اخبار

۱۳۹۵/۰۷/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۳۳۴۹

6 شهر جهان

در خطر حباب مسکن

بانک یو.بی.اس سوییس گزارش سال 2016 شاخص حباب مسکن در جهان را منتشر کرد.

بنابر تحلیل انجام شده بوسیله یوبی‌اس، شرکت خدمات مالی و بانکداری سوییسی، به دنبال افزایش بهای مسکن در کشورهای غربی در 5 سال گذشته، شهرهای ونکوور، لندن و استکهلم در آستانه شکل‌گیری حباب مسکن (بالا بودن بهای مسکن بسیار بیشتر از ارزش واقعی آن) قرار دارند. سیدنی، مونیخ و هنگ‌کنگ نیز با افزایش بهای مسکن مواجه هستند.

به گزارش «تابناک اقتصادی» به نقل از بلومبرگ، یو.بی.‌اس در گزارش سال 2016 شاخص حباب مسکن در جهان اعلام کرد: سان فرانسیسکو جایگاه دارنده گران‌ترین بهای مسکن در امریکا را به خود اختصاص داد؛ اما هنوز در خطر حباب مسکن قرار ندارد.

از سال 2011 بهای مسکن در شهرهایی که در آستانه شکل‌گیری حباب مسکن قرار دارند، 50درصد افزایش یافته است. نرخ پایین بهره، هجوم سرمایه جهانی و خوش‌بینی سرمایه‌گذاران به بازگشت سرمایه باعث تورم بهای مسکن شده است.

بر اساس اعلام یو.بی.‌اس، همه شهرهای اروپایی به دلیل نرخ پایین بهره و به دنبال آن افزایش تقاضا برای خرید مسکن در مناطق شهری، با تورم بهای مسکن مواجهند.

در بیشتر شهرهای جهان خرید یک آپارتمان 60متری برای مردمی که درآمد متوسطی در سال دارند امکانپذیر نیست.


گران‌ترین شهرهای جهان

از نظر قیمت مسکن

نشریه اقتصادی فوربس در گزارشی گران‌ترین شهرهای جهان را نظر قیمت زمین و مسکن معرفی کرد که براین اساس شهر هنگ‌کنگ در صدر قرار گرفت.

متوسط قیمت هر مترمربع در هنگ‌کنگ رقمی در حدود ۷۲۰۰ پوند معادل ۱۱هزار دلار است. همچنین متوسط اندازه هر ملک در این شهر حدود ۵۲۰۰ مترمربع است. به این ترتیب متوسط قیمت هر ملک در این شهر بندری بیش از ۵۷ میلیون دلار است که گران‌ترین رقم در جهان محسوب می‌شود.

توکیو، پایتخت ژاپن با متوسط قیمت هر مترمربع ۵۰۰۰ پوند (حدود ۷۶۰۰ دلار) و لندن، پایتخت انگلستان نیز با متوسط قیمت هر متربع ۳۵۰۰ پوند (حدود ۵۳۰۰ دلار) رده‌های دوم و سوم را به خود اختصاص دادند. متوسط اندازه هر ملک در دو شهر فوق به ترتیب ۱۶هزار مترمربع و ۷۹۰۰ مترمربع است.

همچنین شهرهای پاریس با ۲۹۰۰ پوند (۴۴۰۰ دلار)، مسکو با ۲۸۰۰ پوند (۴۲۵۰ دلار)، نیویورک با ۲۷۰۰ پوند (۴۱۰۰ دلار)، شانگهای با ۱۴۰۰ پوند (۲۱۲۵ دلار)، سنگاپور با ۱۲۰۰ پوند (۱۸۲۰ دلار)، بمبئی با ۶۴۰ پوند (۹۷۰ دلار) و سیدنی با ۵۸۰ پوند (۸۸۰ دلار) متوسط قیمت هر مترمربع رده‌های چهارم تا دهم گران‌ترین شهرهای جهان را به دست آوردند.

متوسط اندازه هر ملک در شهرهای فوق به ترتیب معادل ۱۰‌هزار و ۸۰۰، ۴۶۰۰، ۶۵۰۰، ۵۴۰۰، ۱۲‌هزار و ۳۰۰، ۶۸۰۰ و ۱۹‌هزار ۴۰۰ مترمربع است.


ابوظبی و دوبی گران‌ترین شهرهای جهان برای مستاجران

دو شهر اماراتی ابوظبی و دوبی، از نظر اجاره خانه‌ها در میان گران‌ترین 10 شهر جهان قرار گرفتند. این خبر برای کسانی که ناچارند در این دو شهر زندگی کنند، خبر ناخوشایندی به نظر می‌آید اما برای سرمایه‌گذاران در بخش املاک که به خرید ساختمان‌های مسکونی مشغولند خبر خوشحال‌کننده‌یی است. شرکت (CBRE) که هزینه زندگی در شهرهای بزرگ جهان را بررسی می‌کند، در گزارش سالانه خود دو شهر ابوظبی و دوبی را در میان گران‌ترین شهرهای جهان از نظر اجاره‌بهای مسکن اعلام کرد.

از دیگر کشورها دو شهر در ایتالیا، دو شهر در امریکا نیز در رده گران‌ترین شهرهای جهان از لحاظ اجاره‌بهای مسکن قرار گرفتند و به این ترتیب ایالات متحده، ایتالیا و امارات متحده عربی، 6 شهر از 10 گران‌ترین شهرهای جهان در زمینه مسکن را تشکیل می‌دهند. این شرکت در گزارش سالانه خود آورده است که با توجه به تحقیقات و بررسی‌های مربوط به قیمت خرید و فروش املاک در این 10 شهر و نیز با در نظر گرفتن میانگین متوسط اجاره آپارتمان‌های دوخوابه با اتاق پذیرایی و بهای آب، برق، گاز و دیگر خدمات و مقایسه آن با 35 شهر مهم دیگر جهان به این نتیجه رسیده است که در مجموع 10 شهر از شهرهای جهان از نظر اجاره خانه‌ در رتبه گران‌ترین قرار گرفتند.

به گزارش جام جم آنلاین، در پایان گزارش این شرکت شهر سنگاپور به عنوان گران‌ترین شهر جهان معرفی شده است، این شهر رتبه1 را به خود اختصاص داده است به‌طوری که میانگین اجاره یک آپارتمان دو خوابه و سالن 2960 دلار در ماه است. اما میانگین پرداخت فیش‌های برق، آب و گاز به 126 دلار در ماه می‌رسد.

پس از سنگاپور لندن پایتخت بریتانیا به عنوان دومین شهر گران جهان معرفی شده است. میانگین اجاره یک آپارتمان دو اتاق خوابه و سالن 2810 دلار در ماه است و خدمات آب، برق و گاز به 200 دلار در ماه می‌رسد.

رتبه 3 را شهر ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی به خود اختصاص داده است در این شهر میانگین اجاره‌بهای آپارتمان دو خوابه و سالن 2558 دلار در ماه است و خدمات برق، آب و گاز نیز ماهیانه 73.97 دلار است.

لس‌آنجلس ایالات متحده امریکا با میانگین اجاره 2544 دلار در ماه و 128 خدمات عمومی به عنوان چهارمین شهر گران جهان قرار گرفته است.

در این گزارش شهر «رم» پایتخت ایتالیا نیز با قیمت اجاره آپارتمان دو خوابه و سالن با میانگین 2497 دلار در ماه و 163.47 دلار برای خدمات عمومی در ماه، به عنوان پنجمین شهر گران جهان معرفی شده است.

شهر نیویورک با میانگین اجاره 2422 دلار در ماه و 128.40 دلار برای خدمات عمومی به عنوان ششمین شهر گران جهان شناخته شد.

پس از نیویورک، شهر میلانو با میانگین اجاره‌بهای 2286 دلار در ماه و 124.58 دلار برای خدمات عمومی رتبه 7 و دوبی با میانگین اجاره 2160 دلار در ماه و 165.80 دلار برای خدمات عمومی رتبه 8 و هنگ‌کنگ با میانگین اجاره‌بهای 1960 دلار در ماه رتبه 9، و بالاخره شهر ساحلی میامی در ایالت فلوریدا با میانگین اجاره‌بهای 1868 دلار در ماه و 140 دلار برای خدمات عمومی رتبه 10 را به خود اختصاص داده است.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر