مرورگر وب بومی تولید می‌شود

۱۳۹۶/۰۲/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۵۸۷۲

مهر دبیر شورای راهبری طرح جویشگر بومی از برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری برای ایجاد و بومی‌سازی مرورگر وب ایرانی در رده مرورگرهای بین‌المللی مانند فایرفاکس، اینترنت اکسپلورر و کروم خبر داد.

علیرضا یاری، با اشاره به برگزاری نشست پنجاه و سوم شورای راهبری جویشگر بومی در مرکز تحقیقات مخابرات ایران، اظهار داشت: پروژه «مرورگر بومی وب» یکی از زیرپروژه‌های طرح جویشگر بومی است که در این جلسه، نتایج پروژه و خروجی‌های آن تشریح و بررسی شد.

وی با بیان اینکه مرورگر ایرانی مانند سرویس‌دهنده‌هایی شبیه فایرفاکس، اینترنت اکسپلورر، کروم و امثال اینها خواهد بود اما قرار است به صورت بومی باشد، تاکید کرد: تمامی موتورهای جست‌وجو در اکوسیستم خود یک مرورگر هم دارند و براین اساس ما در پروژه «جویشگر بومی»، پروژه «مرورگر بومی» را نیز دیده‌ایم.

دبیر شورای راهبری طرح جویشگر بومی با اشاره به سیاست‌گذاری برای دستیابی به یک پروژه کاربردی و چگونگی توسعه و تحریک بازار عرضه و تقاضای آن، خاطرنشان کرد: پیش از این مرورگر فایرفاکس توسط سازمان فناوری اطلاعات، فارسی‌سازی شد اما از آن هیچ استفاده‌یی نشده است. به همین دلیل ما قصد نداریم مجددا یک پروژه تعریف کنیم که کاربرد نداشته باشد. وی گفت: از این رو مهم‌ترین موضوع این است که نه تنها باید از نظر فنی و تکنیکالی مرورگر را بومی کنیم بلکه باید برای توسعه بازار آن نیز کار شود تا توسعه‌دهندگان نرم افزار و کاربران از آن استفاده کنند.

یاری با بیان اینکه هم‌اکنون پروژه مرورگر بومی تعریف شده و انجمن مرورگر بومی با حضور دانشگاهیان و شرکت‌های فعال در این بخش، شکل گرفته است، افزود: در این پروژه شرکت‌های مرتبط، دانشگاهیان و تولیدکنندگان موتور جست‌وجو، به کار گرفته شده‌اند تا با همفکری و حمایت وزارت ارتباطات، یک پروژه کاربردی رقم بخورد.

رییس پژوهشکده فناوری اطلاعات مرکز تحقیقات مخابرات ایران تاکید کرد: در این پروژه تیمی که فایرفاکس را بومی کرده بود نیز حضور دارد و قرار است ادامه همان پروژه «فایرفاکس بومی» را در قالب پروژه «مرورگر بومی وب» جلو ببریم و هم‌اکنون در مرحله سیاست‌گذاری هستیم.

وی در مورد نحوه بومی‌سازی این سرویس نیز گفت: قصدمان دوباره نویسی نرم افزار نیست، چرا که دوباره نویسی هم هزینه بر و همزمان بر است؛ از طرف دیگر هم قصد نداریم فقط نرم افزار را فارسی‌سازی کنیم. به همین دلیل درحال سیاست‌گذاری پروژه‌یی هستیم که تلفیقی از این دو راهکار باشد. به این معنی که ممکن است یک بخشی از نرم افزار را فارسی‌سازی و یک بخشی را دوباره نویسی کنیم یا اینکه بخواهیم از فایرفاکس بومی استفاده کنیم.

به گفته یاری، در شرایط فعلی تنها تصمیم براین است که در اکوسیستم جویشگر بومی یک مرورگر بومی نیز داشته باشیم؛ اما اینکه نحوه تولید و جذب بازار عرضه و تقاضای آن چگونه خواهد بود به جمع‌بندی نهایی نرسیده است.

دبیر شورای راهبری طرح جویشگر بومی در پاسخ به اینکه «مرورگر بومی» شبیه کدام یک از مرورگرهای بین‌المللی مانند فایرفاکس، اینترنت اکسپلورر و کروم خواهد بود، تاکید کرد: هنوز این موضوع مشخص نیست. چراکه بررسی‌ها نشان می‌دهد که زمانی بازار دست اکسپلورر (IE) بود و هم‌اکنون بازار را کروم به‌عنوان مرورگر گوگل، در اختیار گرفته است.

به همین دلیل نمی‌توانیم یکی از اینها را بومی کنیم و از همان استفاده کنیم. بهتر است که تلفیقی از نمونه‌های موفق باشد و برای آن باید راه‌حل اساسی تعریف شود.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر