اینترنت در ایران گران و بی‌کیفیت است

۱۳۹۵/۰۵/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۹۳۵۰

گروه دانش‌و‌فن

وزیر ارتباطات با تاکید مجدد بر لزوم کاهش تعرفه‌ها برای دسترسی بیشتر مردم به خدمات اینترنتی گفت: مردم ایران برای دریافت این خدمات پول خوبی پرداخت می‌کنند اما کیفیت مطلوبی در اختیار ندارند.

محمود واعظی با اشاره به اینکه در آستانه هفته دولت قرار داریم، گفت: دولت تاکید دارد برای سرمایه‌گذاری‌ها بخش خصوصی نیز وارد کار شود چرا که حضور این بخش در استفاده بهینه از خدمات کمک شایانی خواهد کرد.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه دولت یازدهم از ابتدا بنا را بر این گذاشته که شرایطی که طی هشت سال قبل از این دولت به خصوص در حوزه فاوا ایجاد شده را تغییر دهد، گفت: البته قطعا توسعه به شرط همکاری کردن مناسب است. طی ۳۷ سال گذشته همواره مشکل ما آن بوده که دولت‌ها بحث آزادسازی اقتصاد و خصوصی‌سازی را مطرح کرده و در این زمینه شعارهایی می‌دادند اما در عمل یا ناخواسته یا اگر خواسته بودند این کار را انجام دهند بدنه بروکراسی کشور آن‌قدر قدرت داشت که این اجازه را نمی‌داد.

واعظی با تاکید بر لزوم انجام خصوصی‌سازی به شکل صحیح متذکر شد: در حوزه فعالیت‌های بین‌الملل نیز ما این موضوع را مورد توجه قرار داده‌ایم چرا که در دوره تحریم‌ها بیش از دولت، مردم و بخش خصوصی متحمل مشکلات این بخش می‌شدند اما اکنون شاهد برداشته شدن تحریم‌ها هستیم که البته این کار به شکل تدریجی صورت می‌گیرد اما در نهایت خوش‌بین هستیم که آنچه دولت در این حوزه وعده داده عملی شده و در این حوزه به سرعت در حال حرکت کنیم.

وی به بازار ICT کشور اشاره کرد و گفت: پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم حجم این بازار حدود ۲۱هزار میلیارد تومان بود که اکنون این رقم به حدود ۳۹هزار میلیارد تومان رسیده و طبق محاسبات صورت گرفته بازار ایران تا ۳.۵ برابر بیش از این رقم هم گنجایش دارد.

وزیر ارتباطات با اشاره به علاقه‌مندی سرمایه‌گذاری خارجی برای حضور در بازار ایران گفت: حتما باید از این موضوع استقبال کرد زیرا تا زمانی که سرمایه‌گذار خارجی به حوزه ورود نکند تجربه و مدیریت او هم منتقل نمی‌شود.

واعظی با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته داخلی گفت: طی این مدت بخش دولتی ۴۵۰۰ میلیارد تومان در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده که دوبرابر این رقم یعنی حدود ۹ هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در این عرصه سرمایه‌گذاری شده است. وی همچنین به دغدغه دولت برای ایجاد اشتغال اشاره کرد و گفت: قرار بر آن است که در حوزه فاوا ۱۳۰ هزار شغل ایجاد شود. وزیر ارتباطات به برخی اتفاقات سال‌های گذشته اشاره کرد و افزود: طی سال‌های گذشته گاهی شاهد بوده‌ایم که برخی تصمیمات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به جای آنکه بخش کمک‌کننده داشته باشد، مانع ایجاد می‌کردند اما ما تلاش کردیم این موانع را برطرف کنیم. وی همچنین کاهش تعرفه‌های صورت گرفته در وزارت و توسط زیرساخت را در همین زمینه دانست و افزود: با وجود کاهش 600میلیارد تومان درآمد این شرکت با توجه به اینکه این اقدام موجب افزایش دسترسی مردم به امکانات می‌شود از آن استقبال کردیم و مطمئن هستیم این کاهش درآمد در آینده با کاربری کاربران برگشت داده خواهد شد. وزیر ارتباطات در ادامه گفت: حذف مقررات زاید و ارائه تسهیلات کم بهره و انعطاف در زمینه ارائه پروانه به شرکت‌های خصوصی همه حمایت از این بخش بوده که دولت برای رفع تصدی‌گری و عدم ورود به رقابت با بخش خصوصی به آن دست زده است.

وی با اشاره به استقبال از حضور سرورها سایت‌های خارجی به داخل گفت: حضور این سرورها در داخل موجب کاهش هزینه مردم تعرفه پهنای باند شده و کیفیت و سرعت ارائه خدمات را افزایش می‌دهد و نیاز مردم به محتوای داخلی و خارجی تامین می‌شود.

وی در این زمینه به رعایت قوانین داخلی در انعقاد قرارداد با طرف‌های خارجی اشاره کرد و افزود: شرکت‌های ایرانی در مذاکرات این مورد را حتما مدنظر قرار دهند. واعظی با تاکید بر تولید محتوای فاخر داخلی خاطرنشان کرد: نگاه دولت استفاده مردم از خدمات است. وی همچنین به تصمیم دولت یازدهم در واگذاری ایجاد دیتاسنتر به بخش خصوصی با وجود تصمیم دولت پیش مبنی بر راه‌اندازی 30 دیتاسنتر توسط دولت گفت: امیدوارم در مذاکرات با وزیر نیرو در زمینه کاهش هزینه برق این مراکز به تفاهم دست پیدا کنیم

وزیر ارتباطات در آستانه هفته دولت بهره‌برداری از پروژه‌های بخش خصوصی را در راستای سیاست دولت و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: اگر تنها بند 24 اقتصاد مقاومتی را خوب اجرا کنیم تمام مشکلات اقتصادی کشور حل خواهد شد. واعظی سیاست‌های دولت در زمینه مذاکرات خارجی را در جهت حمایت از بخش خصوصی برشمرد و گفت: در حال عبور از مرحله گذار هستیم و بسیار به نتایج مداکرات خوش‌بین هستم و امیدواریم بخش خصوصی به میدان ‌آید و به جای دولت بخش خصوصی سرمایه‌گذاری کند.

واعظی در خصوص موضوع استان‌ها و جاری شدن این موضوع در آنجا گفت: در این زمینه با برنامه‌ریزی در تمام استان‌ها و ارائه وام کم بهره به توسعه این بخش کمک کرده‌ایم.

وی مستقل شدن بخش ‌آی‌سی‌تی از حوزه حمل و نقل در برنامه ششم توسعه را بسیار مهم دانست و افزود: علاوه بر سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه‌ریزی‌های کشور حدود 19.4درصد رشد بخشی برای ما در نظر گرفته شده است که اهمیت این بخش را در سیاست‌گذاری‌های دولت می‌رسانند و باید از این فرصت نهایت بهره را برد

وی در این خصوص به برگزاری جلسه مشترک با بخش خصوصی جهت بررسی و ارائه نطر در زمینه ماده 20 برنامه ششم اشاره کرد و گفت: برای توسعه بازار باید مردم را به استفاده از محصولات و خدمات ترغیب کرد.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر