اخبار بورس کالا

۱۳۹۶/۰۲/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۶۲۸۲

تحکیم جایگاه زعفران ایران با کمک بورس کالا

امروزه فرصت مناسبی برای عبور از معاملات سنتی با مکانیسم بورس کالا و ایجاد تحول در مبادلات کالایی به ویژه در بخش کشاورزی فراهم شده تا علاوه بر ایجاد شفافیت و رونق در معاملات، ریسک‌های معاملاتی نیز به حداقل برسد.

به گزارش «تعادل» نماینده اتاق اصناف در حوزه خشکبار، آجیل و حبوبات در گفت‌وگو با پایگاه خبری بورس کالای ایران با بیان اینکه بازار زعفران کشور با ورود گسترده به بورس کالا انسجام می‌گیرد و از استانداردهای روز بهره‌مند می‌شود، گفت: خوشبختانه امروز ابزارهای نوین مالی توسط بورس کالا جایگزین روش‌های سنتی شده و این موضوع شرایط را برای رقابت در عرصه جهانی تسهیل می‌کند. علیرضا ارزانی‌ممقانی افزود: طی سال‌های اخیر کشاورزی سنتی کشور ما با کشاورزی مدرن و روز دنیا فاصله زیادی گرفته و این موضوع مانع پیشرفت این صنعت در عرصه جهانی شدن برخی محصولات تولیدی کشورمان شد، چرا که راهکارهای قدیمی دیگر جوابگوی نیاز کشاورزان نبود و نیاز به دستاوردهای نوین مالی احساس می‌شد. رییس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد گفت: اما امروز فرصت مناسبی برای عبور از معاملات سنتی با مکانیسم بورس کالا و ایجاد تحول در مبادلات کالایی به ویژه در بخش کشاورزی فراهم شده تا علاوه بر ایجاد شفافیت و رونق در معاملات، ریسک‌های معاملاتی نیز به حداقل برسد.

ممقانی در رابطه با رقابت در بازارهای جهانی گفت: در گذشته به هیچ‌وجه به مجموع مولفه‌های داخلی و جهانی توجه‌یی نمی‌شد، در صورتی که اکنون روش‌های نوین در دستور کار مسوولان و کشاورزان قرار گرفته و شرایطی را فراهم آورده تا رقابت در عرصه جهانی دست یافتنی شود. وی افزود: تولیدات زعفران داخلی کشور ما از لحاظ کیفیت در بازارهای جهانی حرف اول را می‌زند پس نباید با استفاده از روش‌های نادرست از هدفمان فاصله بگیریم. نماینده اتاق اصناف درحوزه خشکبار، آجیل و حبوبات، حمایت از صادرات غیر نفتی را امری ضروری عنوان کرد و گفت: در تجارت زعفران هم مثل هر کالای دیگری ریسک وجود دارد، اما بورس کالای ایران این شرایط را فراهم آورده تا با استفاده از ابزارهای نوین مالی، نوع و میزان ریسکتان را محاسبه و از آن پیشگیری کنید. این امر به واسطه مکانیزم‌های مدرن و قوانین محکم این بازار مالی تضمین شده است، این در حالی است که در تجارت سنتی شما امکان مواجه شدن با انواع ریسک‌ها و ضررهای احتمالی را دارید که قابل محاسبه و حتی پیش بینی نیست. رییس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد در پایان افزود: البته همیشه بدون در نظر گرفتن شرایط و امکانات، از کشاورز و تولید‌کننده انتظار می‌رود بهترین محصول را ارائه دهد و برای اقتصاد کشورش مفید باشد، اما چطور می‌توان برای اقتصاد کشور مفید بود و ارز آوری کرد در شرایطی که هیچ تسهیلات و مشوقی وجود ندارد؛ حال که شاهد گسترش خدمات تجارت در حوزه داخلی و خارجی در بورس کالا هستیم و زیرساخت‌های مورد نیاز فراهم شده، باید با برنامه‌ریزی مناسب در توسعه و تثبیت جایگاه بازار زعفران ایران قدم‌برداریم تا جایی که در زمینه تنوع در بسته‌بندی و خود کفایی در این زمینه برند محصول با کیفیت خودمان را با نام ایران به بازارهای هدف در دنیا معرفی کنیم.


مذاکره با بورس کالا برای قراردادهای بلندمدت پتروشیمی

مذاکراتی برای استفاده از قراردادهای بلندمدت برای تامین خوراک مورد نیاز صنایع پایین دستی از سوی بخش‌های بالادست با شرکت بورس کالا در حال انجام است. به گزارش تعادل، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پتروشیمی گفت: آماده حمایت از سرمایه‌گذاران در صنایع پایین دستی پتروشیمی هستیم، ظرفیت‌های بسیار خوبی برای توسعه این بخش در منطقه ماهشهر وجود دارد و امید است بتوانیم در کمترین زمان ممکن به سوی تکمیل زنجیره ارزش حرکت کنیم. امکان سنجی و بررسی‌های فنی و اقتصادی برای این طرح‌ها نهایی شده است و تاکنون درخواست‌هایی برای حضور در این طرح‌ها دریافت شده که در حال بررسی آنها هستیم. امید شهیدی‌نیا افزود: برای حمایت از سرمایه‌گذاری در طرح‌های توسعه‌یی پایین دستی و استفاده از ظرفیت‌های موجود در بازار سرمایه برای تامین مالی این طرح‌ها تاکنون مذاکرات بسیار خوبی با بانک‌ها و نهادهای مالی انجام شده و در صورت نهایی شدن این مذاکرات سرمایه‌گذاران با اشتیاق بیشتری اقدام به حضور در منطقه خواهند کرد. وی همچنین تاکید کرد: مذاکراتی نیز برای استفاده از قراردادهای بلندمدت برای تامین خوراک مورد نیاز صنایع پایین دستی از سوی بخش‌های بالادست با شرکت بورس کالا در حال انجام است. منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی نخستین منطقه ویژه تخصصی ایران است که در حال حاضر برای توسعه فعالیت‌هایش 70 طرح پایین دستی پتروشیمی در ماهشهر معرفی کرده است.

با توجه به اهداف قانون گذار از ایجاد مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، منطقه ویژه اقتصادی در سال 1376 تاسیس و در مساحتی حدود 1700 هکتار شروع به فعالیت کرد که پس از الحاق محدوده جدید که شامل پتروشیمی‌های بندر امام، فارابی، رازی، اراضی سایت 5، بلوار پتروشیمی و مجتمع خدمات رفاهی به منطقه ویژه مساحت منطقه به بیش از 2600 هکتار افزایش یافت. اهم فعالیت‌های سازمان ایجاد خدمات زیر بنایی برای جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی جهت احداث واحدهای تولیدی است. بنابراین گزارش، منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی نخستین منطقه ویژه تخصصی ایران است که در چارچوب مقررات ایین نامه اجرایی بند «د» تبصره 25 قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبه شماره 58548/ت18263ک مورخه 1376/4/30 هیات وزیران تاسیس شد. سازمان مسوول منطقه شرکت ملی صنایع پتروشیمی است. این گزارش می‌افزاید: سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در راستای توسعه فعالیت‌هایش 70 طرح پایین دستی پتروشیمی در ماهشهر معرفی کرده است.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر