پوتین در پی شکار راست‌های افراطی اروپا

۱۳۹۳/۰۹/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۹۵۰۸

روسیه و راست‌های افراطی اتحادیه اروپا دست‌کم در دو مورد با یکدیگر اتفاق‌نظر دارند: فروپاشی اتحادیه اروپا و مخالفت با نفوذ ایالات متحده در کشورهای اروپایی. به‌طوری که پس از تجاوز نظامی روسیه به اوکراین و جداکردن شبه‌جزیره کریمه از این کشور در ماه مارس سال جاری، گروه‌های راست‌افراطی اتحادیه اروپا از سیاست ولادیمیر پوتین حمایت کردند

در شرایطی که تنش‌های روسیه و اروپا بر سر بحران اوکراین همچنان به قوت خود باقی است، به اتهام‌های ولادیمیر پوتین، رییس‎جمهوری روسیه، اضافه شد و آن: حمایت از احزاب پوپولیست و راست‌افراطی اروپا برای نفوذ در قاره سبز و کمک به فروپاشی اتحادیه اروپا است.

به‌نوشته روزنامه ایندیپندنت، یک اندیشکده افشا کرده است که چگونه رییس‌جمهور روسیه از احزاب مردم‌گرا در سراسر اروپا حمایت و به آنها کمک مالی می‌کند تا بتواند از این طریق نفوذ خود را در اتحادیه اروپا افزایش دهد. این روزنامه انگلیسی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم تونی پاترسون نوشته است: «ولادیمیر پوتین به‌شدت در مظان اتهام قرار دارد که برای تقویت نفوذ سیاسی کرملین در اتحادیه اروپا به کمک مالی به احزاب مردم‌گرای راست‌افراطی در این قاره می‌پردازد.»

گفته شده، اهداف کرملین در هفته‌های اخیر شامل حزب جبهه ملی فرانسه و سیاستمداران سه حزب آلمانی ازجمله حزب نئونازی دموکرات ملی، حزب بدیلی برای آلمان و سوسیال‌دموکرات‌ها بوده‌اند. روزنامه پرتیراژ «بیلد» نیز پیش‌تر به نقل از اندیشکده مرکز ارتباطات استراتژیک در گزارشی باعنوان «پوتین: رهبر جدید محافظه‌کاری بین‌المللی» به چگونگی تلاش رییس‌جمهور روسیه برای نفوذ در داخل کشورهای اروپایی ازجمله آلمان پرداخته بود. به‌گفته تحلیلگران، اعطای وام‌های چند میلیونی به احزاب سیاسی ازجمله حزب «جبهه ملی» فرانسه تلاشی است از جانب کرملین برای یافتن دوستانی در اروپا که از موضع روسیه در مورد اوکراین حمایت کنند. پوتین تاکنون برای افزایش نفوذ سیاسی خود در برلین به دوستان آلمانی‌اش مانند گرهارد شرودر، صدراعظم سوسیال‌دموکرات سابق آلمان تکیه کرده بود(شرودر که اکنون برای گازپروم، شرکت بزرگ انرژی روسیه کار می‌کند، پوتین را یک «دموکرات کامل» می‌داند). اما با تشدید تنش‌ها، کار‌شناسان سیاسی معتقدند که ولادیمیر پوتین قصد دارد با اهدای وام و کمک‌های مالی گوناگون به احزاب راست‌افراطی، مخالفان اتحادیه اروپا را تقویت کند. بانک مذکور رسما به جمهوری چک و روسیه تعلق دارد، اما به‌گزارش اشپیگل آنلاین، یکی از صاحبان اصلی آن سرمایه‌دار روس،گنادیچ تیمچنکو است که از نزدیکان ولادیمیر پوتین به‌شمار می‌رود.


کمک‌های متقابل

به‌گزارش دویچه‌وله، روسیه و راست‌های افراطی اتحادیه اروپا دست‌کم در دو مورد با یکدیگر اتفاق‌نظر دارند: فروپاشی اتحادیه اروپا و مخالفت با نفوذ ایالات متحده در کشورهای اروپایی. به‌طوری‌که پس از تجاوز نظامی روسیه به اوکراین و جداکردن شبه‌جزیره کریمه از این کشور در ماه مارس سال جاری، گروه‌های راست‌افراطی اتحادیه اروپا از سیاست ولادیمیر پوتین حمایت کردند.

به‌گزارش خبرگزاری آلمان، پس از اعلام خبر آمادگی «نخستین بانک مشترک چکی/ روسی» برای پرداخت یک وام ۹میلیون یورویی به حزب ناسیونالیست «جبهه ملی» فرانسه، ژان- ماری لوپن، رهبر این حزب علت مراجعه به این بانک خارجی را خودداری بانک‌های فرانسوی از پرداخت وام به این حزب اعلام کرده است. لوپن که پیش‌تر نیز هیچ ابایی نداشت که تایید کند مورد حمایت ولادیمیر پوتین است، پس از تجاوز نظامی روسیه به اوکراین و جداکردن شبه‌جزیره کریمه از این کشور، حتی به مسکو رفت و در دیدار با مقامات این کشور، ازجمله سرگئی ناریشکین، رییس پارلمان، همبستگی خود را با دولت روسیه اعلام کرد. او حدود سه ماه بعد در مصاحبه با هفته‌نامه آلمانی «اشپیگل» به وضوح گفت که پوتین را تحسین می‌کند. لوپن همچنین مدعی شد که اروپایی‌ها به خواست ایالات متحده با روسیه دشمنی می‌کنند. رییس حزب ناسیونالیست «جبهه ملی» فرانسه چندی پیش از رییس‌جمهور این کشور به‌دلیل مخالفت با تحویل ناوهای جنگی «میسترال» به روسیه انتقاد کرد. او تاکید کرد که این تصمیم فرانسوا اولاند به منافع فرانسه لطمه می‌زند و فرمانبرداری این کشور از امریکا را نشان می‌دهد. رییس‌جمهور فرانسه تصمیم گرفته بود، به‌علت تشدید بحران اوکراین تحویل ناو جنگی میسترال را به نیروی دریایی روسیه به تعویق اندازد. قرارداد یک‌میلیارد و دویست‌میلیون یورویی برای ساخت دو ناو جنگی میسترال در سال ۲۰۱۲ بسته شده بود.


احزاب راست‌افراطی آلمان، بریتانیا و مجارستان

به‌نظر می‌رسد که روسیه به حزب «استقلال پادشاهی متحده» بریتانیا (یوکیپ) نیز علاقه ویژه‌یی دارد. اعضای این حزب پیوسته میهمان شبکه تلویزیونی روسی «راشا تودی» هستند. برنامه اصلی حزب «استقلال پادشاهی متحده» تلاش برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپاست.

به‌گزارش روزنامه آلمانی «بیلد» دولت روسیه برای نزدیکی با حزب «آلترناتیو برای آلمان» هم تمایل نشان داده است. این روزنامه به نقل از منابع امنیتی آلمان و سیاستمداران روسی نوشت که روسیه قصد دارد این حزب مخالف اتحادیه اروپا را از نظر مالی به‌خود وابسته کند. یک سخنگوی این حزب راست‌گرای آلمانی این خبر را تکذیب کرد و تاکید کرده که «آلترناتیو برای آلمان» هیچ‌گونه ارتباطی با احزاب، سازمان‌ها و موسسه‌های مالی روسیه ندارد.

به‌گزارش اشپیگل، کاخ کرملین با حزب راست‌افراطی «یوبیک» مجارستان هم ارتباطات تنگاتنگی دارد. البته حزب دموکرات‌مسیحی حاکم مجارستان نیز خواهان نزدیکی بیشتر به روسیه است. در تظاهرات هفته‌های اخیر علیه سیاست‌های اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، تظاهرکنندگان ازجمله مخالفت خود را با گرایش بیشتر کشورشان به روسیه به نمایش گذاشتند. اوربان پس از پیروزی قاطع حزبش در انتخابات، دست به تحدید آزادی‌های دموکراتیک زد. او در نطقی در پارلمان ضمن حمله به مخالفان خود گفت: «من آن سیاستی را که قصد دارد کیان هزارساله مجارستان را در محراب ایالات متحده اروپا قربانی کند، سیاستی افراطی و برای مردم مجار خطرناک می‌دانم.»

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر