تبادل گردشگر میان ایران و ارمنستان تسهیل می‌شود

۱۳۹۵/۱۰/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۷۴۹۶

گروه اقتصاد اجتماعی

رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در سفر خود به ارمنستان و پیرو امضای تفاهمنامه در حوزه گردشگری با وزیر اقتصاد، توسعه و سرمایه‌گذاری جمهوری ارمنستان با «زارمین زیتونتسیان» رییس کمیته ملی گردشگری و «مِخاک آپرسیان» معاون گردشگری این وزارتخانه دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش «تعادل» و به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، مِخاک آپرسیان معاون گردشگری وزارت اقتصاد، توسعه و سرمایه‌گذاری جمهوری ارمنستان در این دیدار گفت: «در تمام سال‌ها ما همکاری خوبی با همتایان ایرانی خود داشتیم، و به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کردیم، اما هنوز هم مشکلات زیادی وجود دارد که باید روی آنها کار کنیم، ‌افزایش گردشگران متقابل در 2 کشور در دستور کار است، اهمیت این مساله علاوه بر جنبه اقتصادی می‌توانیم روابط دوستی بین دو ملت را تحکیم ببخشیم.»

آپرسیان گفت: «هر سال در ماه فوریه نمایشگاه بسیار بزرگی در ایران برگزار می‌شود، ما از طرف ایرانی درخواست کردیم که برای شرکت در این نمایشگاه تسهیلات و امکاناتی در اختیار ما قرار دهند یا غرفه‌هایی را به صورت رایگان در اختیار ما قرار دهند. اگر بتوانیم در این نمایشگاه‌ها فعالیت خوبی از خود نشان دهیم و طرفین را برای مشارکت جذب کنیم، بعد از چند سال فعالان این حوزه از دو کشور خودشان تمایل خواهند داشت که حتی با پرداخت هزینه در این نمایشگاه‌ها شرکت کنند.»

آپرسیان ایجاد یک گروه مشترک گردشگری بین ایران و ارمنستان را دومین مطلبی که در دستور کار قرار دارد، اعلام کرد و گفت: «باید بتوانیم به صورت مشترک ایران و ارمنستان را به جوامع بین‌المللی معرفی کنیم. دیداری که ماه ژانویه طرف ارمنی قرار است از ایران داشته باشد در همین راستا خواهد بود. بین این هیات افرادی از آژانس‌های هواپیمایی و گردشگری مختلف وجود دارند، ما تاکید داشتیم این افراد از بهترین آژانس‌ها که تجربه همکاری با کشورهای مختلف را دارند باشند. البته یک مانع بزرگ بر سر همکاری‌ بین ایران و ارمنستان و همکاری‌های مشترک ایران و ارمنستان با سایر کشورهای منطقه وجود دارد و آن این است که ماشین‌های ارمنستانی چه سواری چه اتوبوس‌هایی که متعلق به تورهای گردشگری است این اجازه را ندارند که به سادگی از ارمنستان وارد خاک ایران شوند.»


ورود کم گردشگران از ارمنستان به ایران

زهرا احمدی‌پور در این دیدار با اشاره به مشترکات ایران و ارمنستان گفت: «من آمار گردشگرانی که از ارمنستان به خارج از کشور می‌روند و میزانی که از ارمنستان وارد ایران می‌شوند را بررسی کردم، سهم ورود گردشگران ارمنی به ایران در مقایسه با گردشگران سایر کشورها به ایران، بسیار پایین است. این مساله دلایل مختلفی دارد، با بررسی نظرات بخشی از گردشگران ارمنی که وارد ایران شده‌اند یا آنهایی که ایران را برای گردشگری انتخاب نکردند، معلوم شد که بخشی از آن مربوط به دلایل اقتصادی بود، به عنوان مثال سفر به ایران برای بعضی از گردشگران خارجی در مقایسه با سفر به تعدادی از کشورها بیشتر هزینه‌بر بود.»

احمدی‌پور همچنین گفت: «از طرفی لازم است که گردشگران ارمنی مسیرهای بیشتری برای گردشگری در ایران داشته باشند. بخشی از این مساله نیز به تفاوت‌های فرهنگی و مذهبی بین اسلام و مسیحیت مربوط بود. مواردی که ما ملزم به رعایت آن هستیم گاهی اوقات باعث می‌شود بخشی از گردشگران ارمنستانی مسیرهای دیگری را غیر از ایران انتخاب کنند.»

رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با تاکید برا اینکه در حال حاضر نوع گردشگرانی که وارد ایران می‌شوند از تنوع بسیار گسترده‌یی برخوردارند، گفت: «بعد از برجام و برطرف شدن تحریم‌ها تنوع بسیار زیادی در عرصه‌های مختلف گردشگری به وجود آمد. به‌طور مثال اکنون گردشگری سلامت در بسیاری از استان‌ها به ویژه استان‌های مرزی ایران گسترش پیدا کرده است و ایران به سمت تجهیز هتل‌-بیمارستان‌ها رفته است تا بتواند در زمینه گردشگری سلامت، توریست بیشتری جذب کند. هزینه‌های مناسب پزشکی در ایران و کیفیت بالای جراحی‌های پزشکی در ایران، باعث شد که تعداد گردشگران سلامت در 2 سال اخیر بسیار افزایش پیدا کند.» احمدی‌پور با اشاره به جاذبه‌های کهن تاریخی ایران و گسترش گردشگری تاریخی گفت: «تعدادی از گردشگرانی که به عنوان گردشگر تاریخی وارد ایران می‌شوند باستان‌شناسان و مورخان خارجی هستند که تقاضای این افراد برای کاوش در ایران افزایش پیدا کرده است.»

احمدی‌پور افزود: «در بحث گسترش صنایع‌دستی و بازارچه مشترک صنایع‌دستی، همانطور که حسن‌ روحانی در صحبت‌های خود تاکید کرد اگر بتوان در منطقه آزاد ارس کارهای مشترکی انجام داده می‌شود در گسترش گردشگری به صورت دو جانبه موثر باشد. بعلاوه می‌توانیم روی داشتن هفته فرهنگی که خود عامل رفت‌وآمد بیشتر آژانس‌ها و تورگردان‌های

2 کشور است تمرکز و برنامه‌ریزی کنیم. این مواردی است که می‌توانیم در دستور کار قرار دهیم تا روابط خود را در عرصه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری دوجانبه کنیم.»

از ایران نمی‌دانیم

زارمین زیتونتسیان رییس کمیته ملی گردشگری وزارت اقتصاد، توسعه و سرمایه‌گذاری جمهوری ارمنستان در این دیدار گفت: «هدف اصلی ما افزایش گردشگران به صورت دوجانبه است، یعنی هم افزایش گردشگران ایرانی به ارمنستان، هم افزایش گردشگران ارمنستانی به ایران. اگرچه ما کشوری کوچک با جمعیتی کم هستیم، اما این دلیل نمی‌شود که بحث گردشگری نادیده گرفته شود، هدف اصلی این است که گردشگری را به صورت متقابل بین 2 کشور افزایش دهیم.» او افزود: «فکر می‌کنم زمینه همکاری‌های زیادی می‌توانیم با هم داشته باشیم. البته در ارمنستان متاسفانه اطلاعاتی درباره ایران، بازار ایران، گردشگری سلامت و... نداریم، اگر از طریق دیدار، ویدئو، مقاله و... این اطلاعات در اختیار ما قرار گیرد، می‌توانیم از ایران بیشتر مطلع شویم و این اطلاعات را نیز در اختیار شهروندان ارمنستانی قرار دهیم.»

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر