حراج نامه‌ها و خاطرات نویسندگان مطرح

۱۳۹۶/۰۲/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۴۵۳۵

مجموعه‌یی از نامه‌ها و خاطرات «گوستاو فلوبر»، «مارسل پروست» و «ویکتور هوگو» چوب حراج می‌خورد. به گزارش ایسنا، «گاردین» نوشت: مجموعه‌یی شامل خاطرات و نامه‌نگاری‌های «گوستاو فلوبر»، «مارسل پروست» و «ویکتور هوگو» سه نفر از بزرگ‌ترین نام‌ها در تاریخ ادبیات کشور فرانسه به زودی در تاریخ ۲۶ آوریل با همکاری حراجی «ساتبی» به فروش گذاشته می‌شوند.

این کلکسیون کم‌نظیر از آن «ژان بونا» است که بزرگ‌ترین مجموعه‌ ادبیات فرانسه را طی ۵۰سال گذشته جمع‌آوری کرده است. مهم‌ترین اثر مربوط به ادبیات فرانسه در این مجموعه، نامه‌یی به خط «فلوبر» رمان‌نویس مشهور است که در آن از کتاب «مادام بوواری» خود دفاع کرده است. «فلوبر» و ناشر رمان «مادام بوواری» سال ۱۸۵۷ به اتهام انتشار مطالب موهن در دادگاه حاضر شدند. این نویسنده در بخشی از نامه‌یی که قرار است حراج شود، این‌گونه از کتاب خود دفاع کرده است: من برای دختران جوان کتاب ننوشته‌ام، بلکه برای ادبیات و مردان نوشته‌ام.

علاوه بر این، نامه‌هایی که «فلوبر» برای «لوییز کولت» زن مورد علاقه‌اش می‌نوشته هم در این آرشیو دیده می‌شود. در این نامه‌ها اما هیچ اشاره‌یی به نگارش رمان «مادام بوواری» نشده است. «فلوبر» در سال ۱۸۵۰ نگارش رمان «مادام بوواری» را آغاز کرد. این کتاب که نگارش آن پنج سال به‌ طول انجامید، در سال ۱۸۵۶ به‌ صورت پاورقی در مجله‌ «پاریس ریویو» منتشر شد. «مادام بوواری» تاکنون بارها در تئاتر و سینما بازآفرینی شده است.

نخستین‌بار «ژان رنوار» در سال ۱۹۳۲ بر اساس این رمان فیلمی ساخت. بعد از آن نیز چند مجموعه‌ تلویزیونی از این رمان ساخته شدند. یک بار نیز در سپتامبر ۲۰۰۹ تئاتر موزیکال از این داستان ساخته شد. آخرین فیلم از این رمان در سال ۱۹۹۱ با همین نام اقتباس شد.

خاطرات «ویکتور هوگو» در زمان سپری کردن تبعید خودخواسته در جزیره گرنزی از دیگر متون جالب این حراجی است. این نوشته‌ها نشان‌دهنده علاقه‌مندی نویسنده «بینوایان» به امور ماوراءالطبیعه و جلسات احضار ارواح است و شاید از ترس خدشه‌دار شدن تصویر «هوگو» در خوانندگان آثارش بوده که وراث او از فاش کردن این نوشته‌ها خودداری می‌کردند. «بونا» در این باره می‌گوید: به احتمال زیاد زندگی در گرنزی خیلی کسالت‌بار بوده و «هوگو» برای مشغول کردن خود به امور ارواح روی آورده بود. خاطرات او نشان می‌دهد که او کاملا تحت تاثیر جلسات میزگردانی و احضار ارواح قرار گرفته بود.

یکی از نایاب‌ترین اشیای عرضه شده در این حراجی، نخستین نسخه‌ از کتاب مباحثات «گالیله» است که پیش‌بینی می‌شود حدود ۷۰۰هزار یورو (۵۸۵هزار پوند) خریداری شود. این کتاب که در سال ۱۶۳۸ چاپ شده، به عنوان نخستین کتاب درسی مدرن در رشته فیزیک محسوب می‌شود. نامه‌یی که «مارسل پروست» نویسنده «در جست‌وجوی زمان از دست رفته» به پسر صاحب‌خانه خود نوشته و از سر و صدای همسایه‌اش شکایت کرده نیز در این حراجی به فروش گذاشته می‌شود. فروش کلی این مجموعه که شامل ۱۰۰دست‌نوشته کمیاب می‌شود، بیش از 3میلیون یورو پیش‌بینی شده است. «ژان بونا» گفته است که با پول به دست آمده از این حراجی قصد دارد دست‌نوشته‌هایی را که مد نظر قرار داده خریداری کند. این حراجی روز ۲۶ آوریل با همکاری «ساتبی» در هتلی در پاریس برگزار خواهد شد.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر