اخبار

۱۳۹۶/۰۱/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۴۰۵۷

کاهش 3 هزار تومانی سکه

گروه بانک و بیمه| در جریان معاملات روز یک‌شنبه 27 فروردین 97، به‌دلیل تعطیلی بازار جهانی، نرخ هر اونس طلا در قیمت 1284 دلار ثابت ماند، اما در بازار داخلی نرخ سکه بین 400 تا 3 هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۱۱۸ هزار و ۸۵۰تومان معامله شد.

به گزارش «تعادل»، نرخ سکه امامی طرح جدید با ۴۰۰تومان کاهش یک‌میلیون و ۲۱۶ هزار تومان، سکه طرح قدیم با ۳ هزار تومان کاهش یک‌میلیون و ۱۸۸هزار تومان، نیم سکه با ۳هزار تومان کاهش ۶۹۷هزار و ۵۰۰ تومان، ربع سکه با هزار تومان کاهش ۳۸۷ هزار و ۵۰۰ تومان و سکه یک گرمی با ۵۰۰تومان کاهش ۲۵۱ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شد. در بازار ارز نیز، نرخ رسمی 39 ارز عمده و اصلی ثابت ماند و هر دلار امریکا 3244 تومان، هر پوند 4061.3تومان و هر یورو 3442.6تومان دادوستد شد.

در بازار آزاد ارز نیز دلار 3757 تومان، یورو 4060تومان، درهم امارات 1035 تومان، پوند 4707تومان و لیر ترکیه 1046 تومان معامله شد.


اولویت پول موجود به جای پول پر قدرت در حمایت از تولید

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی درباره سیاست این نهاد در تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی کشور برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی گفت: اولویت بانک مرکزی تزریق پول نیست بلکه هدایت بانک‌ها به سمت حمایت از تولید و اشتغال است.

«ابوالفضل اکرمی» روز یک‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا درباره شیوه بانک مرکزی برای تحقق اهداف «اقتصاد مقاومتی، تولید - اشتغال» اظهار کرد: اولویت بانک مرکزی گسترش نقدینگی از طریق ضریب فزایندگی است.

وی درباره اینکه آیا ممکن است از منابع بانک مرکزی برای این کار استفاده شود، توضیح داد: منابع بانک مرکزی در هر حال پول پر قدرت و خطرناک و به تعبیری پول داغ است و اولویت بانک مرکزی این نیست که پول بیرونی به اقتصاد تزریق کند.

اکرمی اظهار کرد: استفاده از پول درونی(inside money) یعنی پولی که قبلا وجود داشته، شیوه مورد نظر بانک مرکزی است تا از طریق ضریب فزاینده نسبت به خلق پول اقدام شود.

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه تا حتی‌الامکان بنایی برای تزریق پایه پولی نداریم، گفت: اگر بتوانیم مسائل و مشکلات نظام بانکی را حل کنیم، بانک‌ها در زمینه حمایت از تولید و اشتغال فعال می‌شوند. وی در پاسخ به اینکه چرا در سال 94 بانک مرکزی برای تامین مالی دو خودروساز بزرگ، اقدام به استفاده از منابع خود کرد، توضیح داد: اینها موارد خاصی است که بانک مرکزی در موارد ضرورت و به شکل موردی ورود می‌کند.

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی، حمایت مالی از بنگاه‌های تولیدی را از کارکردهای نهادهای پولی و مالی کشور دانست و در عین حال تاکید کرد: برای موفقیت در زمینه تولید و اشتغال، مردم نیز باید برای خرید این کالاها رغبت لازم را داشته باشند. اکرمی یادآور شد: برای نمونه نظام بانکی با اختصاص بیش از 160هزارمیلیارد ریال تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و متوسط تلاش کرد تا اقتصاد کشور از رکود خارج شود. وی ادامه داد: حرکت به سمت خرید کالای ایرانی یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است و از این رو بانک مرکزی تلاش کرد با صدور کارت‌های خرید کالای ایرانی برای اقشار خاص، رغبت مردم را به این نوع کالاها بیشتر کند. مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی گفت: مردم باید بدانند با خرید کالای ایرانی یک رشد اقتصادی شکل می‌گیرد و همه جامعه فعال می‌شود. وی در عین حال به تولید‌کنندگان نیز توصیه کرد به موازات اختصاص منابع و امکانات کشور به حمایت از تولیدکنندگان و تشویق مردم به خرید کالاهای وطنی، آنها نیز کیفیت محصولات خود را ارتقا دهند و آن را به سطح قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی برسانند.


آشکار شدن اثر توافق بانکی اخیر ایران و پاکستان

رییس فدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنایع پاکستان ضمن ابراز خرسندی از امضای توافقنامه اخیر میان بانک‌های مرکزی ایران و پاکستان گفت: این توافقنامه باعث رشد قابل توجه در حجم مبادلات تجاری میان دو کشور در ماه‌های آینده خواهد شد.

«زبیر طفیل» روز یک‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا گفت: از حدود دو ماه دیگر، آثار امضای این توافقنامه در فعالیت‌های تجاری میان ایران و پاکستان دیده خواهد شد.

وی این توافقنامه را رویدادی مثبت و رو به جلو در مسیر تلاش‌های دو کشور برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری دانست و گفت: رقم کنونی مبادلات تجاری رسمی ایران و پاکستان کمتر از یک‌میلیارد دلار است اما انتظار می‌رود به‌دلیل فراهم شدن زمینه‌ها پس از امضای توافقنامه بانک‌های مرکزی دو کشور، این رقم ظرف دو ماه آینده از یک‌میلیارد دلار فراتر برود.

این مسوول پاکستانی که از نزدیک در جریان مذاکرات بانکی ایران و پاکستان با هدف فعال‌سازی کانال‌های بانکی میان دو کشور قرار دارد، گفت: بانک مرکزی پاکستان روند دعوت از بانک‌های این کشور را برای تعامل و همکاری با بانک‌های ایرانی آغاز کرده است.

وی افزود: بانک مرکزی پاکستان سه یا چهار بانک این کشور را برای شروع تعاملات بانکی با بانک‌های ایرانی معرفی خواهد کرد و امیدواریم روند گشایش اعتبار اسنادی (ال-سی) از طریق بانک‌های دو کشور طبق قوانین و مقررات بین‌المللی تا یک ماه دیگر شروع شود.

زبیر طفیل همچنین با اشاره به بیستمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان که قرار است روزهای 28 و 29 فروردین ماه جاری در تهران برگزار شود، گفت: این نشست می‌تواند بسترهای لازم را برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور فراهم کند. در آستانه برگزاری بیستمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان، بانک مرکزی پاکستان روز جمعه گذشته با صدور بیانیه رسمی، از امضای توافقنامه با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در زمینه همکاری‌های بانکی و مکانیسم پرداخت خبر داد. بیستمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان تنها چند روز پس از امضای توافقنامه‌یی میان بانک‌های مرکزی دو کشور در تهران برای تسهیل همکاری‌های بانکی و انجام مکانیسم پرداخت میان دو کشور برگزار خواهد شد.

امضای این توافقنامه می‌تواند بستر مناسبی برای انجام توافق‌های بیشتر در جریان نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور باشد.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر