از سر گرفتن تعامل تجاری با 17 کشور

۱۳۹۵/۰۸/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۴۷۹۸

گروه تجارت اتریش کشوری سرمایه‌فرست است و سرمایه‌گذاری 360میلیارد دلاری در جهان انجام داده است. در این راستا همزمان با حضور هیات تجاری ایالت فرالبرگ اتریش در تهران، نشستی مشترک برای توسعه همکاری‌های اقتصادی بخش ‌خصوصی دو کشور در اتاق تهران برگزار شد. هیات تجاری 25نفره اتریشی به سرپرستی رییس اتاق بازرگانی ایالت فرالبرگ این کشور همراه با سفیر اتریش زمینه‌های همکاری مشترک دو کشور را در اتاق تهران مورد بررسی قرار دادند. حجم روابط تجاری دو کشور طی سال 2015 که رقمی حدود 324میلیون دلار بود با توجه به اجرایی شدن برجام و دیدار هیات‌های تجاری مختلف اتریشی از ایران طی هفت ماه نخست سال جاری، انتظار می‌رفت که حجم مناسبات اقتصادی دو طرف همراه با رشد باشد اما متاسفانه رشد چشم‌گیر و قابل انتظاری در تجارت دو جانبه اتفاق نیفتاده که این امر مبین آن است که همچنان موانع بازدارنده توسعه سطح همکاری‌ها به قوت خود باقی است.

امضای 80 تفاهم سرمایه‌گذاری خارجی

در این راستا، نایب‌رییس اتاق تهران بر عزم جدی دو کشور برای گسترش همکاری‌های فنی و اقتصادی دو طرف تاکید کرد. در همین زمینه، مهدی جهانگیری با بیان اینکه روابط دو کشور همواره در سطح مناسبی حفظ شده است، گفت: فعالیت و کسب و کار بخش خصوصی ایران به دنبال رفع تحریم‌های ناعادلانه چند سال اخیر، رونق تازه‌یی پیدا کرده و در دوران پسابرجام، تعامل تجاری و اقتصادی با 17کشور خارجی در کلیه بخش‌های اقتصادی از سر گرفته شده و آنگونه که سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گزارش داد طی این مدت بیش از 80 تفاهمنامه سرمایه‌گذاری خارجی در بخش صنعت و معدن به ارزش بیش از 4میلیارد دلار امضا شده که از این تعداد 60 مورد منجر به عقد قرارداد و بیش از 30مورد از آن نیز اجرایی شده است. نایب‌رییس اتاق تهران از اصلاح ساختار مالی بانک‌های ایرانی برای تعامل و برقراری ارتباط با موسسات مالی و بانک‌های جهانی خبر داد و گفت: دولت و بخش‌خصوصی ایران، برنامه توسعه اقتصادی همه‌ جانبه‌یی را در دستور کار قرار داده‌اند که بر مبنای آن دستیابی به رشد سالانه 8 درصد هدف‌گذاری شده است.


کاهش حجم مبادلات به 250 میلیون یورو

در ادامه این گردهمایی فریدریش اشتیفت، سفیر اتریش در ایران طی سخنانی با اشاره به روابط دیرینه دو کشور گفت: حجم روابط تجاری ایران در گذشته که به 800 میلیون یورو می‌رسید به دلیل اعمال تحریم‌ها، سطح مناسبات تجاری دو کشور تنزل یافته است و در سال گذشته میزان صادرات اتریش به ایران حتی از 250میلیون یورو نیز فراتر نرفت. در عین حال ایران نیز درگذشته حدود 400میلیون دلار نفت به اتریش صادر می‌کرد که از این رقم نیز کاسته شده است. او گفت: با لغو تحریم‌ها، بانک‌های اتریشی فعالیت خود را در ایران از سر خواهند گرفت. البته یکی از بانک‌های اتریشی به زودی نمایندگی خود را در ایران تاسیس خواهد کرد. او با اشاره به سفر رییس‌کل بانک مرکزی ایران و توافق‌های صورت گرفته میان طرفین گفت: به موجب این مذاکرات قرار است خط تسهیلات یک میلیارد یورویی میان ایران و اتریش ایجاد شود. وی همچنین اضافه کرد: در مذاکره با مقامات وزارت‌خارجه ایران، مقرر شد صاحبان شرکت‌های اتریشی ویزای 6 ماهه از ایران دریافت کنند. ما هم درصدد هستیم برای فعالان اقتصادی ایرانی ویزای یک ساله صادر کنیم. سفیر اتریش در ایران افزود: اتریش از سال 1958یک مرکز فرهنگی در ایران تاسیس کرده و ایران نیز بخشی از سفارت خود را در اتریش به مسائل فرهنگی اختصاص داده و ما از هنرمندان ایرانی که از این طریق نسبت به دریافت ویزا اقدام می‌کنند، هزینه‌یی برای صدور ویزا دریافت نمی‌کنیم.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر