پیشنهاد ی برای توسعه بلندمدت بخش مسکن

۱۳۹۵/۰۴/۱۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۶۵۹۲

وزیر راه و شهرسازی، مدیریت دارایی‌های عمومی، احیای صندوق‌های پس‌انداز و تسهیلات مسکن، ایجاد نهاد تضمین‌کننده پیش‌خرید و تشکیل صندوق‌های بهسازی بافت‌های فرسوده را از جمله پیشنهادات خود برای توسعه بلندمدت بخش مسکن عنوان کرد. عباس آخوندی دیروز در مراسم رونمایی از اوراق رهن ثانویه در بازار مسکن اظهار کرد: در حوزه اوراق رهن حدود ۱۰هزار میلیارد تومان ظرفیت داریم و می‌توانیم در ماه‌های بعد آن را عرضه کنیم.

وی با ارائه پیشنهاداتی برای تقویت بازار مسکن گفت: نکته‌یی که در خصوص اوراق رهنی مطرح است این است که هم‌اکنون امکان تنظیم این اوراق توسط تسهیلات‌گیرنده وجود ندارد و باید برای آن راهی پیدا کرد. در حال حاضر فقط شخص ثالث را در نشر گرفته‌ایم در حالی که خود فرد هم می‌تواند این اوراق را منتشر کند، البته پیچیدگی‌هایی خواهد داشت ولی می‌توان با شفافیت آن را انجام داد. وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مسکن بحث پیچیده‌یی است و نیاز به انواع نهادهای فعال دارد به پیشنهاد خود مبنی بر اضافه کردن ۱۸ نهاد اشاره و تاکید کرد: تعدادی از این ۱۸ نهاد در شورای پول و اعتبار تشکیل شده و اما تعداد دیگر هنوز انجام نشده است. یکی از آنها مدیریت دارایی‌های عمومی است که از طریق آن مطالبات اوراق رهنی می‌تواند، نقد شود. وی با اشاره به دارایی شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: شرکت‌های تابعه ما هزاران هزار میلیارد تومان دارایی دارند که با روش‌های عمومی قابلیت نقدشوندگی دارند و می‌توانند بازار سرمایه را تقویت کنند. این امکان در قوانین ایران وجود ندارد اما اگر بخواهیم از حوزه نفت خارج شویم چاره‌یی جز استفاده از این روش‌ها نداریم.

وی پیشنهاد دیگر را احیای صندوق‌های پس‌انداز تسهیلات مسکن دانست و گفت: در دهه‌های گذشته ما صندوق‌های تهران، مشهد، رشت و غیره را داشتیم ولی مدت‌هاست این صندوق‌ها که متکی به پروژه باشد را نداریم؛ در حالی که اگر بخواهیم طرف عرضه را سازماندهی کنیم حتما نیاز به صندوق پس‌انداز و تسهیلات داریم. وی با بیان اینکه پیشنهاد دیگر از بین بردن ریسک پیش‌خرید مسکن است، گفت: یکی از ابزار‌های نهادی صندوق‌های تضمین پیش خریدار و تولید‌کننده است که در ایران این نهاد را نداریم هم‌اکنون افراد با ریسک خودشان اقدام به خرید می‌کنند. در حالی که یک نهاد مکمل در این زمینه نیاز داریم. او پیشنهاد دیگر را تشکیل صندوق‌های خرد برای بهسازی بافت‌های فرسوده و میانی عنوان کرد.

به گفته آخوندی اگر این چهار نهاد را بتوانیم ایجاد کنیم، قدم بزرگی جهت ثبات و توسعه بلندمدت بخش مسکن برداشته‌ایم. وی همچنین افزایش سرمایه بانک‌ها را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: کمینه سرمایه در بانک‌ها از پنج سال پیش ۴۰۰میلیارد تومان بوده و هنوز همان مبلغ است که در حال حاضر بیش از ۱۰۰میلیون دلار ارزش ندارد. بانک‌ها باید به کمینه سرمایه قابل توجهی برسند که قاعدتا در فضای پسابرجام به یک میلیارد دلار سرمایه نیاز دارند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر