«چین» بزرگ‌ترین میراث‌دار گراهام ‌بل

۱۳۹۶/۰۱/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۴۱۰۵

گروه گوناگون در سال‌های اخیر با ظهور تلفن‌های همراه، خطوط تلفن ثابت در بسیاری از کشورها با کاهش روبه‌رو بوده و در مقابل ارتباطات بی‌سیم توانسته است از آن پیشی بگیرد. با این ‌حال تماس با تلفن ثابت در بسیاری از کشورها ارزان‌ و حتی رایگان است بنابراین مردم تمایل بسیاری به استفاده از تلفن ثابت دارند.

در سال 1876میلادی، خطوط تلفن تنها با یک سیم به هم متصل می‌شدند که بعدها استفاده از خطوط دوسیمه آغاز و تلفن‌ها به تلفنخانه (مخابرات) متصل شد. خطوط اولیه عموما مسی و گاهی آلومینیومی بود که بعدها به صورت زوج به هم تابیده درآمدند.

در تازه‌ترین گزارش منتشر شده، کشورهایی که بالاترین تعداد خطوط تلفن مسی(آنالوگ) را دارند، معرفی شده‌اند. طبق گزارش به دست آمده، کشورهای آسیایی بالاترین رتبه را در توسعه صنعت مخابرات به ثبت رسانده‌اند.

آن طور که این آمار نشان می‌دهد، بیشترین تعداد خطوط تلفن متعلق به چین است. هر چند که تلفن‌های همراه و خطوط دیجیتال به تدریج جایگزین خطوط آنالوگ در این کشور شده‌اند اما هنوز خط تلفن ثابت، عنصری مهم در صنعت مخابرات این کشور به‌شمار می‌آید. در چین حدود 249.4میلیون خط تلفن وجود دارد که این خطوط عامل ارتباط تلفن‌ مشتری‌ها با تجهیزات مخابرات به‌شمار می‌آید. بالا بودن خطوط تلفن در این کشور نتیجه تلاش‌های چین برای تقویت خدمات مخابراتی است همچنین بالا بودن جمعیت این کشور منجر به افزایش کاربران تلفن همراه شده است.

پس از چین، بیشترین خطوط تلفن متعلق به کشورهای اتحادیه اروپاست. اروپا از توسعه‌یافته‌ترین قاره‌ها در بخش ارتباط از راه دور شناخته می‌شود. طبق این گزارش مجموع خطوط تلفن در اتحادیه اروپا 213.8میلیون خط اعلام شده است.

ایالات متحده امریکا با 129.4میلیون خط تلفن، رتبه سوم را در تجهیزات مخابراتی به خود اختصاص داده است. استفاده از خط تلفن در امریکا پس از جنگ جهانی دوم با حرکت به سمت صنعتی شدن با سرعت چشمگیری آغاز شد. پیش از به کارگیری خطوط تلفن ثابت، شرکت‌های تلگراف و تلفن امریکا حاکم بود؛ این شرکت در سال ۱۸۸۵ توسط الکساندر گراهام بل در شهر نیویورک راه‌اندازی شد.

ژاپن در میان کشورهای آسیایی رتبه دوم را در تعداد خطوط تلفن به خود اختصاص داده است. مجموع خطوط تلفن به کار رفته در این کشور حدود 63.6 میلیون برآورد شده است. صنعت مخابرات در ژاپن، موازی با توسعه اقتصاد کشور پیشرفت داشته است.

بخش ارتباطات راه دور در آلمان در سال 1998 به‌طور کامل راه‌اندازی شد و گسترش یافت. در این کشور حدود 47میلیون خط تلفن وجود دارد. این میزان تجهیزات مخابراتی آلمان را به چهارمین کشور توسعه‌یافته در خطوط تلفن ثابت تبدیل کرده است.

روسیه نیز از دیگر کشورهایی است که در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری در صنعت مخابرات داشته است. با اینکه هنوز گزارش‌هایی از ناکافی بودن خدمات تلفن در مناطق روستایی روسیه منتشر می‌شود اما اتصال آنالوگ و دیجیتال در این کشور تقریبا در تمام مناطق وجود دارد. توسعه صنعت مخابرات در روسیه از سال 1980 آغاز شد و تاکنون در مجموع 39.4میلیون خطوط تلفن در این کشور راه‌اندازی شده است.

پس از آن طبق آمار، فرانسه با 38.8میلیون خط تلفن بیشترین آمار را در میان کشورها برای خود ثبت کرده و در بریتانیا نیز حدود 34میلیون خطوط تلفن راه‌اندازی شده است. بخش مخابرات ایران نیز عمدتا متعلق به دولت بوده و پیشرفت‌های قابل ‌توجهی داشته است. در این کشور نیز اتصال دیجیتال و آنالوگ به یک اندازه پیشرفت داشته و در میان کشورهای خاورمیانه بالاترین رتبه را در تعداد خطوط تلفن به ثبت رسانده است. همچنین ایران با 30.6میلیون خط تلفن، رتبه سوم را در میان کشورهای آسیایی به دست آورده است.

انتقال تکنولوژی و دستیابی به اطلاعات جدید دنیا از موارد ضروری مورد نیاز در دوران‌های مختلف بوده است. از مهم‌ترین راه‌های توسعه ارتباط بین کشورها، توسعه صنعت مخابرات است که منجر به حفظ زمان و سرمایه در ارتباطات می‌شود. از این رو همانطور که در گزارش نیز دیده شد، کشورها همگام با توسعه اقتصادی و در راستای صنعتی شدن، پیشرفت‌های چشمگیری در راستای صنعت مخابرات داشته‌اند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر