افتتاح حساب کارگزاری در ۵ کشور اروپایی

۱۳۹۵/۰۹/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۵۷۸۲


معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به تحولات پسابرجام در روابط بانکی ایران، خاطرنشان کرد: سیستم بانکی ایران موفق شده حساب‌های کارگزاری در بسیاری از کشورهای اروپایی افتتاح کند. به گزارش اقتصاد آنلاین، غلامعلی کامیاب افزود: بعد از اجرای برجام سیستم بانکی ایران توانسته در کشورهای هند، چین، کره‌جنوبی، ژاپن، روسیه و ترکیه، حساب‌های کارگزاری در بسیاری از کشورهای اروپایی ازجمله آلمان، ایتالیا، اتریش، هلند، سوییس و... افتتاح کند. نشست مشترک بانکی ایران و اوکراین با حضور معاون ارزی بانک مرکزی دو کشور، نمایندگان برخی بانک‌های عامل ایران و تعدادی از نمایندگان بانک‌های اوکراینی در بانک مرکزی برگزار شد.

معاون ارزی بانک مرکزی در این جلسه با تاکید بر عملی شدن ارتباطات بانکی بین دو کشور گفت: امیدوارم با استفاده از توانمندی‌های بانکی دو کشور به‌ویژه در شرایط پس از برجام، ضمن رفع نگرانی‌ها و دغدغه‌های تجار بتوانیم با تسهیل و تسریع عملیات بانکی، حجم مبادلات ایران و اوکراین را به سطح قابل‌قبول ارتقا دهیم. کامیاب درخصوص شرایط پسابرجام اظهار داشت: در شرایط جدید و پس از رفع تحریم‌های ثانویه، انجام هرگونه عملیات بانکی اعم از افتتاح حساب و نقل و انتقالات وجوه با ارز یورو و سایر ارزهای رایج غیر از دلار امریکا بدون هیچ‌گونه محدودیت و نگرانی بین بانک‌های ایرانی و بانک‌های کشورهای مختلف امکان‌پذیر شده است.

وی با تاکید بر گسترش روابط بانکی کارآمد برای بسط روابط تجاری و بازرگانی، گفت: با همت و تلاش مسوولان و با جلب اعتماد طرف‌های خارجی و به تبع آن ایجاد روابط کارگزاری، خلأ روابط بانکی گذشته تا حدود بسیار زیادی جبران شده و در حال حاضر بانک‌های ایران بیش از 614 رابطه کارگزاری با 230بانک بین‌المللی ایجاد کرده‌اند.

کامیاب با اشاره به حجم مبادلات تجاری بین ایران و اوکراین گفت: طبق آمار سازمان توسعه تجارت طی 10سال گذشته منتهی به سال 2016، میانگین حجم مبادلات تجاری بین دو کشور بیش از 321میلیون دلار در سال بوده است. وی با طرح پیشنهاد اتصال سوئیچ کارت‌های بانکی دو کشور گفت: افتتاح حساب بانک‌های مرکزی دو کشور نزد یکدیگر برای سهولت ارتباطات بانکی می‌تواند راهگشا باشد و کانال‌های بانکی برای پرداخت دو کشور را تقویت کند. همچنین استفاده از ارزهای ملی در قالب توافقنامه ترتیبات بانکی BPA از راه‌های تسهیل مبادلات تجاری بین ایران و اوکراین است. کامیاب افزود: تسهیل نقل و انتقال وجوه بین بانک‌های دو کشور از طریق افتتاح حساب نزد کارگزاران مشترک، حمایت از بانک‌های دو کشور برای تاسیس شعبه، بانک مستقل یا دفتر نمایندگی، بررسی امکان برقراری و تخصیص خطوط اعتباری و تبادل تجربیات در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم می‌تواند از دیگر زمینه‌های همکاری بین دو کشور باشد.


هیچ‌گونه محدودیتی برای روابط بانکی با ایران نداریم

معاون بانک مرکزی اوکراین نیز در این جلسه با اشاره به مصوبات هیات وزیران این کشور درخصوص مبادلات بانکی با ایران گفت: براساس مصوبات هیات وزیران اوکراین در حال حاضر هیچ‌گونه محدودیتی برای برقراری روابط کارگزاری با بانک‌های ایرانی وجود ندارد. «اولگ چوری» با ابراز خرسندی از تعلیق نام ایران در فهرست کشورهای اقدام متقابل FATF تصریح کرد: این موضوع زمینه تسهیل روابط را بیش از پیش فراهم می‌کند و نگرانی‌های قبلی درخصوص موارد مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در ایران را رفع کرده است. وی افزود: اقدامات ایران در زمینه انطباق مقررات جاری داخل کشورش با مقررات بین‌المللی، تحسین‌برانگیز است. اولگ چوری درخصوص تبادل تجربیات بانکی بین دو کشور گفت: ارزیابی بین‌المللی از موسسات مالی بسیار مهم است و ما در این باره می‌توانیم با ایران، تبادل اطلاعات و تجربیات داشته باشیم. همچنین امیدواریم روابط تمام‌عیار بین بانکی در تمام زمینه‌ها ازجمله مبارزه با پولشویی بین دو کشور برقرار شود. همچنین در این جلسه وضعیت اجرای قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در ایران پس از برجام برای طرف مقابل تشریح شد. در پایان جلسه نیز یادداشت تفاهم بانکی بین ایران و اوکراین به امضای معاون ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و معاون بانک مرکزی کشور اوکراین رسید.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر