اخبار بورس

۱۳۹۶/۰۲/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۵۹۱۴

تامین مالی از طریق بورس جدی است

مدیرعامل بورس تهران با بیان اینکه تاکنون اقدامات متعددی در حوزه تامین مالی در بورس تهران انجام شده، گفت: تامین مالی بین‌المللی هزینه تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی را کاهش می‌دهد.

به گزارش «تعادل»، حسن قالیباف‌اصل، به ایسنا گفت: برگزاری این جلسه گام مثبت در جهت انتقال دانش و تجربه به‌شمار می‌رود. تاکنون اقدامات متعددی در حوزه تامین مالی در بورس تهران انجام شده است.

وی ادامه داد: ابزارهای معرفی شده در بازار سرمایه به تصویب کمیته فقهی می‌رسد و تمام ابزارهای مورد معامله در بورس تهران مجوزهای لازم را برای فعالیت دریافت کرده‌اند. سال گذشته شاهد تنوع و رشد خوب در ابزار بدهی بودیم.

سخنگوی بورس تهران ادامه داد: در گذشته شرکت‌های ایرانی تامین مالی خود را از طریق بازار پول انجام می‌دادند، اما در سال‌های اخیر باتوجه به توسعه بازار سرمایه بر تامین مالی از طریق بازار سرمایه بیشتر تاکید شده است، به‌طوری که در سال گذشته حتی دولت از طریق بورس تهران اقدام به تامین مالی کرد.

مدیرعامل بورس تهران با اشاره به اینکه در تامین مالی از طریق بورس تهران بحث بازپرداخت‌ها مهم و جدی است، افزود: با به‌کارگیری تامین مالی از طریق بورس تهران در بودجه و برنامه‌های دولت انضباط بیشتری ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته روند استفاده از ابزارهای مالی توسعه‌ یافته و به خوبی پیشرفت داشته، خاطرنشان کرد: ابتدا ابزار منحصر به فرد اوراق تبعی در سال ۱۳۹۱ مطرح شد و اکنون ابزار اختیار فروش یک نوع ابزار مدیریت ریسک است که تامین مالی از بازار سرمایه را فراهم می‌کند. مدیرعامل بورس تهران افزود: شرکت‌ها و بنگاه‌ها نه برای اطمینان بخشی به بازار بلکه برای تامین مالی خود نیازمند تامین مالی از طریق بورس هستند. بنگاه‌ها باتوجه به نیاز خود و در کمترین زمان ممکن تامین مالی انجام می‌دهند.

مدیرعامل بورس تهران درخصوص به‌کارگیری اختیار معامله در بورس تهران گفت: سال گذشته اختیار معامله به بازار سرمایه معرفی و به کار گرفته شد. تنوع مناسب ابزارهای مالی در بورس تهران وجود داشته و ما در این زمینه مجوزهای لازم را از کمیته فقهی دریافت کردیم.

وی ادامه داد: در گذشته شرکت‌ها قبل از ورود به بورس بحث سهام شناور آزاد را داشتند. حداقل در روز عرضه اولیه باید ۱۰درصد از سهام خود را عرضه کنند. شرکت‌ها که احساس می‌کردند کنترل خود را روی سهام تحت مالکیت خود از دست می‌دهند، نمی‌خواستند در بورس لیست شوند. اما با تصویب سهام ممتاز توسط کمیته فقهی این دو مشکل حل می‌شود ضمن اینکه بخشی از سهام شرکت‌ها به صندوق‌های سرمایه‌گذاری منتقل می‌شود.

مدیرعامل بورس تهران با بیان اینکه بحث تامین مالی از طریق بورس جدی است، افزود: ادبیات بازار سرمایه با تامین مالی از طریق بورس عجین شده است. شرکت‌ها برای تامین مالی باید به بورس بیایند و تامین مالی را از طریق بورس انجام دهند.

مدیرعامل بورس با اشاره به اینکه تامین مالی از بازار پول مثل گذشته نیست، افزود: تامین مالی از بازارهای خارجی یک کار بلندمدت است و نیازمند حوصله و صبر شرکت‌ها و نهادهای مالی فعال در این حوزه است. سخنگوی بورس تهران یادآور شد: سال گذشته در حالی نرخ تورم کاهش یافت و تک‌رقمی شد که هزینه تامین مالی در کشور کاهش نیافته است. یکی از روش‌هایی که باعث می‌شود هزینه تامین مالی کاهش یابد، تامین مالی بین‌المللی است.

مدیرعامل بورس تهران با اشاره به اینکه سرمایه‌گذار بین‌المللی ریسک را می‌پذیرد، به فعالان مالی توصیه کرد که براساس استانداردهای بین‌المللی گزارشگری کنند. وی ادامه داد: تامین مالی بین‌المللی نیازمند تلاش و تمرین جدی است. شرکتی که بخواهد به جریان بین‌المللی دسترسی داشته باشد باید قواعد بازار بین‌المللی را بپذیرد. شفافیت را براساس سلیقه سرمایه‌گذار خارجی سرلوحه کار خود کند تا بتواند تامین مالی بین‌المللی را انجام دهد.


عدم صدور مجوز بورس برای سامانه معاملات سهام پدیده

سامانه نقل و انتقال سهام پدیده از عجایبی است که این روزها به بهانه امنیتی بودن ماجرای سهام فروشی غیرقانونی شرکت ابنیه پدیده شاندیز (سهامی خاص) در بیخ گوش سازمان بورس و اوراق بهادار و ارکان آن سر بیرون آورده است. به گزارش «تعادل» به نقل از فارس، شرکت ابنیه پدیده شاندیز (سهامی خاص) از مجموعه شرکت‌های وابسته به شرکت توسعه بین‌المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز (سهامی عام) بوده که در سال‌های قبل نزد سازمان بورس ثبت شده است.

سامانه نقل و انتقال سهام پدیده موسوم به سناپ که همزمان با آغاز معاملات بورس‌های کشور در سال جدید آغاز به کار کرده است، به ادعای مجریان آن دارای امکاناتی از جمله تدوین دستورالعمل اتاق otc مطابق با شیوه‌های معاملات بورس برای آن درنظر گرفته شده و همه روزه خریدار و فروشنده برای سهم در ساعت هماهنگی معاملات وجود دارند.

در این ارتباط محسن خدابخش مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس در گفت‌وگو با فارس، با بیان اینکه مطابق با قانون راه‌اندازی هرگونه سامانه نقل و انتقال سهام مستلزم دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار است، گفت: «سازمان بورس و ارکان آن هیچ مجوزی برای سامانه تحت عنوان اتاق نقل و انتقال سهام پدیده شاندیز صادر نکرده است.»

وی در برابر این پرسش فارس که با توجه به عدم مجوز قانونی برای راه‌اندازی چنین سامانه‌یی از سازمان بورس تکلیف سهامدارانی که در این سامانه مشمول معامله هستند، چیست؟ گفت: این موضوع باتوجه به حساسیت‌های امنیتی آن در حال پیگیری بوده و تبعات آن از نظر بازار سرمایه قابل تعیین نیست. به موجب بند «ب» ماده 99 قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، مصوب دی‌ ماه 1389 مجلس شورای اسلامی، که از ابتدای سال 1390 اجرایی شده، «معاملات اوراق بهادار ثبت‌شده در سازمان فقط در بورس‌ها و بازارهای خارج از بورس دارای مجوز و با رعایت مقررات معاملاتی هر یک از آنها حسب ‌مورد امکان‌پذیر بوده و معامله اوراق بهادار مذکور بدون رعایت ترتیبات فوق، فاقد اعتبار است.»

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر