کوتاه از دنیای انرژی

۱۳۹۵/۰۴/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۵۸۵۴

تفاهمنامه ایران و اسکاتلند در حوزه انرژی خزر

شانا| تفاهمنامه سه‌جانبه میان بخش خصوصی، دانشگاه تهران و موسسه تحقیقاتی پترواسکاتلند برای مطالعه همگرایی انرژی حوزه خزر امضا شد. دانشگاه تهران و بخش خصوصی همسو با نظریه «شبکه انرژی خزر» و استفاده از موقعیت راهبردی ایران در بخش انرژی، برای هدف انجام مطالعات جامع تفاهمنامه با شرکت پترواسکاتلند امضا کردند. این تفاهمنامه به امضای سیدحسن ایرانمنش رییس موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی به نمایندگی از دانشگاه تهران، حسین میرمحمد صادقی رییس موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق بازرگانی ایران و کریس کوک، مدیر شرکت پترواسکاتلند امضا شد. عزیزالله رمضانی، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران در دسامبر ٢٠١٤ در عشق آباد برای نخستین‌بار ضرورت تعریف سازوکارهای نوین همکاری انرژی در منطقه را مطرح کرد و پس از آن موضوع شبکه انرژی خزر برای تبدیل گاز منطقه به برق و صادرات برق از طریق ایران از سوی مدیر شرکت پترواسکاتلند و محقق ارشد دانشگاه UCL مطرح شد. تفاهمنامه امضا شده نیز برای مطالعه درباره همگرایی انرژی در حوزه انرژی خزر و بهره بردن از موقعیت ژئوپلیتیکی ایران در این زمینه است؛ انتظار امضا‌کنندگان تفاهمنامه دعوت از کشورهای منطقه خزر برای پیوستن به شبکه انرژی خزر است.


لغو پروانه تولیدکنندگان لامپ‌های پرمصرف

مهر| هیات دولت با صدور مصوبه‌یی، لغو پروانه تولیدکنندگان لامپ‌های رشته‌یی بالای ۴۰ وات را تصویب و وزارت صنعت را مامور کرد تا نسبت به ابطال پروانه این دسته از تولیدکنندگان اقدام کند. پس از ممنوعیت واردات و تولید لامپ‌های رشته‌یی پرمصرف در داخل کشور، هیات دولت با صدور مصوبه‌یی پروانه تولیدکنندگان این لامپ‌ها را هم لغو کرد. بر این اساس صدور پروانه تولید جدید یا افزایش ظرفیت خطوط تولید موجود لامپ‌های التهابی رشته‌یی بالای ۴۰ وات از سوی هیات دولت باطل اعلام شده است. در همین حال سازمان بهره‌وری انرژی ایران اعلام کرد: براساس تصویبنامه جلسه ۲۲ فروردین ماه سال جاری هیات دولت تولید و ثبت سفارش ورود لامپ‌های التهابی رشته‌یی بالای ۴۰ وات به کشور ممنوع شد. براساس این مصوبه، گمرگ ایران موظف شد از ترخیص لامپ‌های رشته‌یی پرمصرف برق به کشور جلوگیری

به عمل آورد و فقط واردات لامپ‌های پربازده صرفا با بر چسب انرژی حداقل B به داخل کشور مجاز شد. از سوی دیگر وزارت صنعت، معدن و تجارت هم از زمان تصویبنامه هیات وزیران به مدت ۸ ماه فرصت دارد تا نسبت به لغو پروانه تولید‌کنندگان لامپ‌های رشته‌یی بالای ۴۰ وات اقدام کند. این سیاست در راستای برنامه ملی اصلاح الگوی مصرف و افزایش بهره‌وری انرژی، همسو با سیاست‌های جهانی در خصوص رفع بحران انرژی اتخاذ شده است.


نیاز به مشتری‌ جدید برای ظرفیت مازاد پتروشیمی فجر

نیپنا| مدیرعامل مجتمع پتروشیمی فجر بخشی از ظرفیت مازاد این پتروشیمی را نیازمند مشتری‌های جدید در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (ماهشهر) دانست.

علیرضا شمیم در جریان بازدید مرضیه شاهدایی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از مجتمع پتروشیمی فجر با بیان اینکه طراحی و ساخت ناحیه 2 پتروشیمی فجر (فجر 2) براساس پیش‌بینی و اعلام نیاز صورت گرفته از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، انجام شد، افزود: با توجه به ساخته نشدن تعدادی از این طرح‌ها شرکت پتروشیمی فجر با ظرفیت خالی روبه‌رو شده است.

وی افزود: با توجه به اینکه طرح‌ها و صنایع جدیدی برای سایت 1 و 2 بر این اساس پیش‌بینی شده بود که محصولات شرکت پتروشیمی فجر را خریداری کنند، تعدادی از طرح‌ها ساخته نشده‌اند، بنابراین شرکت پتروشیمی فجر با ظرفیت خالی روبرو شده است و بخشی از این ظرفیت مازاد اکنون نیاز به مشتری جدید در منطقه دارد.

مدیرعامل مجتمع پتروشیمی فجر با تشریح اقدام‌های صورت گرفته در این مجتمع به اجرای فاز نخست طرح بازیافت آب حاصل از فرآیند تصفیه R.O. REJECT با همکاری پژوهشکده صنعت نفت اشاره کرد و گفت: این اقدام تاکنون 12میلیارد تومانی صرفه اقتصادی داشته و اکنون 430هزار لیتر در ساعت آب دورریز به سیستم بازگردانده می‌شود. شمیم با بیان اینکه 27درصد از آب در فجر 1 و 2 دورریز می‌شد، توضیح داد: پژوهشکده صنعت نفت طرحی مشتمل بر چند سناریو در این راستا ارائه کرد که با انتخاب یکی از آنها طرح بازیافت آب حاصل از فرآیند تصفیه R.O. REJECT را توسط کارکنان مجتمع پتروشیمی اجرا کردیم.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر