خواست کارگران: بهبود شرایط ایمنی کارگاه‌ها

۱۳۹۵/۱۱/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۹۵۴۴

گروه ‌‌اقتصاد اجتماعی|

یک تشکل کارگری ضمن بیان تسلیت شهادت آتش‌نشانان و کارگران ساختمان پلاسکو، از مسوولان خواسته است که قصور را برگردن افراد نیندازند.

به گزارش ایلنا، اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتشار بیانیه‌یی به بازماندگان حادثه پلاسکو تسلیت گفته است.

در این بیانیه آمده است: «امروزه دیگر در ربع اول قرن ۲۱ و بر متن رشد غول‌آسای تکنولوژی و قدرت خلاقانه انسان در بهبود شرایط ایمنی و زیست، حادثه و تصادف خواندن مرگ انسان‌ها و مدفون شدن آنان در زیر آواری از آهن داغ و آتش در ساختمان‌هایی همچون پلاسکو، از طریق آدرس‌دهی فریبکارانه و انداختن تقصیر بر گردن قصور افراد، خاک پاشیدن در چشم مردم است. اتحادیه آزاد کارگران ایران با ابراز تاسف عمیق از جان باختن دو کودک کار در میان شعله‌های آتش و ده‌ها نفر از مردم و آتش‌نشانان در فاجعه ساختمان پلاسکو، این ضایعه دردناک را به خانواده‌های این عزیزان و مردم شریف و آزاده ایران تسلیت می‌گوید و اعلام می‌دارد: تمام کسانی که در راس اداره یک جامعه، چنین حوادث و فجایع قابل پیش‌گیری را رقم می‌زنند، باید پاسخگو باشند.»

همچنین انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران در ارتباط با حادثه پلاسکو بیانیه صادر کرده است. در این بیانیه کاستی‌ها و کمبودهای مدیریتی که منجر به این رویداد شده، ذکر شده است.

به گزارش ایلنا، در بخش‌هایی از این بیانیه آمده است: «آتش‌سوزی باز هم بی‌رحمانه و این‌بار در ساختمان پلاسکوی تهران جان و مال شمار زیادی از عزیزان ما را گرفت. آتش‌سوزی و خسارت‌های ناشی از آن، امری هم قابل پیش‌گیری و هم قابل کنترل است. این‌بار همگان، به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم و از دریچه دوربین‌ها، کوتاهی و ناکارآمدی سیستم مدیریت شهری، به‌ویژه در مواجهه با این‌گونه رویداد‌ها و نبود امکانات پیش‌گیری از واقعه و کنترل آن را به روشنی دیدند.

سیستم مدیریت شهری، با نداشتن احساس مسوولیت در برابر جان و مال مردم با جدی نگرفتن هشدارهای مکرر و کتبی سازمان آتش‌نشانی درباره ایمن نبودن ساختمان پلاسکو، هیچ اقدام عملی و قاطع برای جلوگیری از واقعه‌یی که به‌خوبی از نزدیکی آن با خبر بود را انجام نداد و از ادامه فعالیت این ساختمان تا ایجاد امکانات و برقراری سیستم‌های ایمنی ممانعت نکرد. بدون شک، مدیریت شهری و در راس آن شهردار تهران مسوول مستقیم فاجعه‌یی است که می‌توانست

رخ ندهد. مالک و هیات‌مدیره ساختمان نیز به‌دلیل بی‌توجهی به هشدارهای سازمان آتش‌نشانی و روزآمد نکردن سیستم حفاظتی ساختمان، دومین مسبب و مقصر ماجرا هستند.

سازمان مدیریت شهری اضافه بر نادیده گرفتن قانون‌شکنی‌ها، نارسایی‌ها و کمبودهای لازم برای پیش‌گیری از حادثه، جلوگیری نکردن قاطعانه از ادامه فعالیت اقتصادی ساختمانی بزرگ و پرجمعیت که امکانات حفاظتی و اعلان و اطفای آتش نیز در آن موجود نیست و با فراهم نکردن بودجه کافی و تجهیزات پیشرفته لازم برای سازمان آتش‌نشانی از یک طرف و مدیریت ضعیف رویداد، ناتوانی در کنترل محدوده و استفاده نکردن از تیم زبده آشنا به محدوده و موانع و امکانات آن، از طرف دیگر بیشترین تقصیر را در تبدیل این واقعه به یک حادثه دلخراش داشته است.

از سوی دیگر به گفته مسوولان، در این ساختمان بیش از 560واحد تجاری و کارگاه تولیدی پوشاک فعالیت داشته‌اند. این بدان معنی است که دست‌کم 4000کارگر در این ساختمان و ساختمان‌های مجاور با کمترین میزانِ نظارت و بازرسی وزارت کار و تامین‌اجتماعی مشغول به‌کار بودند. هم‌اکنون این کارگران حتی در صورت سالم ماندن و آسیب‌ ندیدن، همگی بیکار شده‌اند، اما به‌دلیل قرار داشتن در شمار کارگران کارگاه‌های دارای 10نفر کارکن و کمتر، از پوشش حمایتی و نظارتی قانون کار و برخورداری از حق جبران خسارت و بیمه بیکاری محروم هستند.»

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر