معاون وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: برای تولید صیفیجات، سبزیجات و میوههایی که به صورت مستقیم مصرف میشوند به هیچوجه نباید از پسابهای صنعتی استفاده کرد و در تهران و سایر استانها به کمک استانداریها و مسولان قضایی بهشدت استفاده پساب در تولید اینگونه مواد غذایی کنترل میشود. عباس کشاورز اظهارکرد: با تاکید بر اینکه پسابهای صنعتی در بخش کشاورزی نباید استفاده شوند، گفت: استفاده از پساب در بخش کشاورزی به میزان درجه تصفیه آن بستگی دارد و باید مشخص شود که چه عناصری از آن حذف شده است. وی افزود: معمولا عناصر میکروبی با مواد ضدعفونیکننده به راحتی حذف میشوند اما پسابهای صنعتی دارای فلزات سنگین هستند و باید از ورود آنها به خاک جلوگیری شود زیرا باید مراحل سختی را برای حذف این فلزات سنگین از پساب انجام داد. کشاورز خاطرنشان کرد: پسابهای تصفیه شده برای مصرف چوب یا محیطهای طبیعی و فضای سبز مناسب هستند و اگر فلزات سنگین پس از تصفیه از پسابها حذف شوند منعی برای مصرف آنها در بخش کشاورزی وجود ندارد و میتوان با آنها جو، گندم و ذرت تولید کرد.