اخبار بورس

۱۳۹۵/۰۸/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۵۲۴۴

با تشکیل کانون سهامداران حقیقی موافقم

کارشناسان بازار سرمایه تقریبا متفق‌القول معتقد هستند که جای کانون سهامداران حقیقی در بازار سرمایه ایران خالی است و از سازمان بورس انتظار دارند که در این زمینه اقدامی عملی انجام دهد. شاپور محمدی نیز با اعلام موافقت خود درباره ریاست آینده این کانون تردیدهایی دارد.

شاپور محمدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به اینکه نظر شما درباره تاسیس کانون سهامداران حقیقی چیست؟ گفت: کانون‌هایی که ما درحال حاضر داریم درحال پیگیری کارها هستند، بحث جمع شدن اینها یک جا و نماینده حقیقی این کانون بودن مساله است چون تعداد سهامداران بسیار زیاد است اینکه الان کسی بتواند ادعا کند که من نماینده همه هستم، قابل بحث است وگرنه وجودش حتما خوب است. وی در پاسخ به اینکه چرا دیده می‌شود که نماد حق تقدم‌های استفاده نشده دیر باز می‌شود، گفت: ما تسهیل و تسریع را در دستور کار گذاشته‌ایم، ان‌شاءالله این موضوع را در همه‌ چیز بتوانیم انجام دهیم.


بانک مرکزی، سود سپرده‌ها را کنترل کند

دامنه سود سهام بانکی از صفر ریال تا 20هزار میلیارد ریال در بزرگ‌ترین بانک در نوسان است درحالی که سالانه یک میلیون و 500 هزار میلیارد ریال سود سپرده پرداخت شده که قابل مقایسه با سود سهام بانکی نیست.

به گزارش«تعادل» به نقل از ایرنا، حسین عبده‌تبریزی با بیان اینکه ادامه وضعیت کنونی بانک‌ها به بورس لطمه می‌زند، گفت: بانک مرکزی به جای سهامداران باید به سپرده‌گذاران فشار وارد کند. عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار گفت: مبلغی که سهامداران به عنوان سود سهام بانک‌ها دریافت می‌کنند قابل مقایسه با سود سپرده‌گذاران نیست. عبده‌تبریزی ادامه داد: توزیع نکردن سود در بین سهامداران، مشکلی را حل نمی‌کند بلکه بانک‌ها نباید چنین سودهای بالایی را به سپرده‌گذاران پرداخت کنند. عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار یادآور شد: اکنون بانک‌ها از طریق صندوق‌ها، نرخ‌های سود بالایی را پرداخت می‌کنند که باید کنترل شود. وی با بیان اینکه کنترل سود سهام به دلیل اینکه رقم بزرگی را تشکیل نمی‌دهد، مشکلی را حل نمی‌کند، گفت: دامنه سود سهام بانکی از صفر ریال تا 20هزار میلیارد ریال در بزرگ‌ترین بانک در نوسان است درحالی که سالانه یک میلیون و 500 هزار میلیارد ریال سود سپرده پرداخت شده که قابل مقایسه با سود سهام بانکی نیست. عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: شاید در نظام کنترل و نظارت دچار مشکل شده‌ایم و جای نادرست و اشتباهی را کنترل می‌کنیم.


آغاز بزرگ‌ترین تامین مالی صنعت برق

حسینی گفت: چهارشنبه این هفته عرضه دو هزار میلیارد ریال اوراق سلف موازی برق با هدف تامین مالی نیروگاه برق سنندج در بورس انرژی کلید زده می‌شود.

مدیرعامل بورس انرژی در گفت‌وگو با فارس از آغاز بزرگ‌ترین طرح تامین مالی صنعت برق در بورس انرژی طی روز چهارشنبه 26 آبان ماه جاری خبر داد و گفت: برای نخستین ‌بار اوراق سلف موازی استاندارد برق شرکت تولید برق نیروی سنندج مبنا» به ارزش 200میلیارد تومان در بورس انرژی عرضه می‌شود. سیدعلی حسینی افزود: این اوراق با هدف تامین مالی و تامین سرمایه در گردش شامل 523 هزار و 571 قرارداد بوده که ارزش هر قرارداد نیز بالغ بر 383هزار تومان است. به گفته این مقام مسوول سود روزشمار این اوراق 21درصد و حداکثر سود یک ساله آن 23درصد تنظیم شده و همه اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند برای خرید این اوراق اقدام کنند. مدیرعامل بورس انرژی از موافقت با پذیره‌نویسی و انتشار اوراقی که اکنون درحال تکمیل فرآیند سپرده‌گذاری و اخذ تضامین لازم برای عرضه اوراق در تالار سبز بوده، خبر داد که به محض تکمیل مستندات در بازار عرضه خواهند شد. به گفته حسینی درحالی سال گذشته نخستین اوراق سلف موازی استاندارد برق برای تامین مالی 20میلیارد تومانی یک نیروگاه در بورس انرژی عملیاتی شد که با عرضه اولیه اوراق سلف موازی استاندارد برق نیروگاه سنندج در چهارشنبه هفته جاری، بزرگ‌ترین تامین مالی در این صنعت از طریق بورس انرژی به ارزش 200میلیارد تومان کلید زده می‌شود.


لزوم ایجاد نظام روابط سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه

در بیست‌ویکمین نشست کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران که صبح روز گذشته با حضور مدیرعامل فرابورس ایران و نمایندگان اتاق برگزار شد، موضوع «ابزارهای مالی قابل استفاده صنایع در بورس» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش «تعادل» به نقل از فرابورس ایران، امیر هامونی در این نشست ضمن آنکه انواع روش‌های تامین مالی از طریق بازار سرمایه و به‌طور مشخص فرابورس را توضیح داد، به‌طور ویژه به تشریح بازار شرکت‌های کوچک و متوسط پرداخت و گفت: در 8سالی که از تاسیس فرابورس ایران می‌گذرد بالغ بر 500شرکت درخواست پذیرش به این رکن بازار سرمایه ارائه کرده‌اند که بنا به دلایل مختلف امکان راهیابی به بازار فرابورس را نداشته و از این تعداد 20درصد پذیرش شده‌اند. مدیرعامل فرابورس ایران در آسیب‌شناسی این موضوع مساله شفافیت و بحث حاکمیت شرکتی را دو مقوله مهم در مسیر پذیرش شرکت‌ها عنوان کرد و افزود: هدف اصلی از تاسیس فرابورس به‌کارگیری سازوکارهای ساده‌تر و تسهیل شرایط ورود برای شرکت‌هایی بوده‌ که به لحاظ سایز و سرمایه و باقی شرایط، امکان حضور در بورس اوراق بهادار تهران را نداشته‌اند، اما به هر ترتیب با آنکه شرایط ورود ساده‌تر شده اما خط قرمزهای مرتبط با شفافیت و رعایت اصول حاکمیت شرکتی مهم‌ترین آیتم‌هایی هستند که باید بنگاه‌های اقتصادی برای حضور در فرابورس مدنظر قرار دهند. وی با اشاره به بازار شرکت‌های کوچک و متوسط و اختصاص یک تابلو برای معاملات شرکت‌های دانش‌بنیان، شرایط این بازار را بسیار ساده‌تر از بازارهای اصلی بورس و فرابورس عنوان کرد و گفت: بنگاه‌های اقتصادی در بدو ورود با مجموع حقوق صاحبان سهام 100میلیون تا 50میلیارد تومان امکان حضور در این بازار را دارند، ضمن آنکه اگر شرکت زیان‌ده نیز باشد با ارائه چشم‌انداز روشن از سودآوری می‌تواند درخواست پذیرش خود را به این بازار ارائه دهد، اما مساله مهم که باید مورد تاکید چندباره قرار بگیرد مساله رعایت شفافیت در ارائه صورت‌های مالی است که حتما حسابرس معتمد گزارش‌های مالی را ارزیابی کند و در واقع سیستم حسابداری صنعتی در شرکت مورد استفاده قرار گرفته باشد

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر