تولید محتوای بومی فضای مجازی ۴ برابر شد

۱۳۹۶/۰۹/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۱۷۰۹
تولید محتوای بومی  فضای مجازی ۴ برابر شد

گروه دانش و فن   

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در ۴ سال اخیر، از ۴ برابر شدن تولید محتوای داخلی فضای مجازی خبر داد و گفت: تعداد کاربران ۲۰ برابر شده است.

محمدجواد آذری‌جهرمی با اشاره به توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در ایران طی چهار سال گذشته، گفت: در این مدت ظرفیت اینترنت بین‌الملل ۱۵ برابر، تعداد کاربران شبکه IP داخلی ۲۰ برابر، تعداد استفاده‌کنندگان باند پهن ۱۰ برابر و ظرفیت ترانزیت شمال – جنوب را ۱۵ برابر افزایش دادیم.

وی افزود: ضمن اینکه درحال حاضر ۱۹ مرکز داده استانی دایر هستند و خدمات الکترونیکی سه برابر افزایش یافته است.

وزیر ارتباطات که در پنجمین کنفرانس بین‌المللی فضای مجازی دهلی نو سخن می‌گفت، ادامه داد: بیش از ۲۳ هزار تیم تدوین نرم افزار و ۴ هزار و ۵۰۰ شرکت نوپا محصولات خود را وارد بازار کرده و ۱۵ هزار شغل ایجاد کرده‌اند.

جهرمی با اعلام چهار برابر شدن تولید محتوای داخلی فضای مجازی تاکید کرد: ضمن اینکه با افزایش سه برابری حجم بازار برای خدمات و محتوای مرتبط با ICT روبه‌رو بودیم. براین اساس برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا این حجم از بازار تا ۵ سال آینده، سه برابر دیگر افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه به دلیل استفاده از خدمات ICT مصرف سرانه انرژی نسبت به زمانی که چنین خدماتی در دسترس نبود به صورت چشمگیری کاهش پیدا کرده است، گفت: برای چهار سال آینده نیز، علاوه بر گسترش خدمات و کاربرد اینترنت، در نظر داریم فناوری‌های جدید و کاربردهای نوین آن مانند IOT (اینترنت اشیا)، تجزیه تحلیل داده‌های کلان، هوش مصنوعی، شهرهای هوشمند و دولت موبایل را ارائه کنیم و امنیت شبکه را ارتقا دهیم.

آذری جهرمی فرصت‌های استثنایی ناشی از توسعه دیجیتال در زندگی مردم را از جنبه‌های مثبت اینترنت عنوان کرد و در تشریح جنبه‌های نگران‌کننده اینترنت نیز گفت: امروز اینترنت و شبکه‌های اجتماعی از خارج برای ایجاد تنفر، تبلیغ اطلاعات غلط، هماهنگی‌های تروریستی و تشویق به ناهنجاری‌ها استفاده می‌شوند.

وزیر ارتباطات اظهار داشت: همانگونه که اطلاعات و سلیقه‌های شخصی در بسیاری از کاربری‌ها و موتورهای جست‌وجوگر در سطح بین‌الملل برای اهداف تجاری جمع می‌شوند، احترام به حقوق شخصی در اینترنت به سرعت در حال افول است.

وی با تاکید بر اینکه لازم است تدبیری موثر و مناسب برای کاهش تاثیرات نامطلوب حوزه فناوری اطلاعات داشت، افزود: علاوه بر این امنیت شبکه، اطمینان از دفع به موقع حملات سایبری، امری بسیار حیاتی است. ضمن اینکه نگرانی اساسی درباره حریم شخصی و حفاظت از داده‌ها، نیازمند نگاهی جدید به حد و حدود چارچوب‌های حقوق بین‌الملل و جهانی برای کاربردها و خدمات است که برای حاکمیت هر کشوری لازم است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امیدوارم از طریق گفتمان بین‌المللی و اقدامات بازیگران گوناگون، بتوانیم از اینترنت سودآور، امن‌تر، سالم‌تر و بهتر با کمترین تاثیرات منفی بهره ببریم.

 تدوین الزامات اساسی در طراحی اپلیکیشن‌ها

 همچنین وزیر ارتباطات از تدوین الزاماتی در طراحی اپلیکیشن‌ها برای رعایت سطوح دسترسی و حریم خصوصی خبر داد.

محمدجواد آذری‌جهرمی در توییترنوشته است: وزارت ارتباطات الزامات اساسی در طراحی Appها را تدوین کرده است. در این توصیه‌نامه به مسائل مهمی مانند رعایت سطوح دسترسی و رعایت حریم خصوصی پرداخته شده است.

جهرمی همچنین خاطرنشان کرده است: فروشگاه برنامه‌های موبایلی این الزامات را بررسی و با اعطای نشان، به کاربر نهایی رعایت آنها در برنامه‌ها را اطلاع‌رسانی می‌کنند.  ظاهرا این اطلاع‌رسانی وزیر پس از حواشی ناشی از منع دسترسی به اپلیکیشن ویز و پس آز آن دسترسی سرویس‌های حمل و نقل اینترنتی به اطلاعات گوشی رانندگان و اعتراض آنها در خصوص هشدار تاکسی‌یاب‌ها به نصب هم‌زمان با اپلیکیشن ویز انجام گرفته است.

 جهرمی همچنین پیش از این در واکنش به اعتراضاتی که درباره دسترسی سرویس‌های حمل‌ونقل به اطلاعات گوشی کاربران مطرح شده بود، در توییتر خود نوشت: نحوه اقدام شرکت‌های تاکسی آنلاین برای اعمال دستور قضایی جای بررسی دارد. موضوع نحوه اجرای دستور قضایی توسط شرکت‌های تاکسی آنلاین را به صورت حقوقی بررسی خواهیم کرد.

به نظر می‌رسد در حال حاضر موضوع نقض حریم شخصی توسط اپلیکیشن‌ها و بازارهای نصب برنامه توسط کاربران اینترنتی به یکی از دغدغه‌های آنها تبدیل شده است. باید دید این موضوع که از بعد امنیتی از اهمیت زیادی برخوردار است تا چه اندازه محلی از اعراب دارد و در صورتی که حق با کاربران است، چگونه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

یکی از مشکلاتی که از سوی صاحبان کسب‌وکارها برای اجرایی شدن این توصیه‌نامه مطرح شد را نداشتن تجهیزات آزمایشگاهی عنوان و تصریح کرد: مقرر شد تا زمان تامین و تکمیل شدن آزمایشگاه‌های مربوط به هر یک از توزیع‌کنندگان محتوا، مرکز ماهر با درنظر گرفتن اولویت‌هایی نظیر اهمیت برنامه و تعداد مخاطبان، ارزیابی‌های لازم را انجام و در صورت وجود مخاطرات احتمالی، مراتب به تولیدکننده و توزیع‌کنندگان برنامه به صورت مستقیم اطلاع داده خواهد شد.

وی با بیان این مطلب که فرآیند ارزیابی‌ها به صورت مشارکتی و تدریجی و بر اساس اولویت‌ها خواهد بود تصریح کرد: توصیه‌نامه مذکور در سه بخش تهدیدهای توزیع برنامه‌ها، توصیه‌های امنیتی برای حل این تهدیدها و استانداردهای فنی دنیا برای امن‌سازی برنامه‌های کاربردی موبایلی، آماده منتشر شده است.

 

ارسال نظر