حلال و حرام خواندن رای توهین به مردم است

۱۳۹۶/۰۳/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۶۸۳۴

رییس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه ناظران شورای نگهبان صورت‌جلسه نهایی 62هزار و 381 شعبه را امضا کرده‌اند، گفت: زیبنده نیست که با این وضع و با این ساختار اجرایی انتخابات و حضور ناظران، این‌گونه از تریبون‌ها استفاده شود و بگویند تخلفات یا جرمی واقع شده است. علی‌اصغر احمدی در گفت‌وگو با ایرنا درباره برخی اظهارنظرها و آمار منتشر شده مبنی بر اینکه تعداد صندوق‌های اخذ رای کافی نبوده است، گفت: در سال 1392، 58 هزار و 750 شعبه اخذ رای داشتیم که این تعداد در سال 1396 به 62 هزار و 381 شعبه افزایش پیدا کرد یعنی 3هزار و 631 صندوق اضافه شد.

احمدی افزود: معمولا در روستاها جای افزایش صندوق نیست چون چارچوب روستاها روشن است، عموما و عمدتا این افزایش شعب در شهرهای بزرگ بود. وی ادامه داد: در سال1392 که از ساعت هشت صبح انتخابات آغاز شد و بعد از ساعت 24 نیز رای کسانی که در شعبه بودند، گرفته شد 36میلیون و 825 هزار و 513 رای اخذ شد اما در انتخابات 29 اردیبهشت ماه 1396 که تا ساعت 24 رای اخذ شد و پس از آن غیرقانونی بود و رای‌ها اخذ نشد، 41میلیون و 346 هزار و 545 رای اخذ کردیم که این نشان می‌دهد هم شعب اضافه کردیم و هم رای بیشتری گرفته شده است. رییس ستاد انتخابات کشور درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر کم بودن تعرفه‌ها گفت: برای تمام شهرستان‌ها به تعداد واجدین شرایط رای‌دهنده و بعضا بیشتر از آن، تعرفه ارسال کردیم و فرمانداران و بخشداران با همین نسبت بین شعب، تعرفه توزیع کردند، هیچ شعبه‌یی بدون ملزومات انتخابات از جمله تعرفه نبوده است.

احمدی درباره برخی اشکال‌های گرفته شده مبنی بر تاخیر در شروع اخذ رای در برخی شعب افزود: این موضوع را رد نمی‌کنیم؛ به دلیل اینکه اعضای شعبه عموما از مردم عزیز انتخاب می‌شوند و حداقل سه ناظران شورای نگهبان، نماینده فرماندار، نماینده بازرس و محافظان صندوق در شعب حضور دارند ممکن است در برخی شعب تاخیری در شروع وجود داشته باشد اما به هیچ‌وجه خارج از عرف انتخابات گذشته نبوده است. وی ادامه داد: مثلا اگر نماینده فرماندار یا یکی از ناظران دیر بیایند، آن شعبه نمی‌تواند کار خود را شروع کند اما به هیچ‌وجه خللی در اجرای انتخابات نبوده است. رییس ستاد انتخابات کشور گفت: براساس آماری که محاسبه کردیم در کل کشور به‌طور متوسط در هر 80 ثانیه یک رای گرفته شده است و چون در روستاها تا ساعت 18 یا 20 رای‌گیری تمام می‌شود و در شهرها ادامه پیدا می‌کند، در یک محاسبه تقریبا به ازای هر 45 ثانیه یک رای اخذ شده است.

احمدی همچنین به سیستم تشخیص هویتی الکترونیکی که در تمام شعب اخذ رای وجود داشت، اشاره کرد و افزود: این سیستم برای جلوگیری از آرای تکراری بود یعنی افراد با شناسنامه‌های مردگان و داشتن چند شناسنامه المثنی نمی‌توانستند رای دهند، اگر فردی دارای دو شناسنامه المثنی به نام خودش بود با وجود این سیستم وقتی وارد شعبه اخذ رای دوم می‌شد بلافاصه به او می‌گفتند این شماره ملی رای داده است. وی ادامه داد: این اقدام از باب افزایش امنیت و جلوگیری از رای تکراری بود و کار بسیار خوبی بوده است. رییس ستاد انتخابات کشور گفت: وقتی در هر شعبه‌یی نماینده فرماندار، ناظران شورای نگهبان و نیروی پلیس باشند و خود مردم هم هستند و این دستگاه تشخیص هویت نیز باشد به‌طور طبیعی زمینه تخلف را میل به صفر می‌کند یعنی به حداقل می‌رساند.

احمدی افزود: ممکن است بعضی از مطالبی که دوستان به نام تخلف به آن اشاره می‌کنند که من از آن اطلاع ندارم چون گزارش را ندیدم، مربوط به گزارش‌های ناشی از مسائل غیر از اخذ رای باشد. وی ادامه داد: البته بعضی گزارش‌ها را هیات نظارت شورای نگهبان برای ما ارسال کرده که تک‌تک این گزارش‌ها بررسی شده و ممکن است آن چیزی که در گزارش‌ها بوده ناشی از مسائل غیر از اخذ رای باشد که قطعا همین‌طور است. رییس ستاد انتخابات کشور گفت: در پای صورت‌جلسه نهایی هر شعبه علاوه بر عوامل صندوق و نماینده فرماندار، ناظر شورای نگهبان نیز امضا می‌کند یعنی در 62هزار و 381 شعبه امضای ناظر شورای نگهبان پای آرا قرائت شده است. احمدی افزود: این زیبنده نیست که با این وضع و با این ساختار اجرایی انتخابات و حضور ناظران از تریبون‌ها این‌گونه استفاده شود و بگویند تخلفات یا جرمی واقع شده است.

وی افزود: ضمن احترام به همه عزیزانی که حق دارند اظهارنظر و انتقاد کنند اما از آنان خواهش می‌کنم که وقتی مردم ما این عظمت را آفریدند و بر اساس کلام گهربار رهبرمعظم انقلاب اسلامی مشارکت حداکثری را رقم زدند، چرا باید بر پایه گزارش‌هایی که قطعا تاثیری در نتیجه انتخابات ندارد هم افکار عمومی و هم بعضی از چشمانی که از بیرون به ما دوخته شده را به سمتی ببرند که نسبت به این کار بزرگ خلل یا خدشه‌یی وارد شود. رییس ستاد انتخابات کشور درباره سخنان مطرح شده درباره حرام و حلال بودن رای گفت: این فرمایش یکی از عزیزان است که من او را فرد باتقوایی می‌دانم، گفته شده بود که آرای یک نامزد حلال بوده است؛ این گفته با فرمایش رهبر معظم انقلاب که می‌فرمایند حتی اگر کسی را قبول ندارید اما به خاطر کشور و نظام بیایید، در تضاد است و به نوعی توهین به ملت تلقی می‌شود. احمدی افزود: فکر می‌کنید با استفاده از این واژه که بررسی کنید، تعداد آرای یکی بالا برود و یکی پایین بیاید، دیگران نسبت به شورای نگهبان چه قضاوتی می‌کنند؟ ما که به دیانت و امانت‌داری و رعایت حق‌الناس این عزیزان اطمینان داریم. وی ادامه داد: اگر اشکال و گزارشی است حتما به مرجع ذی‌ربط ارسال کنند ولی وقتی این را در افکار عمومی مطرح می‌کنیم، عده‌یی واقعا شیطنت می‌کنند و این حرف‌ها را می‌گیرند و می‌گویند نکند در گذشته این طور آرا را جابه‌جا کرده‌اند که قطعا برای کشور و انقلاب ما ضرر دارد.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر