اخبار بورس

۱۳۹۶/۰۲/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۴۴۸۴

فعالان اقتصادی در انتظار راه‌اندازی بازار آتی ارز

عضو شورای عالی بورس می‌گوید برای راه‌اندازی بازار آتی ارز نیازی به انتظار برای یکسان‌سازی نرخ ارز نیست. به گزارش«تعادل» قاسم محسنی درباره آخرین وضعیت راه‌اندازی بازار آتی ارز در بازار سرمایه به ایرنا گفت: بانک مرکزی موافق راه‌اندازی معاملات مشتقه ارز است اما با پیش‌شرط‌هایی آغاز به کار این بازار مالی را بر پایه ارز به تاخیر انداخته که براساس بررسی‌های کارشناسی نیازی به پیش‌شرطی نظیر یکسان‌سازی نرخ ارز نیست. محسنی افزود: نیازی نیست صبر کنیم پیش‌‌شرط‌های مورد نظر بانک مرکزی تحقق یابد و ما می‌توانیم زودتر معاملات مشتقه(آتی) ارز را راه‌اندازی کنیم. عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: در جلسه قبلی شورا، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد در جلسه‌هایی که با فعالان بازار، صادرکنندگان و واردکنندگان داشته‌ایم، موضوع نوسان نرخ ارز و پوشش آن مطرح می‌شود. وی ابراز امیدواری کرد: بانک مرکزی در این خصوص اقدام کرده و به زودی شاهد راه‌اندازی معاملات مشتقه ارز باشیم.

محسنی افزود: سازمان بورس و اوراق بهادار و بورس کالا آمادگی خود را برای راه‌اندازی معاملات مشتقه ارز اعلام کرده‌اند و در این زمینه کار ناتمامی نمانده است، تنها برای راه‌اندازی معاملات، منتظر بانک مرکزی هستیم. وی در پاسخ به این پرسش که چرا برای راه‌اندازی معاملات آتی ارز، نیازی به یکسان‌سازی نرخ ارز نیست؟ گفت: اکنون ما معاملات آتی سکه را با حجم و ارزش قابل توجهی در بورس کالای ایران داریم و قیمت سکه بر اساس نرخ ارز و طلای جهانی مشخص می‌شود، بنابراین در شرایطی که نرخ ارز یکسان نشده، بهای سکه در معاملات آتی بر اساس نرخ ارز آزاد و به شیوه منطقی کشف می‌شود و با همین شیوه می‌توان معاملات آتی ارز را برای پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز راه‌اندازی کرد. عضو شورای عالی بورس درباره راه‌اندازی معاملات تالار مجازی بازار مشتقه در بورس کالا گفت: با شبیه‌سازی بازار واقعی، افراد می‌توانند مشابه بازار واقعی کار کنند و با معاملات آشنا و آماده شوند تا با اطلاعات کافی وارد معاملات واقعی شوند. او با اشاره به پیشی گرفتن ارزش بازار مالی بورس کالا با راه‌اندازی اوراق سلف، آتی و... از معاملات بازار فیزیکی گفت: توسعه بازار مالی در بازار سرمایه می‌تواند در توسعه اقتصاد کشور مفید باشد که بورس کالا در این زمینه موفق عمل کرده است. عضو شورای عالی بورس گفت: بورس‌های کالا در کشورهای دیگر، بورس‌های کاغذی هستند و حجم مالی آنها معاملات بالایی را تشکیل می‌دهد، به ویژه معاملات مشتقات در بورس کالا می‌تواند در این زمینه بسیاری از نیازهای فعالان اقتصادی را برآورده کند. وی یادآور شد: بازارهای مشتقه (غیرنقدی) قادرند پوشش ریسک دهند و ابزارهایی برای پوشش ریسک ایجاد کنند. بر اساس این گزارش، یکی از انتقادهای فعالان اقتصادی کشور، نگرانی از نوسان‌های نرخ ارز است که شرایط بی‌ثباتی را برای معاملات مالی و خرید‌های ارزی ایجاد می‌کند، اما با راه‌اندازی بازار آتی (مشتقه) ارز نگرانی سرمایه‌گذاران از نوسان‌های احتمالی نرخ ارز در ماه‌های آتی برطرف می‌شود.


پرداخت بیش از 174میلیارد تومان سود به سرمایه‌گذاران

به گفته مدیر امور ارتباط با مشتریان و خدمات الکترونیک سمات، هم‌اکنون حدود 50 نوع اوراق (اجاره، مرابحه، مشارکت، گواهی سپرده، اوراق رهنی، اسناد خزانه و استصناع) در بازار سرمایه منتشر شده است که سود این اوراق به صورت ماهانه یا سه ماه یکبار به سرمایه‌گذاران پرداخت می‌شود. به گزارش «تعادل» و به نقل از سمات، شادروز خسروی افزود: بیش از یک‌هزار و 748میلیارد و 305میلیون ریال سود انواع اوراق در اردیبهشت امسال به سرمایه‌گذاران پرداخت خواهد شد. وی تصریح کرد: زمان سررسید اوراق اجاره شرکت‌های نفت پارس، شرکت قطارهای مسافری و باری جوپار، رایتل، قائد بصیر و کاشی و سنگ پرسپولیس یزد در اردیبهشت است که شرکت سپرده‌گذاری مرکزی سود این اوراق را به سرمایه‌گذاران پرداخت می‌کند. خسروی ادامه داد: سود اوراق مشارکت شرکت‌های توسعه خاورمیانه، گل‌گهر، سیمان کردستان، لیزینگ رایان سایپا و شهرداری‌های شیراز، تهران، سبزوار و مشهد اواخر ماه جاری به حساب سرمایه‌گذاران واریز خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: سررسید سود اوراق گواهی سپرده عام پارسیان و بانک رفاه و اوراق مرابحه شرکت ایرانی تولید اتومبیل سایپا در اردیبهشت است که شرکت سپرده‌گذاری مرکزی سود این اوراق را نیز به سرمایه‌گذاران پرداخت می‌کند. در حال حاضر سود سهام شرکت‌های پتروشیمی فارابی، فناوران، بیمه دانا، گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو، سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی، فرابورس، سیمان ایلام، کاغذ‌سازی کاوه، سرمایه‌گذاری رنا، شرکت خوراک دام پارساز طریق و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به حساب سرمایه‌گذاران واریز می‌شود.


درجه‌بندی مشاوران پذیرش فرابورس ایران

معاون پذیرش و ناشران فرابورس ایران از درجه‌بندی مشاوران پذیرش فرابورس طی 8سال فعالیت این رکن بازار سرمایه از سال‌های 88 تا 95 خبر داد و این اقدام را در راستای ارزیابی عملکرد و فعالیت این شرکت‌ها

بر‌اساس سه معیار متفاوت دانست. به گزارش روابط‌عمومی فرابورس ایران، سید مهدی علم‌الهدی سه معیار مطرح شده در زمینه رتبه‌بندی این شرکت‌ها را شامل تعداد شرکت‌های مطرح شده در هیات پذیرش، تعداد شرکت‌های پذیرفته شده و تعداد شرکت‌های عرضه یا گشایش نماد شده در بازار اول، دوم و بازار شرکت‌های کوچک و متوسط عنوان کرد. به گفته معاون پذیرش و ناشران فرابورس ایران درجه‌بندی اولیه مشاوران پذیرش بر اساس عملکرد 8 سال گذشته یعنی سال‌های 88 تا 95 بوده و از این پس درجه‌بندی صرفا بر اساس عملکرد سالانه روی سایت فرابورس ایران منتشر خواهد شد. علم‌الهدی هدف از ارائه این درجه‌بندی را ارزیابی عملکرد مشاوران پذیرش اعلام و عنوان کرد: در خصوص این درجه‌بندی فرض شده مشاور پذیرش و مشاور عرضه برای هر شرکت متقاضی پذیرش یکی بوده است و در صورتی که مشاور پذیرش با مشاور عرضه یکی نباشد، امتیاز تعداد شرکت‌های عرضه یا گشایش نماد شده به مشاور پذیرش تعلق خواهد گرفت. بنابراین شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری و تامین سرمایه که دارای مجوز عرضه نیستند از امتیاز تعداد شرکت‌های عرضه یا گشایش نماد شده نیز برخوردار شده‌اند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر