گازوییل هم به متهمان آلودگی هوا اضافه شد

۱۳۹۵/۰۷/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۳۰۶۷

گروه صنعت| با سرد شدن هوا، آلودگی هوا طبق هر سال دغدغه اصلی مردم و مسوولان می‌شود. در این شرایط است که انگشت‌های اتهام به سمت خودروها و بنزین‌های غیراستاندارد نشانه می‌رود. در همین حال، سازمان ملی استاندارد باید پاسخگوی این اتهامات باشد، زیرا این سازمان متولی تعیین استاندارد و بازرسی‌هاست. بر همین اساس، سازمان استاندارد در گزارشی تحلیلی به صورت جایگاه به جایگاه و پالایشگاه به پالایشگاه، بررسی‌های خود را در خصوص استاندارد بنزین انجام داده است که با کنترل‌های انجام شده، موضوع استاندارد بنزین از حالت بحران خارج شده و بررسی استاندارد گازوئیل آغاز شده است. در همین زمینه به‌گفته رییس سازمان ملی استاندارد، گزارش تحلیلی بنزین آماده شده و در حال ارسال به سازمان‌های ذی‌ربط است و این در حالی است که همه آلایندگی مربوط به بنزین نیست و گازوئیل نیز مورد بررسی قرار گرفته که گزارش تحلیلی آن ظرف چند روز آینده آماده می‌شود.


«یورو 5» هنوز الزامی نیست

نیره پیروزبخت در نشستی خبری به مناسبت روز جهانی استاندارد با بیان اینکه استاندارد یورو ۵ هنوز اجباری نشده است، درباره بازنگری استانداردهای یورویی و افزایش تعداد آنها، اظهار کرد: خودروهایی که از گذشته تولید می‌شد، مورد نظارت قرار می‌گیرد تا بتواند استانداردهای جدید را کسب کند و در مورد قراردادهای جدید خودرویی که با کشورهای خارجی امضا می‌شود هم مشکلی نخواهیم داشت. وی افزود: با توجه به اینکه اغلب این قراردادها با خودروسازان اروپایی است و استانداردهای اروپا با استانداردهای ایران مطابقت دارد، انطباق خودروهای تولید شده با استاندارد ایران به صورت ‌بندی نانوشته در این قراردادها وجود دارد.


گلایه استاندارد از خودروسازان

رییس سازمان ملی استاندارد همچنین با ابراز گلایه از خودروسازان در نادیده انگاشتن استاندارد در تولیدهای جدید گفت: در زمان انعقاد قراردادها صحبتی با استاندارد نشد، اما پس از آن با سازمان ملی استاندارد مشورت شد که بر این اساس سازمان ملی استاندارد به دنبال این است که پیش از خروج خودرو از خط تولید، کارهای استاندارد آن به اتمام رسیده باشد. پیروزبخت همچنین درباره‌ مشکلات برخی نازل‌های سوخت تصریح کرد: در مورد نازل‌های سوخت بازرسی‌های دوره‌یی داریم، اما به این صورت که شایعه شده این نازل‌ها مشکلاتی مبنی بر کم‌فروشی دارند، نیست. وی اضافه کرد: در استان تهران توسط مردم چند مورد به ما اطلاع‌رسانی شد و با بررسی‌هایی که به عمل آمد مشخص شد آن‌طور نبود که مردم می‌گفتند.


عدم نظارت بر برندهای حلال

رییس سازمان ملی استاندارد در عین حال با بیان اینکه در دنیا بیش از ۲۰۰برند حلال از سوی بخش‌های خصوصی تولید و صادر می‌شود که نظارتی بر آنها نیست، اظهار کرد: این موضوع دغدغه‌یی برای کشورهای اسلامی به وجود آورد که سازمان استاندارد و اندازه‌شناسی کشورهای اسلامی را تشکیل دهند که تاکنون کار تدوین استانداردها انجام شده و پس از آن بحث اجرای استاندارد است که در دستور کار قرار دارد. به گفته پیروزبخت، قرار است در آینده به جای ۲۰۰برند تنها یک برند حلال داشته باشیم که همه تولیدکننده‌ها در دنیا براساس آن برند تولید کنند. وی با بیان اینکه 3پروانه غذای حلال در هفته گذشته در قزوین، قم و اصفهان به عنوان نخستین پروانه‌ها صادر شده است، ادامه داد: روز گذشته چهارمین پروانه در مشهد مقدس صادر شد که این پروانه‌ها مربوط به کشتارگاه‌های مرغ است و به زودی در خصوص دام، زعفران و پسته نیز صادر می‌شود. به گزارش «تعادل»، پیروزبخت در ادامه با اشاره به مشکلات بسیاری از آسانسورهای مورد استفاده در سطح شهر به ویژه در دستگاه‌های دولتی، تصریح کرد: از ۲۶۵۰مورد بازرسی که از آسانسورهای دستگاه‌های دولتی انجام شد، تنها ۳۷مورد با استاندارد مطابقت داشتند و هشدارهای لازم درخصوص آسانسورهای غیراستاندارد به دستگاه‌های دولتی داده شده است. وی ادامه داد: بر این اساس مدیران و مسوولان سازمان‌های دولتی اگر اتفاقی برای آسانسورهای‌شان بیفتد و در صورت بروز حادثه، باید پاسخگو باشند.


تعطیلی 100جایگاه «سی‌ان‌جی»

رییس سازمان ملی استاندارد همچنین با بیان اینکه تاکنون ۳۰هزار استاندارد ملی تدوین شده که بیش از یک‌سوم آن در 3سال اخیر بوده است، اضافه کرد: استانداردهایی که تدوین می‌شود، باید به گونه درستی اجرا و عمل شود که ما بر این اساس بیشتر اجرا را به ذی‌نفعان واقعی می‌سپاریم و نظارت را خودمان انجام می‌دهیم. پیروزبخت با بیان اینکه در حال حاضر ۲۷هزار پروانه کاربرد علامت استاندارد صادر شده است، به انجام حدود یک میلیون بازرسی در 3سال اخیر در سطح بازار اشاره کرد و ادامه داد: یکی از فعالیت‌های ما بازرسی از ایستگاه‌های «سی‌ان‌جی» بود که تا سال ۱۳۹۳ توجه زیادی به آنها نمی‌شد و از بازرسی ۲۵۰۰واحد از ایستگاه‌های «سی‌ان‌جی» هشدارهای لازم به موارد غیراستاندارد داده شد و حدود ۱۰۰مورد را نیز تعطیل کردیم. وی با اشاره به امضای موافقتنامه‌های چندجانبه برای اعتبار گواهی‌نامه‌های استاندارد در سایر کشورها، بیان کرد: در نخستین اقدام موفق شدیم موافقتنامه‌های چندجانبه با کشورهای عضو PAC امضا کنیم که براساس آن گواهی‌نامه‌های ما در ۳۲کشور جهان معتبر است.


چالش استاندارد با روغن «پالم»

رییس سازمان ملی استاندارد درخصوص استفاده از روغن پالم در مواد غذایی با توجه به افزایش واردات پالم نیز گفت: میزان واردات به عهده سازمان تنظیم بازار است، اما زمانی که وارد شود بررسی کیفی آن به عهده ماست. به گفته پیروزبخت، محصولات لبنی باید چربی حیوانی داشته باشد و حتی اگر از بهترین نوع روغن نباتی در آنها استفاده شود به غیر از مواردی که استاندارد اجازه داده، تقلب است؛ بنابراین موضوعی در خصوص استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی وجود ندارد. وی با بیان اینکه درخصوص واردات محدودیتی برای اجرای استانداردهای ملی وجود ندارد، اظهار کرد: ما در زمان تحریم هم از استانداردهای خود کوتاه نیامدیم و سطح آنها را پایین نیاوردیم و حتی خیلی از محموله‌ها نیز در آن زمان مرجوع شد.


بحث بر سر محصولات تراریخته

پیروزبخت در پاسخ به اینکه امروز دستگاه‌های دولتی نظرات متفاوتی در مورد محصولات تراریخته عنوان می‌کنند، نظر سازمان استاندارد در مورد این محصولات چیست و آیا به این موضوع ورود پیدا می‌کنید یا خیر، گفت: در مورد محصولات تراریخته نظرات متفاوتی اعلام شده و نیازمند بررسی است، به نحوی که الان نمی‌توانم موافقت یا مخالفت خود را در این رابطه اعلام کنم.

وی افزود: به سازمان استاندارد مسوولیتی در این رابطه واگذار نشده اما در پژوهشکده بررسی این محصولات را آغاز کرده‌ایم. رییس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه ممنوعیت واردات این محصولات در مجلس و دولت در حال بررسی است، تصریح کرد: برای ممنوعیت یا محدودیت محصولات تراریخته باید سازمان استاندارد، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست با یکدیگر همکاری کرده و تصمیمات لازم را انجام دهند.

از سوی دیگر، مسلم بیات، مدیرکل استاندارد تهران از معرفی 6تولیدکننده متخلف در صنعت ساختمان به دادگاه خبر داد. این

6 متخلف که تولیدکننده فرآورده‌های غیراستاندارد بتن آماده هستند، در ماه گذشته به دادگاه معرفی شدند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر