انتخاب بین «توفان هیلاری» یا «گردباد ترامپ»

۱۳۹۵/۰۷/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۳۰۹۵

گروه جهان|

دونالد ترامپ، کاندیدای جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری، کارلوس اسلیم، میلیاردر مکزیکی را به تلاش برای کمک به پیروزی هیلاری کلینتون، رقیب دمکرات متهم کرده است.

به گزارش رویترز، نامزد جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا، در همایش انتخاباتی در گرینزبورو در کالیفرنیای شمالی گفته، اسلیم به عنوان یکی از سهامداران عمده نیویورک‌تایمز، تلاش‌های این روزنامه را در زمینه کمک به پیروزی کلینتون در انتخابات تامین مالی می‎کند. نیویورک‌تایمز اخیرا حکایت دو زنی را منتشر کرد که در آن، ترامپ را به تعرض خود متهم کرده بودند.

ترامپ در رابطه با روزنامه‌نگاران نیویورک‌تایمز هم گفته، آنها روزنامه‌نگار نیستند بلکه عوامل اعمال نفوذ متحد کارلوس اسلیم و موسسات خارجی هستند. ترامپ در این گردهمایی انتخاباتی بار دیگر گفت: زنان مختلفی که مرا به تعرض جنسی ناخواسته متهم کرده‌اند، از خود داستان‌سرایی می‌کنند.

انتشار ویدیوی مربوط به سال 2005 و سخنان رکیک و مستهجن ترامپ درباره زنان و شمار روزافزون زنانی که از تعرض جنسی و رفتار ناشایست وی نسبت به خود می‌گویند، موجی از خشم و نارضایتی را در میان بسیاری از جمهوری‌خواهان، از جمله شماری از اعضای برجسته این حزب برانگیخت به‌طوری که برخی جمهوری‌خواهان برجسته خواستار کنار رفتن وی از رقابت‌های انتخاباتی شدند. باراک اوباما، رییس‌جمهوری امریکا، سخنان ترامپ درباره زنان را مشمئزکننده خواند و آن

را محکوم کرد.

انتخاب بد و بدتر

الجزیره با اشاره به اینکه بسیاری از امریکایی‌ها با وجودی که به هیلاری کلینتون تمایلی ندارند اما به دلیل جلوگیری از رسیدن ترامپ غیرقابل پیش‌بینی به دفتر ریاست‌جمهوری پای صندوق‌های رای خواهند رفت، می‌نویسد: توفان موسوم به متیو در شرایطی سواحل شرقی ایالات متحده را در نوردید که این فاجعه طبیعی یادآور توفان‌های فصلی برنامه‌ریزی شده‌یی است که در قالب انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا صلح جهانی را به خطر می‌اندازد. به صدها هزار نفر از ساکنان فلوریدا هشدار داده شد که از توفان خطرناک متیو بگریزند در حالی که بیش از میلیون‌ها نفر مرتبا تشویق می‌شوند که به پای صندوق‌های رای بروند و میان توفان هیلاری کلینتون (کاندیدای دمکرات‌ها) یا گردباد سهمناک دونالد ترامپ (نامزد جمهوری‌خواهان) یکی را انتخاب کنند. به رای‌دهندگان امریکایی گفته شده که هیچ انتخاب دیگری ندارند.

به شهروندان امریکایی گفته شده که اگر دنبال گزینه ایده‌آلی برای ریاست‌جمهوری کشورشان هستند و بر این اساس به دلیل نبود فرد مناسب پای صندوق‌های رای نروند، با این رای ندادن به گردباد دونالد ترامپ کمک کرده‌اند.

گردبادی که می‌تواند، توفان هیلاری را در هم بشکند. بسیاری هشدار می‌دهند که ویرانی‌های گردباد سهمناک ترامپ به مراتب بیشتر از توفان هیلاری کلینتون خواهد بود. توفان متیو در مسیر به ایالات متحده تاکنون ویرانی‌ها و قربانیان زیادی را در هاییتی برجای گذاشته، اما واقعیت این است که توفان‌های سیاسی که در انتظار ایالات متحده است، پیامدهای به مراتب فاجعه‌بار و ماندگارتری خواهد داشت؛ توفان‌هایی که فراتر از ایالات متحده، جامعه جهانی را هم بی‌نصیب نخواهد گذاشت.


مصیبت‌های فاجعه‌بار

توفان متیو پیش از اینکه به سواحل ایالات متحده نیز برسد، صدها قربانی در هاییتی گرفت. در بعد وسیع‌تر این توفان نه فقط هاییتی که به کلمبیا، کوبا، جمهوری دومینیک و باهاماس نیز رسید. به‌طور مشابه میلیون‌ها انسان بی‌گناه در پاکستان، افغانستان، عراق، سوریه و یمن زندگی می‌کنند که خود را برای توفان هیلاری یا گردباد ترامپ آماده می‌کنند. مانند توفان متیو، تاثیرات هر یک از این دو مصیبت نامساعد (هیلاری یا ترامپ) فراتر از بلاهایی است که قرار است، دامن امریکایی‌ها را بگیرد. این فجایع جامعه جهانی را نیز درگیر خواهد کرد.

همان‌طور که تغییرات آب و هوایی باعث شده تبعات توفان‌هایی چون متیو بسیار خطرناک‌تر و مخرب‌تر شود، شرایط سیاسی و اجتماعی ایالات متحده نیز باعث می‌شود که تبعات آن بسیار فراتر از مرزهای امریکا باشد. در مقایسه با فجایعی که قرار است انتخابات فعلی امریکا در پیش داشته باشد، انتخابات پیشین ایالات متحده چیزی شبیه یک توفان دریایی و محلی بسیار کوچک است. توفانی که تاثیرات منفی آن گرچه هنوز هم زشت و ناپسند به نظر می‌رسد اما در مقایسه با فجایعی که قرار است از راه برسند، قابل تحمل‌تر هستند.

دیپلماسی ایرانی به نقل از الجزیره می‌نویسد: در خبرها می‌خوانیم که شدت تخریب توفان متیو در هاییتی پس از توفان فاجعه‌بار 2008 هانا در این کشور مخرب‌ترین فاجعه طبیعی بوده است. در توفان متیو بیش از 500 نفر در هاییتی کشته شدند. این توفان را می‌شود با روی کار آمدن باراک اوباما مقایسه کرد که با شعار پرطمطراق «جسارت امید» روی کار آمد. باراک اوباما به‌زودی دفتر ریاست‌جمهوری امریکا را ترک می‌کند، آن هم با 38میلیارد دلار کمک بیشتر به رژیم‌صهیونیستی، رژیمی که به مثابه یک توفان دایمی و پایدار مرگ هزاران فلسطینی بی‌گناه را رقم زده است. طبق قوانین دولت باراک اوباما کمک ایالات متحده به رژیم‌صهیونیستی و مرگ فلسطینی‌ها هم در 10سال آینده ادامه خواهد داشت.

باراک اوباما برای مقابله با توفان متیو در ایالت فلوریدا و سپس در ایالت‌های جورجیا و کارولینای‌جنوبی وضعیت اضطراری اعلام کرد. به‌طور مشابه، آنتونیو گوترس، دبیرکل جدید سازمان ملل متحد هم باید برای مقابله با تبعات توفان هیلاری کلینتون یا گردباد سهمناک دونالد ترامپ یک وضعیت اضطراری جهانی اعلام کند؛ توفانی که بسته به نظر رای‌دهندگان امریکایی و افسردگی شایع در فضای فعلی سیاسی این کشور قرار است، بخش‌های مختلف جهان به ویژه جهان عرب را هدف قرار دهد. افراد در اقصی نقاط جهان، دست‌اندرکاران دنیای سیاست باید عواقب این دو تهدید قریب‌الوقوع را پیش‌بینی کنند، همان‌طور که مردم جاماییکا و دیگر بخش‌های منطقه کاراییب برای مقابله با تهدید متیو تهمیداتی را اندیشیدند.

دست‌اندرکاران شرایط اضطراری در جهان باید اقدامات احتیاطی را در نظر بگیرند، نشست‌های مدیریت بحران برگزار کنند و حالت آماده‌باش داشته باشند. مدارس و دفاتر دولتی باید برای تعطیلی

آماده باشند.

زیرساخت‌های دفاع مدنی این کشورها هم باید خود را برای هر احتمالی آماده کنند. توفان هیلاری کلینتون می‌تواند، تاثیرات مخرب زیربنایی در پی داشته باشد در حالی که گردباد ترامپ با سرعت و قدرتی بیشتر برای مرگ و تباهی می‌آید. ریاست‌جمهوری هیلاری کلینتون می‌تواند، امنیت جهانی را هدف قرار دهد اما رسیدن ترامپ به کاخ سفید می‌تواند، آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به ایمنی و سلامت زندگی جمعی انسان در کره‌زمین

وارد کند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر