رونق کسب‌وکار الکترونیکی در فضای مجازی

۱۳۹۵/۱۰/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۸۴۸۴

حمله مخالفان به دستاوردهای دولت بیشتر شده است


گروه بنگاه ها|

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که رییس‌جمهور در آخرین مصاحبه تلویزیونی خود با مردم برای مهار بیکاری و افزایش دامنه‌های اشتغالزایی مطرح کرد، استفاده از شبکه‌های ارتباطی جدید بود که به‌طور کلی می‌توان آن را ذیل عنوان مشاغل آنلاین طبقه‌بندی کرد. رییس‌جمهور از برخی دستگاه‌ها و نهادهای خاص خواست تا در مقابل شبکه‌های اجتماعی جدید موضع‌گیری‌های سلبی نداشته باشند و تلاش کنند تا از این فرصت برای توسعه کارآفرینی در کشورمان استفاده کنند. واقعیت آن است که هر چند دولت یازدهم براساس حداکثر ظرفیت‌های مالی و اعتباری‌اش تلاش می‌کند تا در زمینه اشتغالزایی دست به اقدامات عملیاتی بزند، اما جمعیت انبوه بیکاران در کشورمان که به دلیل عدم سرمایه‌گذاری مناسب طی دهه گذشته ایجاد شده، باعث شده تا سرعت اپیدمی بیکاری از سرعت اشتغالزایی دولت پیشی بگیرد و دامنه وسیع‌تری از جوانان تحصیلکرده ایرانی را گرفتار خود کند. در چنین شرایطی اقتصاد ایران چاره‌یی ندارد، جز اینکه با ایجاد نهضت کارآفرینی در کشورمان، توسعه کسب و کار خرد و مشاغل آنلاین را در دستور کار قرار دهد. بستری که برنامه‌ریزی‌های اجرایی آن نیازمند همکاری و هماهنگی وزارتخانه‌هایی مانند تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت و ارتباطات و فناوری است. بعد از صحبت‌های رییس‌جمهور وزرای مرتبط با این بحث به تشریح ظرفیت‌های این بخش پرداختند تا ابعاد پنهان ماجرا بیشتر نمایان شود. وزیر ارتباط و فناوری هم که در روزهای پایانی هفته راهی استان گیلان شده بود بخشی از تلاش‌های دولت یازدهم برای اشتغالزایی و ایجاد نهضت کارآفرینی آنلاین را تشریح کرد که می‌تواند به عنوان نقشه راهنمای این نوع مشاغل در سال96 در نظر گرفته شود. واعظی از افزایش پیدا کردن دامنه‌های انتقاد از دولت با نزدیک شدن به موعد انتخابات صحبت کرد و به این نکته اشاره کرد که جهت‌گیری این حملات بیشتر دستاوردهای مهم اقتصادی را هدف قرار داده است.


نشانه‌های بهبود محیط‌های کسب و کار

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، شفاف‌سازی را اعتقاد دولت تدبیر و امید عنوان کرد و گفت: «با نزدیک شدن به ایام انتخابات، حملات مخالفان به دستاوردهای دولت و نقاط قوت بیشتر شده است.»

محمود واعظی دیروز در جلسه مشترک اقتصاد مقاومتی و کارگروه رفع موانع تولید گیلان در رشت، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دولت را اعتقاد به شفافیت در کارها و شفاف‌سازی خواند و افزود: «مردم باید بدانند که هر دستگاه و سازمانی چه کاری دارد انجام می‌دهد. با توجه به نزدیک شدن انتخابات، مخالفان حملاتشان به دستاوردهای دولت بیشتر شده و به همان نقاط قوت دولت حمله می‌کنند.»

وی برجام را یکی از نقاط قوت دولت خواند و ادامه داد: «باز شدن بازارهای بین‌المللی، افزایش قدرت مانور تجار و بخش خصوصی از جمله دستاوردهای برجام است که نتیجه‌اش امروز این است که صادرات غیرنفتی، بر واردات پیشی گرفته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه برجام یک بستر است، گفت: «نوسازی ناوگان هوایی کشور و اعتماد جهانی به ایران اسلامی از بستر همین برجام است.»واعظی خاطرنشان کرد: «مدیران باید عملکرد دولت را برای مردم تبیین کنند و اجازه ندهند مسائل جناحی، گروهی و انتخاباتی دستاوردهای این ملت و نظام اسلامی را خدشه‌دار کند.»

عضو کابینه یازدهم در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: «از زمان ورود نفت به اقتصاد، اتکا و وابستگی به نفت زیاد و نوآوری کم شد حال اینکه روح حاکم بر اقتصاد مقاومتی این است که بتوانیم در کشورمان اقتصادی به وجود آوریم که بدون نفت، راه برای توسعه کشور و رفاه وجود داشته باشد. بعد از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری، در این مورد در دولت بحث کردیم و بنا به اجرای عملی آنها گذاشته شد و در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی هیچ اختلاف سلیقه‌یی نیست.»

وی درون‌زایی، برون‌گرایی، توجه به بخش خصوصی، عدالت‌محوری و به ویژه توجه به امور دانش‌بنیان را پنج محور اصلی اقتصاد مقاومتی عنوان و اضافه کرد: «بازشدن بازارهای صادراتی به روی تاجران، افزایش فروش نفت، کنترل تورم و رشد شاخص‌های کشاورزی، صنعت و اقتصاد از جمله دستاوردهای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.»واعظی با اشاره به افزایش فروش نفت و همکاری بسیار خوب ایران با اوپک در این زمینه گفت: «در هیچ دوره‌یی شاهد فروش 2میلیون و 950‌هزار بشکه‌یی که در آذرماه امسال داشته‌ایم، نبودیم. شاخص‌های 6ماهه نخست امسال بیانگر این است که با رشد بخش‌های کشاورزی، صنعت و اقتصادی به سمت رونق پیش می‌رویم و این ارقام بیانگر آن است که دستاوردهای این رشد تا به سفره مردم برسد و شغل ایجاد کند، کمی زمان بر است.»


نیروی انسانی یک سرمایه در اقتصاد مقاومتی است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اهمیت حوزه‌های دانش‌بنیان گفت: «علاوه بر برنامه‌ریزی‌هایی که در گذشته داشته‌ایم، باید از حوزه فناوری اطلاعات (IT) هم در این خصوص استفاده کنیم. پیش‌تر برای تاسیس یک شرکت، نیاز به سرمایه اولیه بود اما اکنون بدون اینکه منابع زیادی داشته باشیم، می‌توانیم درآمد کسب کنیم.»

به گفته واعظی، بخش‌های مختلفی همچون کشاورزی، گردشگری و صنایع دستی در صورت تلفیق با فناوری اطلاعات، درآمدزایی و اشتغالزایی بالایی خواهند داشت.

ظرفیت‌های اشتغالزایی حوزه ارتباطات

قبل از شرکت در جلسه اقتصاد مقاومتی گیلان واعظی در یک برنامه تلویزیونی به برنامه‌های دولت برای توسعه متوازن استانی اشاره کرد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «طی سال گذشته حدود 100‌هزار شغل در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات (آی‌سی‌تی) در کشور ایجاد شد. اقتصاد بسیاری از کشورها، از صنعت تبدیل به اقتصاد دانش‌بنیان شده و ما هم کوشیده‌ایم در حوزه ICT از فناوری‌های نو، شغل ایجاد کنیم.»

وی با اشاره به استقبال خوب دانش‌آموختگان از این امر ادامه داد: «در گیلان با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طرحی را به عنوان تکاپو (توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار) و البته با همکاری شرکت‌های سرمایه‌گذار و استانداری در نظر داریم تا از این رهگذر، کارها بومی شده و شغل ایجاد

کنیم.»

واعظی با بیان اینکه می‌توانیم با استعدادهای خوبی که در کشور داریم، از فرصت‌ها بهره بگیریم، افزود: «بر همین اساس، طی 3سال گذشته بیش از 100هزار نرم‌افزار ایجاد شده و درحال استفاده در بخش‌های مختلف است.»

وی خاطرنشان کرد: «اگر در بخش فناوری اطلاعات (IT) سرمایه‌گذاری کنیم، در آینده می‌توانیم شغل و نیز درآمد ایجاد کنیم.»

پرداخت 140میلیارد تومان تسهیلات به ایده‌پردازان حوزه ارتباطات

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پیش‌بینی پرداخت 140میلیارد تومان تسهیلات به نام وجوه اداره شده در بودجه سال 96 به ایده‌پردازان حوزه ارتباطات خبر داد و گفت: «این میزان تسهیلات با بهره کم و بازپرداخت طولانی برای ایده‌پردازانی که طرح‌شان قابلیت اجرایی داشته باشد، پرداخت می‌شود. زمانی که ایده تبدیل به محصول و بعد محصول تجاری شود، وام گیرندگان، این وام را برمی‌گردانند.»

به گفته واعظی، در همین راستا طی دو سال گذشته حدود 115‌میلیارد تومان تسهیلات به حدود 280 شرکت پرداخت شده است.


در مواجهه با هر پدیده نوظهور، نباید آن را حذف کنیم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های جدی وزارت ارتباطات تهدیدات فضای مجازی است، گفت: «همه علاقه‌مند به داشتن یک خانواده سالم با وضعیت رفاهی مطلوب هستیم ولی باید توجه داشته باشیم که فضای مجازی هم تهدید و هم فرصت است؛ باید از فرصت‌ها استفاده کنیم و تهدیدها را کاهش دهیم.»

وی خاطرنشان کرد: «جوانان باید از بستر اینترنت نوآوری داشته باشند و به مردم خدمات دهند؛ سلامت الکترونیک در شبکه ملی ارتباطات، آموزش الکترونیک، تجارت الکترونیک، استفاده از اینترنت در روستاها در بخش‌های کشاورزی، دامپروری، صنایع دستی از جمله این اقدامات قابل انجام است.»

واعظی ادامه داد: «معتقدیم نباید هر پدیده جدیدی را حذف کرد و البته نباید تسلیم آن شد، بلکه باید آن را بومی کرد.»به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، باید با توجه به اعتقادات، فرهنگ و منش کشورمان آن را بومی کرده و تغییر دهیم.

وی استفاده صحیح از فضای مجازی را نیازمند فرهنگ‌سازی دانست و گفت: «در همین راستا، وزارت ارتباطات شبکه ملی اطلاعات را با سرمایه‌گذاری بسیار زیادی ایجاد کرده، بدین صورت که هر آنچه مورد نیاز مردم باشد، در این شبکه ملی وجود دارد.»


برخورداری روستاها از اینترنت

واعظی به وضعیت ارتباطی گیلان اشاره و بیان کرد: «هر آنچه در ارتباط با زیرساخت‌ها قول داده‌ایم، عملی کرده‌ایم و برهمین اساس پهنای باند استان، 5.5 برابر شده است. در اکثر شهرهای گیلان، امکان استفاده از نسل سوم اینترنت وجود دارد و در تعدادی از شهرها نیز نسل چهارم اینترنت برقرار است و نیمی از روستاهای استان نیز اینترنت دارند. اهتمام ما برخورداری روستاهای بالای 20 خانوار از اینترنت تا پایان دولت یازدهم است.»

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر