دستور رییس‌جمهور درباره حق بیمه کارگران

۱۳۹۵/۱۰/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۷۷۶۷

ایسنا سخنگوی وزارت بهداشت ضمن اعلام انتقال 1250 میلیارد تومان اوراق قرضه نقدی از سوی سازمان بیمه سلامت به حساب‌های وزارت بهداشت، از دستور کتبی رییس‌جمهور درباره منابع سهم درمان بیمه کارگران در سازمان تامین اجتماعی خبر داد.

ایرج حریرچی در نشستی خبری درباره اظهارات مطرح شده در زمینه سهم درمان کارگران سازمان تامین اجتماعی، گفت: پیش از این رییس‌جمهور دستورات شفاهی مبنی بر اینکه 9‌بیست‌وهفتم منابع سازمان تامین اجتماعی (سهم درمان کارگران) در حسابی مستقل باشد، داده بودند تا این منابع قابل نظارت مستقیم باشد. در این راستا روز گذشته رییس‌جمهور دستور کتبی دادند تا این موضوع محقق شود و این منابع توسط نهاد ریاست‌جمهوری مورد نظارت قرار گیرد و به این ترتیب حق بیمه کارگران بطور کامل و به موقع در حوزه سلامت و برای کارگران هزینه شود.

او همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درباره سازمان بیمه سلامت نیز گفت: ما تکلیف‌مان را در مورد بیمه‌ها ادا کرده‌ایم و خیلی هم مایل نیستیم که به‌ این مباحث ادامه دهیم چرا که صرف نظر از مقامات ارشد وزارت رفاه و بیمه‌ها، عده‌یی دنبال آن هستند تا با پاسخگویی به سوالات ما، خودشان را مطرح کنند.

حریرچی افزود: البته در مورد سازمان بیمه سلامت خبرهای خوشی وجود دارد چرا که سازمان بیمه سلامت توانست 1250 میلیارد تومان از اوراق قرضه را به صورت نقدی در حساب‌های وزارت بهداشت منتقل کند. همچنین حدود 1640 میلیارد تومان نیز اوراق به ما داده شده است که البته تبدیل به پول شدن این بخش مقداری زمان می‌برد. در مجموع با این دو پولی که تازه به وزارت بهداشت آمده میزان مطالبات ما از بیمه‌ها به رقم حدود 10هزار میلیارد تومان خواهد رسید. به این ترتیب اگر بخواهیم مطالباتمان را از بیمه‌ها به ماه کامل حساب کنیم، مطالباتمان از آنها به دی ماه سال گذشته می‌رسد.

او در ادامه صحبت‌هایش گفت: واقعیت این است که ما مجبور بودیم در سطح رسانه اطلاع‌رسانی داشته باشیم و این موضوع هم ناشی از تکلیف قانونی، شرعی و ملی‌مان بود چرا که ما متولی تامین مستقیم یا غیر مستقیم خدمات سلامت برای مردم هستیم. اگر بیمارستان یا داروخانه‌یی ضربه بخورد و نتواند کار کند بی‌تردید دودش به چشم مردم می‌رود. از طرفی هم مهم‌ترین پروژه احتمالی دولت باید با قوت به کار خود ادامه می‌داد. بر همین اساس مجبور بودیم که مسائل را در رسانه مطرح کنیم. از طرفی هم هزینه‌ها برای ارائه‌کنندگان خدمات به جای غیر قابل تحمل رسیده بود.

وی در ادامه صحبت‌هایش تاکید کرد: اوراق قرضه که از طرف سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت می‌آید به هیچ‌وجه به ارائه‌کنندگان فردی خدمات قابل پرداخت نیست. ما روش‌هایی را برای هزینه کرد آنها در نظر گرفته‌ایم.

حریرچی در پاسخ به ایسنا درباره مباحث مطرح شده مبنی بر 9500 میلیارد تومانی که وزارت بهداشت باید از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به بیمه سلامت پرداخت می‌کرده نیز گفت: بخشی از اعتبارات مربوط به یک درصد مالیات بر ارزش افزوده طبق قانون، برای مصارف عمرانی است که به سازمان بیمه سلامت نمی‌رسد، بخشی از آن هم برای بهداشت است.

درباره درمان 370 میلیارد تومان از این محل در نظر گرفته شده بود که از آنجا که در راستای توافق، هزینه نکردن، پس گرفته شد و به حساب وزارت بهداشت بازگشت. برای پزشک خانواده هم از این محل ارقامی اختصاص داده شده است.

البته مایل نیستیم راجع به این مسائل در رسانه‌ها صحبت کنیم هدف اصلی ما آن است که طرح تحول سلامت با قوت ادامه یابد که البته ابزار اصلی این طرح نیز منابعی است که از سوی بیمه‌ها باید هزینه شود.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر