ایسنا
قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه 30درصد مواد غذایی در ایران از مزرعه تا زمان تهیه و مصرف دور ریخته میشود، بر لزوم اصلاح فرهنگ غذایی در کشور تاکید کرد. به گزارش ایسنا، ناصرکلانتری، اشاره به اهمیت تامین امنیت غذایی در کشور، افزایش سطح دسترسی و وضع اقتصادی مردم را دو عامل مهم در تامین این امنیت عنوان کرد و گفت: بعد از افزایش دسترسی مردم به مواد غذایی مناسب، دانش، سومین عامل در تامین امنیت غذایی است. مقدار مصرف فست فود در کشور ما بیشتر از کشورهای دیگر است. ما نوشابه را چندین برابر دنیا مصرف میکنیم. این یعنی پول آن را داریم اما دانش ما کافی نیست و نمیدانیم که مصرف آنچه آسیبی به سلامت ما میزند. وی افزود: سلامت مصرفکننده یکی دیگر از فاکتورهای تامین امنیت غذایی است. مردم نباید نگران کمبود و قحطی مواد غذایی باشند. نقش رسانه در ایجاد این آرامش بسیار مهم است. باید این حس را به مردم بدهیم که کشور آنقدر توانمند است که هیچگاه دچار کمبود نمیشود. قائممقام معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه 30درصد مواد غذایی در ایران از مزرعه تا زمان تهیه دور ریخته میشود، افزود: در زمینه کاهش دورریز نان، قیمتگذاری به کمک ما آمد. در عین حال باید تلاش کنیم که با ایجاد دانش یا راهکارهای قانونی، از غذا به عنوان یک برکت الهی صیانت کنیم. مشارکت سازمانهای غیردولتی نیز میتواند در این امر به بهبود اوضاع و کاهش دورریز مواد غذایی کمک کند. همچنین رییس انستیتو تحقیقات تغذیهیی و صنایع غذایی کشور در این باره گفت: عمده ضایعات غذایی در کشور مربوط به فرآوردههای تازه خوری محصولات کشاورزی مانند خیار، گوجه فرنگی و سبزیها است. هدایت حسینی تاکید کرد: ضایعات غذایی در میوهها و سبزیها زیاد بوده و درمحصولاتی مانند گوشت و لبنیات کمترمی باشد. این درحالی است که یکی از موثرترین و سهل الوصولترین روشها برای تامین غذای کافی و سالم، کاهش ضایعات مواد غذایی است. وی خاطرنشان کرد: یکی از راههای کاهش ضایعات غذایی، تبدیل سریع آنها به فرآوردههایی مانند کنسرو است که امکان نگهداری طولانیتری دارند؛ محصولاتی که سریع به ضایعات غذایی تبدیل میشوند را باید با استفاده از روشهای فرآوری، زمان طولانیتری نگهداشت. حسینی یادآورشد: هماکنون 1.3میلیارد تن معادل 30درصد غذای تولیدی در جهان به انواع مختلف از بین رفته و از دسترس استفاده انسان خارج میشود؛ بازگشت این مواد غذایی به چرخه مصرف میتواند بخش عمدهیی از نگرانی گرسنگی و امنیت غذایی را در جهان برطرف کند. وی افزود: برای نیل به این هدف همکاری و همفکری تمام اجزای زنجیره تولید و عرضه مواد غذایی از مزرعه تا سفره و حتی فراتر از آن برای نیل به امنیت غذایی پایدار در جهان از جمله ایران ضروری است.