وزارت بهداشت فکری به حال منابع خود بکند

۱۳۹۵/۱۰/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۷۷۶۸

ایلنا رییس فراکسیون کارگری مجلس با انتقاد از اظهارنظر سخنگوی وزارت بهداشت درباره تخصیص ۹ درصد دریافتی بیمه‌ها به درمان و طرح تحول سلامت اعلام کرد: آقای حریرچی بسیار بی‌ربط فرمودند و به همین صراحت بنویسید که کسانی که اطلاع کافی و علم و دانش دقیق درباره مسائل ندارند، اظهارنظر نکنند. علیرضا محجوب گفت: سازمان تنها حق دارد ۷درصد از ۹بیست‌وهفتم را هزینه کند چراکه 2درصد جهت آتیه درمان بازنشستگان است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در جریان طرح سوال از وزیر بهداشت به آقای قاضی‌زاده هاشمی توضیح دادم آنچه محاسبات نشان می‌دهد منابعی که سازمان تامین‌اجتماعی باید تا پایان سال به عنوان ۷درصد وصولی‌ها خرج درمان کند تقریبا به اتمام رسیده و از هم‌اکنون بدانید که هزینه‌های بخش درمان بیشتر از منابع بودجه بوده است.

رییس فراکسیون کارگری مجلس ادامه داد: با این حساب هزینه‌های سربه فلک کشیده و روزافزون که وزارت بهداشت بیش از منابع بار کرده مشکل‌زاست و منابع سازمان قادر به تحمل بار بیشتر نیست. لطفا وزارت بهداشت فکری به حال این منابع مورد نیازش کند. نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین اضافه کرد: وزارت بهداشت از سال ۶۸ بابت اجرای طرح الزام سازمان که توسط مجلس مصوب شده به سازمان تامین‌اجتماعی بدهکار است و ریالی بابت سرانه هر بیمه شده که باید تقبل و پرداخت می‌کرد، نه اعلام بدهی کرده و نه پرداخت کرده است. ضمن اینکه گویا کارگران از سیاره دیگری آمده‌اند که از یک‌درصد مالیات بر ارزش افزوده هیچ سهمی به آنان تعلق نمی‌گیرد! البته امیدوارم وزیر محترم بهداشت این مورد را نیز به گردن وزیر اقتصاد و سازمان امور مالیاتی نیندازد!

محجوب افزود: مبلغ سرانه‌یی (بنا بر محاسبات) که از سال ۶۸ تاکنون ‌باید به سازمان پرداخت می‌شد حدود صد هزار میلیارد تومان شده که در واقع بدهی وزارت بهداشت است. وزارت بهداشت بهتر است به جای این مصاحبه‌ها و اظهارنظر‌ها بخشی از این بدهکاری را بدهد.

عضو فراکسیون امید مجلس همچنین خاطرنشان کرد: در جلسه‌یی که آقای قاضی‌زاده‌ هاشمی برای پاسخگویی به سوال بنده به کمیسیون بهداشت آمد از بنده سوال کرد که چرا سازمان تامین اجتماعی مبلغ ۹بیست‌وهفتم را پرداخت نکرده که من پرسیدم این مبلغ چه میزان است و آقای وزیر گفتند ۲۵هزار میلیارد تومان که بنده پاسخ دادم حساب شما غلط است چراکه اولا ۲درصد از این ۹درصد درمان آتیه بیمه‌شدگان است که این مبلغ باید در زمان بازنشسته شدن پرداخت شود. ضمن اینکه هنوز حداقل ۳۰درصد حق بیمه‌ها وصول نشده است! و ثانیا تعهدات ایجادی بخش درمان سازمان از ۱۴۸۰۰میلیارد تومان عبور کرده است و ثالثا حتی اگر به فرض محال همه مبالغ وصول شود و آن دسته از وصولی‌هایی که سهم درمان ندارند نیز کسر شود؛ باز ۲۵هزار میلیارد نمی‌شود!

محجوب تصریح کرد: بنابراین حساب‌های وزارت بهداشت به درد خودشان می‌خورد. ما می‌گوییم دولت بیش از ۱۲۰هزار میلیارد تومان به سازمان و درواقع به 40میلیون ایرانی بدهکار است. اما یک وزارتخانه دولت بابت یک طلب کوچک خودساخته در قیاس با آن حجم سنگین بدهی برای فقرا شاخ و شانه می‌کشند.

وی گفت: تاسف بیشتر آنجاست که مدیران سازمان وام و اوراق منتشر می‌کنند و زیر بار پرداخت سود می‌روند تا بدهی که با مصوبه دولت بوده پرداخت شود!

محجوب در پایان خاطرنشان کرد: همچنین لازم است دکتر حریرچی که عضو هیات نظارت بر سازمان تامین‌اجتماعی هستند به ما گزارش مستند ارائه کند چراکه وزارت بهداشت با حساب‌های فرضی اقدام می‌کند و سوال اصلی ما همچنان این است که منابع مالی پایدار طرح تحول سلامت کجاست که تا این لحظه هیچ‌کس پاسخی به ما نداده است.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر