انجام ۳۰ درصد از ماموریت بررسی حادثه پلاسکو

۱۳۹۵/۱۱/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۱۰۸۲

محمدتقی احمدی، رییس هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو گفت: تاکنون ۳۰ درصد از کار خود را انجام داده‌ایم.

به گزارش ایلنا، محمدتقی احمدی در نشست خبری هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو گفت: در حال حاضر در مرحله برگزاری مصاحبه با شهردار تهران و همکاران‌شان هستیم و امیدواریم در روزهای آتی این مصاحبه انجام شود، البته همکاری خوبی میان ما در این زمینه وجود دارد.

وی در ارتباط با دستگیری 2نفر در ارتباط با این حادثه توضیح داد: دادستانی در این زمینه به وظایف خود عمل می‌کند، ما نیز در کمیته حقوقی به این موارد رسیدگی می‌کنیم و اگر اهمال‌کاری وجود داشته باشد آن را می‌سنجیم، اما در مورد فرد یا افراد خاص اطلاعاتی ندارم که درباره آن صحبت کنم.

رییس دانشگاه تربیت مدرس در مورد مراحل امداد و نجات و آواربرداری حادثه پلاسکو اظهار کرد: هیات ویژه به این موضوع ورود پیدا کرده است، در مورد آوار‌برداری و‌ امداد و نجات بررسی انجام می‌دهد و اگر ابهامی باشد حتما به آن رسیدگی خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه براساس دستور رییس‌جمهور باید 5سرفصل در این حادثه بررسی شود، ادامه داد: امیدواریم که به روش‌های کارآمدی در بررسی این سرفصل‌ها برسیم.

رییس دانشگاه تربیت مدرس در مورد فرماندهی مدیریت بحران و عذرخواهی قالیباف به خاطر مدیریت بحران، در حادثه پلاسکو عنوان کرد: اینها جز به جز در کمیته ما به دقت بررسی می‌شود و برای ما مهم است‌.

وی همچنین در مورد چگونگی گیر افتادن افراد در زیر آوار و اینکه کسی در موتورخانه زنده بوده است یا خیر، گفت: من الان نمی‌توانم به این بحث وارد شوم و به‌طور قطع چیزی را بیان کنم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد اینکه آیا پاساژ کویتی‌ها در مجاور ساختمان پلاسکو، اکنون برای حضور کسبه امن است یا خیر؟ توضیح داد: گروه سازه ما توصیه‌هایی را در این زمینه مطرح خواهند کرد و درباره ایمنی و شرایط این ساختمان از گروه سازه می‌خواهیم که این موضوع را بررسی کنند.

رییس هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو اظهار کرد: هدف از ماموریت ما محکوم کردن فرد یا سازمان نیست، بلکه هدف، شناختن مسوولیت‌ها و یادآوری آن است و اینکه افراد و سازمان‌هایی که می‌توانستند نقش موثر ایفا کنند، عبرت بگیرند.

وی با بیان اینکه تاکنون 30 درصد از کار خود را انجام داده‌ایم، افزود: رییس‌جمهور در انتخاب اعضای هیات به استقلال، علمی و حرفه‌یی بودن افراد تاکید داشتند و اعضای این هیات نیز بیشتر از افراد دانشگاهی با شهرت ارزنده در جامعه تخصصی خود هستند و این وظیفه بار سنگینی بر دوش آنها می‌گذارد، اما من امیدوارم که نتیجه آن بتواند مورد استفاده قرار بگیرد.

احمدی ادامه داد: بررسی نوع آوار، ساختار و خسارت‌های احتمالی در آوار‌برداری نیز در کمیته بحران ما پیگیری می‌شود.

وی در مورد روش کار این هیات توضیح داد: روش کار این هیات بازدید از محل حادثه، بررسی مدارک و مستندات حادثه، بررسی گزارش‌های سازمان‌های مسوول، تجزیه و تحلیل این گزارش‌ها، انجام مصاحبه با مسوولان مرتبط (٨سازمان)، بررسی گزارش‌های سازمان‌های مردم‌نهاد، مرور و بررسی قوانین، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی که بر گردن مسوولان مربوطه نهاده شده است.

رییس هیات بررسی حادثه پلاسکو عنوان کرد: تهیه گزارش‌های تخصصی در ٦ موضوع اصلی مهندسی سازه، مهندسی آتش، مدیریت بحران، امور قانونی و حقوقی، جامعه‌شناسی و آثار اجتماعی این حوادث، بیمه و زمینه تضمین و اقتصاد پشتیبان حوادث و ایجاد کمیته‌های داخلی نیز از دیگر وظایف ماست.

احمدی با بیان اینکه کمیته‌های ما یک ماه دیگر گزارش‌های تخصصی را به پایان می‌رسانند و در پایان در کمیته تلفیق ارائه می‌کنند، خاطرنشان کرد: بررسی علل وقوع حادثه، کیفیت هماهنگی نهادهای مسوول در مدیریت حادثه، راه‌های پیشگیری از تکرار و اصلاحات ساختاری و مدیریت لازم دستور رییس‌جمهور در پیگیری‌های ماست.

احمدی افزود: در ابعاد حقوقی همه مسائل مرتبط حقوقی ازجمله مسوولیت سازمان‌ها در قبال مفقودشدگان، بیمه‌شدگان، حقوق کارگران و بقیه موارد نیز در دست بررسی است اما هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌ایم در نتیجه نمی‌توانم مطلبی را بیان کنم.

وی درباره اینکه آیا خاطیان به قوه قضاییه معرفی می‌شوند یا نه، گفت: قوه قضاییه کمیته‌یی برای بررسی این حادثه تشکیل داده و قرار است با دادستانی جلسه‌یی داشته باشیم؛ اما قصد ما شناختن مسوولیت‌ها و در صورت وجود کاستی‌ها، برای ساماندهی است و پیشنهادات خود در این خصوص را نیز ارائه خواهیم کرد.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر