تولید زعفران 10 تن افزایش می‌یابد

۱۳۹۵/۰۹/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۵۶۶۲

تعادل مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی گفت: براساس برآوردهای صورت گرفته امسال تولید زعفران با 10 تن افزایش به 360 تن خواهد رسید.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سیدمحمد کیایی با اعلام این خبر افزود: سال گذشته از 94 هزار هکتار سطح زیر کشت حدود 351 تن زعفران تولید شد.

او میانگین عملکرد زعفران کشور را در سال 1394 حدود 3 کیلو و 800 گرم در هکتار اعلام کرد و اظهار داشت: یک زعفران کار نمونه سال گذشته 34 کیلوگرم زعفران در هر هکتار برداشت کرد. کیایی با اشاره به اینکه دو استان خراسان رضوی و جنوبی 95 درصد سطح زیر کشت و تولید زعفران کشور را در سال گذشته برعهده داشتند، تصریح کرد: در سال 1394 خراسان رضوی از سطح 75 هزار هکتار 280 تن و خراسان جنوبی از 15 هزار هکتار 94 تن زعفران برداشت کرد. 14درصد تولید کل زعفران کشور نیز به استان‌های خراسان شمالی، یزد، اصفهان و کرمان مربوط می‌شد.

15 درصد صادرات بیشتر

کیایی از افزایش صادرات زعفران در 7ماه امسال خبر داد و گفت: در این مدت 66.1 تن زعفران به ارزش 96.7 میلیون دلار صادر شده که نسبت به صادرات 57.4 تنی مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزنی 15 درصد و از نظر ارزشی 14 درصد افزایش نشان می‌دهد. وی یادآور شد: درمجموع سال گذشته 114 تن زعفران به ارزش 165 میلیون دلار صادر شده است.

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها و گیاهان دارویی ادامه داد: صادرات این محصول با کیفیت ایرانی به کشورهایی همچون چین، استرالیا، اسپانیا، ژاپن، امریکا و آفریقای جنوبی صورت می‌گیرد.


پیاز زعفران تولید می‌شود

کیایی با بیان اینکه استاندارد تولید پیاز زعفران با همکاری موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی در حال تهیه است، اعلام کرد: تهیه استاندارد پیاز با هدف دسترسی کشاورزان به پیاز مناسب، درشت و با کیفیت و در راستای افزایش عملکرد صورت گرفته است.

وی افزود: با تدوین این استاندارد و ابلاغ آن، واحدهای تولید پیاز زعفران در مناطق مستعد راه‌اندازی تا نیاز استان‌ها تامین شود. مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی کاشت پیاز بالای وزن 8گرم را برای افزایش عملکرد تولید اقتصادی و فنی دانست و اظهار داشت: در هر هکتار اراضی به‌طور میانگین 5تن پیاز زعفران استفاده می‌شود. کیایی به تهیه طرح ملی «بهبود تولید، فرآوری، توزیع و صادرات زعفران» در سال 1391 اشاره کرد و ادامه داد: این طرح به دلیل نبود تامین منابع مالی اجرا نشده و امیدواریم امسال طرح فوق تصویب و با تامین اعتبار در سال آینده اجرا شود.


نیاز به 25 میلیارد تومان اعتبار

وی درباره صندوق ملی تخصصی زعفران که در سال گذشته تهیه و تصویب شده، گفت: با پرداخت سهم 49 درصد دولت، این صندوق آغاز به کار خواهد کرد.

کیایی تامین حداقل25 میلیارد تومان از سوی دولت را رقم خوبی برای آغاز به کار صندوق ملی تخصصی زعفران عنوان کرد. وی افزود: سرمایه این صندوق به عنوان سرمایه در گردش و وام دهی با سود حدود 4درصد در اختیار اعضا قرار خواهد گرفت تا تولیدکننده زمانی که به پول نیاز دارد، مجبور به پیش‌فروش زعفران نشود و به این ترتیب علاوه بر حذف دلالان، ارزش و قیمت این محصول حفظ خواهد شد.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر