اخبار بورس

۱۳۹۵/۰۷/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۲۴۰۵

امضای قرارداد همکاری برای هدفمندکردن نظارت‌ها

امضای قرارداد همکاری فرابورس ایران و بورس تهران صبح دیروز مدیران عامل فرابورس ایران و بورس تهران با حضور در سازمان بورس و اوراق بهادار قراردادی را به‌منظور بازرسی از شعب شهرستان کارگزاری‌های عضو فرابورس ایران توسط بازرسان شرکت بورس به امضا رساندند که این اقدام در راستای کاهش موازی‌کاری‌ها و هدفمند کردن نظارت‌ها و ارتقای اثربخشی بازرسی‌های موردی صورت گرفت.

به گزارش «تعادل» و به نقل از فرابورس ایران؛ امضای این قرارداد که میان امیر هامونی و حسن قالیباف‌اصل مدیران عامل فرابورس ایران و بورس تهران و همچنین دکتر امیری، معاونت نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و دکتر سعیدی، معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس به امضا رسید، در راستای تقاضای مکرر شرکت‌های کارگزاری و کانون کارگزاران و مکاتبات فراوان آنها مبنی بر کاهش تعداد دفعات مراجعات بازرسان صورت گرفته تا در گام نخست همکاری‌ها، خدمات مرتبط با بازرسی از شعب شهرستان‌ کارگزاری‌های عضو فرابورس به بورس واگذار شود.

معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس ایران در خصوص این قرارداد توضیح داد: به‌موجب امضای این قرارداد از این پس همزمان با حضور بازرسان بورس تهران در شعب شهرستان کارگزاری‌هایی که عضو فرابورس ایران نیز هستند، بازرسی و نظارت بر این کارگزاری‌های عضو فرابورس ایران توسط بازرسان بورس تهران انجام خواهد شد.

بهنام محسنی این اقدام را به‌منظور کاهش تعداد دفعات مراجعه بازرسان و کاهش موازی‌کاری‌ها و بنا به درخواست خود شرکت‌های کارگزاری عنوان کرد و افزود: این قرارداد شامل دفاتر مرکزی کارگزاران عضو فرابورس ایران و شعب مستقر در شهر تهران نبوده و تنها در خصوص شعب شهرستان‌ها اجرا می‌شوند.

چوی با بیان اینکه بر اساس وظایف و اختیارات فرابورس ایران در خصوص کارگزاری‌های عضو و بر اساس فرم‌هایی که برای بورس تهران در نظر گرفته است، تا پایان سال اعزام بازرسان برای انجام امور مربوط به بازرسی و نظارت توسط بورس تهران صورت می‌گیرد، افزود: در قرارداد فیمابین مواردی همچون نحوه حضور بازرسان، تعداد بازرسی‌ها و... به‌طور کامل تشریح شده و این مهم کمک می‌کند در کنار حفظ محرمانگی اطلاعات و مستندات شرکت‌های کارگزاری عضو فرابورس ایران، از موازی‌کاری‌ها جلوگیری به عمل‌ آید.

محسنی نقش سازمان بورس در خصوص این قرارداد را نظارت بر نحوه مفاد قرارداد و نحوه بازرسی‌ها اعلام کرد و ادامه داد: سازمان همچنین بر تصمیم‌گیری و تعیین تکلیف بازرسی‌ها نیز ورود پیدا می‌کند.

معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس ایران با اشاره به اینکه این قرارداد مشترک زمینه‌ساز آغاز توسعه خدمات مرتبط با کارگزاران خواهد بود، تاکید کرد: تنها در خصوص شعب شهرستان کارگزاری‌های عضو فرابورس ایران شاهد انجام فرآیند بازرسی و نظارت توسط بازرسان بورس تهران خواهیم بود و این امر شامل دفاتر مرکزی و شعب شهر تهران کارگزاری‌های عضو فرابورس نخواهد بود.

وی ضمن درخواست همکاری کامل از طرف شرکت‌های کارگزاری عضو فرابورس ایران که در شهرستان‌ها مستقر هستند با بازرسان بورس تهران بار دیگر یادآور شد: طبق قرارداد منعقده اطلاعات مشتریان کارگزاری‌ها و اطلاعات مرتبط با معاملات کاملا محرمانه تلقی شده و نزد اشخاص ثالث به هیچ عنوان قابل افشا نخواهد بود.


اعلام زمان قطعی عرضه اولیه ۵درصدی «بکهنوج»

زمان قطعی و جزییات عرضه اولیه شرکت برق ماهتاب کهنوج مشخص شد تا یازدهمین شرکت جدید فرابورسی و سومین شرکت برقی آماده عرضه اولیه ۵درصدی شود.

به گزارش «تعادل» در پی برگزاری جلسه معارفه 27شهریور شرکت تولید برق ماهتاب کهنوج، قرار بود عرضه اولیه این شرکت هفته پیش انجام شود اما به زمان دیگری موکول شد. براساس این گزارش، حال بعد از عرضه اولیه 10درصد سهام پگاه گلستان در چهارشنبه هفته پیش، زمان قطعی و جزییات عرضه اولیه 5 درصد سهام برق ماهتاب کهنوج مشخص شد. به این ترتیب فردا (دوشنبه جاری 12 مهرماه)، 31میلیون و 650هزار سهم «بکهنوج» از سوی کارگزاری حافظ در بازار دوم معاملات فرابورس عرضه می‌شود.

در این عرضه 15میلیون و 825هزار سهم برای کشف قیمت و عرضه توسط کارگزاران و 15میلیون و 825هزار سهم دیگر برای معامله‌گران آنلاین اختصاص دارد. همچنین هر سهمیه کارگزار با همه شعب و همه صندوق‌های سرمایه‌گذاری، 89هزار سهم تعیین شده است. طی سال جاری 10شرکت فرابورسی کاغذ پارس، سرمایه مسکن الوند، حمل‌ونقل پارسیان، انرژی امید تابان‌هور، سرمایه‌گذاری توسعه گوهران امید، آتیه داده‌پرداز، دامداری تلیسه نمونه و کشت، دام گلدشت نمونه اصفهان و پگاه گلستان و شرکت بورسی واسپاری ملت عرضه اولیه شده‌اند و «بکهنوج» یازدهمین شرکت جدید سال جاری به‌شمار می‌رود. شرکت تولید برق ماهتاب کهنوج و کشت از 12 اردیبهشت سال جاری با نماد «بکهنوج» و سرمایه 63.3 میلیارد تومانی و به عنوان هفتادمین شرکت در بازار دوم معاملات فرابورس درج شده و سهامدار عمده و 86درصدی آن آرین ماهتاب گستر است.

این شرکت در کیلومتر ۱۵جاده کهنوج - جیرفت واقع بوده و یکی از نیروگاه‌های ایران از نوع سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید ۹۶۸ مگاوات است که شامل ۲مجموعه نیروگاهی به نام‌های نیروگاه سیکل ترکیبی کهنوج یک و دو است که ظرفیت هر یک از نیروگاه‌ها ۴۸۴ مگاوات است.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر