌ها با این کدها کاهش یافته است. اما بانک مرکزی می‌گوید نگرانی‌هایی در خصوص مسائل امنیتی دارد؛ البته که درخواست‌هایی برای رفع نگرانی‌ها داشتیم اما به نظر می‌رسد هدف بانک مرکزی قطع این سرویس است.

جهرمی با بیان اینک ما مرجع بودن بانک مرکزی در این حوزه را قبول داریم، اظهار کرد: هم‌اکنون بانک مرکزی کارمزد USSD از سمت بانک‌ها را صفر کرده و با توجه به اینکه بانک مرکزی مرجع این بخش است، ما نمی‌توانیم اعتراضی کنیم اما می‌توان در این زمینه با آنها مذاکره کرد که در تدارک این مذاکره هستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات احتمال قطع شدن اینترنت به بهانه تحریم را غیرمحتمل دانست و گفت: محدودیت‌هایی در حوزه خدمات این بخش از سوی امریکا اعمال شده است، اما به نظر نمی‌رسد که قطع شدن کامل اینترنت رخ دهد. با وجود این، آمادگی لازم برای این شرایط وجود دارد و تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شده است.

    خبر انحلال اپراتور فیبر نوری را نشنیده‌ام

جهرمی ادامه داد: مرکز ملی فضای مجازی، کمیته بحرانی در این زمینه تشکیل داده و وزارت ارتباطات نیز به موازات این کمیته، کمیته‌ای برای بررسی جوانب موضوع تشکیل داده است. سناریوهای مختلف در این زمینه دیده شده و آسیب‌های احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است. آنچه تاکنون رخ داده این است که بسیاری از سرویس‌دهنده‌های خدمات ابری ارایه خدمات خود را به شرکت‌های داخلی متوقف کرده‌اند و روتینگ بین‌الملل نیز در زمینه تبادل مالی با محدودیت‌هایی مواجه شده که البته جدی نبود.

وی خاطرنشان کرد: از مجموع سرویس‌دهنده‌های داخلی، تنها هفت درصد ظرفیت خدمات داخلی در خارج کشورهاست و ما موفق شدیم در ماه گذشته این ظرفیت را به دو درصد برسانیم تا بتوانیم وابستگی خود را از این جهت کاهش دهیم. در زمینه ارایه سرویس نیز به سمت سرویس‌دهندگان اروپایی به جای امریکایی رفته‌ایم و این سرویس‌دهندگان هم‌اکنون، خدمات بهتری به ما ارایه می‌کنند. بر این اساس تمهیدات اندیشیده‌شده نشان از آمادگی لازم برای مقابله با تحریم‌ها دارد.

وی همچنین درباره شایعه انحلال پروژه اپراتور فیبرنوری ایرانیان‌ نت گفت: درباره انحلال این شرکت باید در مجمع آن تصمیم‌گیری شود اما خبری مبنی بر انحلال نشنیده‌ام و در مجموع در بخش ثابت معتقدیم شرکت‌های ارتباطات ثابت باید با هم ادغام شوند تا سرمایه‌های آنها تجمیع شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این سوال که در مدت فعالیت شما میزان فیلترینگ کمتر شده، گفت: با توجه به ثبات قوانین مربوط به فیلترینگ برداشتی از رشد یا نزول میزان فیلترینگ ندارم.

جهرمی درباره بررسی موضوع مذاکرات محرمانه دولت با تلگرام در کمیسیون صنایع مجلس، گفت: موضوع به طرح تحقیق و تفحص مجلس از مذاکرات دولت با تلگرام اختصاص دارد که قبلا توضیح داده‌ایم، مذاکرات محرمانه نبوده و با دستور دادستان و مصوبه کارگروه فیلترینگ انجام شده واگر لازم باشد، دوباره به سوالات پاسخ می‌دهیم، اما معتقدیم پشت این سوال اهداف سیاسی است.

 

ارسال نظر