متخلفان ارز دولتی 32میلیارد تومان جریمه شدند

۱۳۹۷/۰۵/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۶۵۶۱
متخلفان ارز دولتی 32میلیارد تومان جریمه شدند

گروه دانش و فن|

 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه سازمان تعزیرات حکومتی تاکنون سوءاستفاده‌کنندگان از ارز دولتی را ۳۲ میلیارد تومان جریمه کرده است، گفت: به دولت پیشنهاد دادیم این مبلغ پس از واریز به خزانه دولت در مناطق محروم هزینه شود.

محمد جواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - با اشاره به لایحه صیانت و حفاظت از داده‌های شخصی، اظهار کرد: با توجه به اینکه اطلاعات مردم در اختیار پیام رسان‌ها، فروشگاه‌های آنلاین، اپلیکیشن‌ها و سایر سایت‌ها در فضای مجازی قرار دارد، بنابراین دستگاه‌های سرویس‌دهنده برای حفاظت از اطلاعات مردم مسوول هستند.

وی گفت: این لایحه برای حفظ حریم اطلاعات مردم آماده شده است و در آن حقوق مشترکان و سرویس‌دهنده در داخل و خارج مشخص است همچنین این لایحه با کمک خرد جمعی و

بر اساس فتوای مقام معظم رهبری درباره حرمت استفاده از اطلاعات شخصی مردم در فضای مجازی پردازش شده است و در کوتاه‌ترین زمان به دولت ارسال می‌شود تا در دولت بررسی شود.

وی با بیان اینکه برای پالایش هوشمند اینترنت برای کودکان برنامه‌ریزی‌های مختلفی انجام شده است، خاطرنشان کرد: برای کودکان در فضای مجازی زیست بوم خاصی ایجاد شده است و این موضوع را از ابتدای دولت دوازدهم مدنظر داشته‌ایم و برنامه‌های مدونی در این زمینه ارائه کرده‌ایم.

وزیر ارتباطات با اشاره به فیلتر کردن محتواهای فضای مجازی افزود: برخی محتواهای فضای مجازی را بر اساس درک کودکان فیلتر کرده‌ایم که برای بزرگسالان نیز مشکل آفرین شده است. تبلت مخصوص کودکان با قیمت مناسب برای نظارت والدین و دسترسی محدود کودک نیز در بازار وجود دارد. امروز شاهد تولید اپلیکیشن‌های ویژه کودکان از جمله انارستان و درسا نیز هستیم.

آذری جهرمی درباره بازار گوشی تلفن‌های همراه نیز افزود: اگرچه دولت باید نابسامانی‌های بازار تلفن همراه را مدیریت کند اما هر کسی مسوولیت خودش را در این زمینه دارد. وزارت ارتباطات مسوول تنظیم قیمت‌ها یا تامین ارز دولتی برای واردکنندگان نیست. بخشی از قیمت تلفن همراه به عرضه و تقاضا بستگی دارد و بخشی به بهای ارز و امروز قیمت ارز تثبیت نشده است بنابراین قیمت گوشی نیز به همان نسبت ثابت نیست. وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه در مقطعی برخی‌ها از تخصیص ارز دولتی سوءاستفاده کردند گفت: عده‌یی این پول تخصیص یافته را به جای وارد کردن گوشی به چیزهای دیگر تخصیص دادند یا از کشور خارج کردند و این موضوع را تعزیرات پیگیری کرد که تاکنون ۳۲ میلیارد تومان نیز جریمه شده‌اند. تعزیرات شرایطی را فراهم می‌کند تا پول را پس بگیرد، البته پیشنهاد دادم همه پول به حساب دولت برگردانده شود و به مناطق محروم تخصیص داده شود.

آذری جهرمی افزود: وقتی با محدودیت ارزی مواجه هستیم و نیازمند تامین دارو باشیم، منطقی نیست با آن پول تلفن وارد کنیم. اگرچه امروز تبلت و موبایل ضروری است و در کسب و کار و در شرایط عادی نیازمند تخصیص ارز در این بخش هستیم. وزیر ارتباطات درباره شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: برای توسعه شبکه ملی اطلاعات سه لایه زیرساخت، خدمات و محتوا نیاز است. تولید محتوا به عهده نهادهای مختلف از جمله صدا و سیما است. زیر ساخت را وزارت ارتباطات آماده می‌کند و خدمات با مشارکت وزارت ارتباطات و سایر نهادها امکانپذیر است.

وی که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، درباره مزاحمت‌های پیامکی نیز توضیح داد: این موضوع حق الناس است و باید رسیدگی شود. البته اقداماتی در این زمینه انجام دادیم که حجم این مزاحمت‌ها را کم کرده است. در این میان ۳۰ هزار شماره شناسایی و قطع شده‌ است.

آذری جهرمی درباره وضعیت استارت‌آپ‌ها نیز خاطرنشان کرد: استارت‌آپ‌ها در مسیر توسعه خود با موانع زیادی برخورد کرده‌اند که و این موانع باید برطرف شود زیرا دنیا در حال توسعه تحول دیجیتال است و بازیگران اصلی آن استارت‌آپ‌ها هستند. در این زمینه طرح نوآفرین را با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری آماده کرده‌ایم و در دولت منتظر تصویب آن هستیم.

 درباره فیلترشکن‌ها موضوع خودتحریمی داریم

وزیر ارتباطات درباره پیام‌رسان‌های داخلی نیز گفت: ما از پیام‌رسان‌ها حمایت می‌کنیم و مطابق سندی که در شورای عالی مجازی تصویب شده است باید از آنها حمایت کنیم. نباید از

پیام‌رسان‌های داخلی توقع بیش از حد داشت. این پیام‌رسان‌ها تاکنون رشد خوبی داشته‌اند و این سیر صعودی رشد ادامه دارد.

وزیر ارتباطات درباره انتقاد از این وزارتخانه به دلیل پای کار نبودن در بستن فیلترشکن‌ها گفت: مرجع نظارت بر عملکرد وزارت ارتباطات مرکز ملی فضای مجازی است، اما درباره فیلترشکن‌ها با بحث خودتحریمی نیز مواجهیم و نمی‌توان تنها با یک نگاه در این قضیه اقدام کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این سوال که در چندگانگی بازار پیام‌رسان‌هایی در کشور که از یکسو هاتگرام و تلگرام طلایی امکان دسترسی تلگرام را فراهم می‌کنند، از سوی دیگر پیام‌رسان‌های داخلی در تلاش برای جذب مخاطب هستند و همچنین امکان دسترسی به تلگرام از طریق فیلترشکن فراهم است، انتقادهایی از پای کار نبودن وزارت ارتباطات در برخورد با فیلترشکن‌ها مطرح می‌شود، گفت: در کشور ما دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد و فضای نقد و اظهارنظر نیز باز است که فضای خوبی است و همه اظهارنظر می‌کنند و به مساله می‌پردازند. هر کس نظرش را می‌دهد و نظرات همه نیز محترم است.

وی گفت: در کشور برای ارزیابی عملکردها سیستم، سامانه و جایگاهی وجود دارد و آن جایگاه برای ما مرکز ملی فضای مجازی است. شورای عالی فضای مجازی مصوبه‌یی در رابطه با پیام‌رسان‌ها داشته است و مرجع نظارت بر انجام شدن یا نشدن یا پای کار بودن یا نبودن وزارت ارتباطات برعهده مرجعی است که مسوولیت نظارت دارد.

وی ادامه داد: اینکه هر کس به سلیقه خود بگوید کار انجام شده یا نشده بحث دیگری است. همین گروه بعد از اینکه پیام‌رسان‌های داخلی بیانیه دادند و گفتند وزارت ارتباطات به تکالیفش عمل کرده خیلی راحت گفتند خیر! وزارت ارتباطات عمل نکرده است، در حالی که وقتی خود پیام‌رسان‌ها می‌گویند عمل کرده شما چه مکانیسمی را مدنظر دارید که می‌گویید عمل نکرده است؟

جهرمی تاکید کرد: البته همواره معتقدیم که باید حمایت جدی‌تری از پیام‌رسان‌ها صورت گیرد و از ظرفیت‌های داخلی باید حمایت کنیم و پای کار هم حتما هستیم.

وی در پاسخ به سوال فارس درباره اینکه برخورد کافی و جدی نکردن با فیلترشکن‌ها به وزارت ارتباطات انتقاد می‌شود و می‌گویند وزارت ارتباطات در تکلیف بستن فیلترشکن‌ها به وظیفه خود عمل نمی‌کند و پای کار نیست، گفت: اینکه پای کار هستیم یا نیستیم، مکانیسم و تصمیم‌گیری آن جای دیگری است، درباره فیلترشکن‌ها موضوع خودتحریمی نیز داریم، آقایان بیایند پای میز بنشینند و نیاز مردم را ببینند.

جهرمی ادامه داد: نیازسنجی کردیم و اختیارات مردم را درآوردیم که زمانی که بسیاری از سایت‌های خارجی ما را فیلتر کردند و مردم به آنها دسترسی ندارند، از طریق همین مکانیسم به این سایت‌ها دسترسی پیدا می‌کنند، با این شرایط چگونه یک عده صرفا می‌گویند باید با یک نگاه این اتفاق را دید؟ طبیعتا همه این مباحث در مرکز ملی فضای مجازی مورد بحث قرار گرفته است و طبیعتا خود را موظف می‌دانیم از پیام‌رسان‌های داخلی حمایت کنیم و تاکنون نیز این کار را کرده‌ایم و بیش از این نیز خواهیم کرد، اما مرجع واحد برای ارزیابی را مرکز ملی فضای مجازی بگذاریم، ما نیز این مرکز را قبول داریم، البته افراد مختلف با دیدگاه‌های مختلف در صحنه حضور دارند، حرف‌های آنها را نیز می‌شنویم زیرا معتقدیم خالی از عیب نیستیم و ممکن است اشکالاتی در مسیرمان باشد که باید به آنها توجه کنیم.

 

ارسال نظر