اخبار

۱۳۹۶/۰۳/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۶۷۶۴

تصویب آیین‌نامه حاکمیت شرکتی در موسسات بیمه

عبدالناصر همتی رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، از تصویب نهایی آیین‌نامه حاکمیت شرکتی در موسسات بیمه در جلسه اخیر شورای عالی بیمه خبر داد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل بیمه مرکزی، همتی با اشاره به تحول انجام گرفته در ساختار صنعت بیمه، افزایش تعداد شرکت‌های بیمه و گسترش رقابت بین آنها، استقرار حاکمیت شرکتی در موسسات بیمه را یک ضرورت دانست.

رییس شورای عالی بیمه، وضع شیوه‌های نوین نظارتی و مقررات متناسب با ساختار جدید صنعت بیمه در قالب آیین‌نامه حاکمیت شرکتی را برای اطمینان از رعایت حقوق ذی‌نفعان صنعت بیمه، خصوصا بیمه‌گذاران اجتناب‌ناپذیر دانست. به گفته همتی، موسسات بیمه از این پس موظف خواهند بود امور خود را از طریق هیات‌مدیره و هیات عامل که وظایف و حدود اختیارات آنها در اساسنامه تعیین می‌شود، اداره کند.

رییس کل بیمه مرکزی تاکید کرد: شرکت‌های بیمه دارای حداقل ۵ عضو در هیات‌مدیره خواهند بود که همه آنها از بین اشخاص حقیقی انتخاب خواهند شد و اکثریت اعضای آن نمی‌توانند در شرکت بیمه مشاغل اجرایی را عهده‌دار باشند. هیات عامل نیز متشکل از مدیرعامل، قائم‌مقام و معاونان مدیرعامل خواهند بود که به‌طور موظف و تمام‌وقت در موسسه بیمه اشتغال خواهند داشت.

رییس شورای عالی بیمه افزود: موسسات بیمه موظف هستند حداقل یک نفر عضو مستقل غیراجرایی و غیرموظف در هیات‌مدیره خود داشته باشند که شرایط عضو مستقل را بیمه مرکزی تعیین می‌کند. همتی تاکید کرد: بنا به مصوبه شورای عالی بیمه، هیات‌مدیره موسسه موظف است در ساختار سازمانی موسسه بیمه، واحدهایی جهت «حسابرسی و کنترل داخلی»، «مدیریت ریسک» و «تطبیق مقررات» تحت‌نظر مدیرعامل موسسه ایجاد نمایند و صلاحیت حرفه‌یی مدیران این واحدها به تایید بیمه مرکزی برسد. به گفته رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، هیات‌مدیره همچنین موظف است کمیته‌هایی برای مدیریت ریسک، حسابرسی و کنترل داخلی، جبران خدمات کارکنان و تطبیق مقررات تحت ریاست اعضای غیراجرایی هیات‌مدیره ایجاد کند. همتی در پایان تاکید کرد: آیین‌نامه حاکمیت شرکتی در ۲۰ ماده و ۲ تبصره به تصویب شورای عالی بیمه رسیده و موسسات بیمه موظفند حداکثر ظرف 6ماه پس از تصویب این آیین‌نامه اساسنامه خود را با مقررات آن تطبیق دهند.


ارزیابی دارایی‌های موسسه فرشتگان و آغاز پرداخت سپرده‌ها

معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: کارشناسی و ارزیابی دارایی‌های موسسه غیرمجاز «فرشتگان» به پایان رسیده و پرداخت سپرده‌های مردم آغاز شده است.

به گزارش «تعادل»، فرشاد حیدری با حضور در استودیوی بخش خبری 21 پنج‌شنبه شب شبکه یک سیما افزود: سال 1394 برای ساماندهی تعاونی‌های غیرمجاز اعتباری در سطح کشور تصمیم گرفته شد که 8 تعاونی منحل و سپس موسسه‌یی برای ساماندهی آنها ایجاد شود.

وی ادامه داد: موسسه «کاسپین» در 27 اسفند 1394 برای ساماندهی این موسسات غیرمجاز ایجاد شد به این صورت که دارایی آنها را تقویم و ارزیابی کند و سپس این دارایی‌ها میان سپرده‌گذاران تقسیم شود. حیدری با بیان اینکه در پایان سال 1395 از مجموع 8 تعاونی، 7 تعاونی ساماندهی شد، اضافه کرد: برآورد کرده بودیم که ارزیابی و کارشناسی دارایی‌ها را در 3ماهه نخست سال 1395 به پایان برسانیم که در اردیبهشت به پایان رسید و تا حدود بسیار زیادی این دارایی‌ها ارزیابی و شناسایی شد و آماده تحویل به موسسه کاسپین و با نظارت مرجع قضایی و بانک مرکزی در حال انتقال است. وی افزود: قبل از اینکه این نقل و انتقال صورت گیرد وارد این موضوع شدیم تا بتوانیم به‌تدریج سپرده سپرده‌گذاران را براساس میزان دارایی‌هایی موجود پرداخت کنیم. معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: براساس آخرین تصمیم که در اردیبهشت اتخاذ شد ابتدا سپرده‌های زیر 10میلیون تومان را داریم پرداخت می‌کنیم. حیدری افزود: باتوجه به اینکه سپرده‌گذاران تعاونی منحله غیرمجاز فرشتگان بالغ بر 450هزار نفر هستند برآورد ما این است که حدود 400هزار نفر یعنی 87درصد آنها زیر 10میلیون تومان سپرده دارند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر