صنایع غذایی با کمترین میزان ظرفیت کار می‌کنند

۱۳۹۵/۰۶/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۰۷۵۵

گروه صنعت

واحدهای فعال در صنایع تبدیلی با 20درصد از ظرفیت کار می‌کنند و اصلی‌ترین مشکل آنها تامین نقدینگی است. هرچند طرح تسهیلات‌دهی به صنایع آغاز شده است اما هنوز واحدهای بسیاری از مشکل کمبود سرمایه در گردش رنج می‌برند. شاهرخ ظهیری فعال اقتصادی در این باره گفت: یکی از مشکلات مهم در واحدهای فعال در صنایع غذایی ایران مساله سرمایه در گردش است. شما در نظر بگیرید که الان موقع خرید محصولات کشاورزی است. اگر شما در بنگاه تولیدی‌تان کولر بسازید، می‌تواند ورق حلب، دینام و تمام وسایل اولیه را به‌طور اقساطی خریداری کنید اما در صنایع غذایی چنین امکانی برای واحدهای تولیدی وجود ندارد و مواد اولیه تهیه محصولات در صنایع تبدیلی اقساطی به فروش نمی‌رسد. ظهیری گفت: اگر رب گوجه‌فرنگی تولید می‌کنید باید الان محصول را بخرید. کشاورز وقتی گوجه‌فرنگی‌اش را به کارخانه شما می‌فرستد، یک هفته بعد پولش را می‌خواهد و این مساله برای واحدهای تولیدی که فقدان نقدینگی و کمبود سرمایه در گردش از مشکلات اصلی‌شان است، تبدیل به یک معضل شده است. باوجود اینکه بانک‌ها مکلف به تسهیلات‌دهی به واحدهای تولیدی هستند اما هنوز بسیاری از واحدهای صنایع غذایی دیناری پول از بانک‌ها دریافت نکردند. این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه بدون تامین سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی نمی‌توانند به حجم قابل‌توجهی از صادرات برسند، گفت: چطور در چنین شرایطی از واحدهای صنعتی توقع دارند به سطح قابل‌توجهی از صادرات برسند و غیر از آن اشتغال هم ایجاد کنند؟ کارخانه‌هایی در بخش صنعت داریم که با 20درصد از ظرفیت کار می‌کنند و اوضاع اقتصادی صنعت غذایی خوب نیست. ظهیری در ادامه درباره ظرفیت‌های بالای صنعت در اشتغالزایی گفت: یکی از مسائل صنعت عدم وجود نیروی کارآزموده است. گذران دوره‌های کارورزی اثر خوبی در استفاده بهینه از نیروی انسانی در صنایع دارد اما در حال حاضر یک فارغ‌التحصیل رشته صنایع غذایی اطلاعات کمی نسبت به آنچه در فضای صنایع غذایی می‌گذرد، دارد و نمی‌تواند در یک واحد صنایع غذایی اقدامات مربوط به فرموله کردن یا مسائل میکروبیولوژی را انجام دهد و فقط به کارخانه ضرر می‌زند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر