سهم 30درصدی سرمایش در مصرف برق

۱۳۹۵/۰۳/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۵۲۴۲

ایسنا| براساس آخرین برآوردها در حال حاضر ۳۰۰۰مگاوات نیروگاه باید بازنشسته شوند، اما در شرایط فعلی به دلیل اینکه نیاز مصرف بیشتر از نیاز تولید است نمی‌توان این نیروگاه‌ها را از رده خارج کرد.

عبدالرسول پیش‌آهنگ معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی روز گذشته با بیان اینکه در حال حاضر ۵۳۴واحد در شبکه سراسری مشغول به فعالیت هستند، گفت: از این تعداد ۱۸۰واحد ساخت داخل است.

وی ادامه داد: شرایط تحریم برای ما به منزله‌ یک فرصت بود تا بتوانیم از استعداد‌های موجود در کشور استفاده کنیم، به‌طوری‌که می‌توان قاطع گفت که ۹۵درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت برق کشور در داخل تولید می‌شود.

معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی با بیان اینکه به کشورهای خاورمیانه و خاور دور نیز صادرات قطعات داریم، اظهار کرد: برخی از کشورهای خاورمیانه برای انجام تعمیرات خود قطعات برقی‌‌شان را به ایران می‌‌آورند.

پیش‌آهنگ درخصوص وضعیت تعمیر و نگهداری نیروگاه‌ها ادامه داد: بیش از ۷۰درصد تعمیرات توسط بخش خصوصی و ۳۰درصد توسط بخش دولتی انجام می‌شود. وی اعلام کرد: سال گذشته پیش‌بینی شد که ۹۰هزار مگاوات تعمیرات انجام شود و اکنون باید گفت تا قبل از ۱۵خرداد‌ماه سال جاری ۱۰۰درصد تعمیرات در نیروگاه‌های سراسر کشور انجام شد.

معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی با بیان اینکه برای نیروگاه‌های خصوصی نیز پیش‌بینی تعمیرات انجام می‌شود، تصریح کرد: از روز اول تابستان برنامه‌ریزی برای تعمیرات نیروگاه‌ها آغاز شده و نهایتا تا اول شهریورماه به تمامی نیروگاه‌ها ابلاغ خواهد شد. پیش‌آهنگ با اشاره به نقش مهم و راهبردی تولید برق در کشور گفت: نیروگاه‌ها علاوه بر تولید برق نقش مهمی در ایجاد امنیت شبکه دارند، لذا باید تعمیرات به صورت یکپارچه و هماهنگ با دیسپاجینگ ملی صورت بگیرد.

وی درخصوص کیفیت و تعمیرات اظهار کرد: استاندارد قطعات باید با دقت بررسی شود به همین دلیل با دو سیستم جدید وضعیت را به‌طور کامل پایش می‌کنیم و از این طریق می‌توانیم محل عیب را به راحتی پیدا و برطرف کنیم. معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی با بیان اینکه برای ۹۰هزار مگاوات تعمیرات سال گذشته حدود ۲۵۰۰میلیارد تومان هزینه شد، ادامه داد: ۲۰درصد از این مبلغ هزینه دستمزد و مابقی صرف قطعات شده است.

پیش‌آهنگ اظهار کرد: برای انجام تعمیرات پارامترهای گوناگونی مدنظر قرار می‌گیرد که یکی از این پارامترها مساله سوخت مصرفی نیروگاه‌هاست، چراکه سوخت مایع 1.5برابر موجب افزایش تعمیرات می‌شود.

به گفته وی، برای انجام تعمیرات علاوه بر تامین قطعات باید کارگاه‌های تعمیراتی نیز آماده باشد که در حال حاضر بزرگ‌ترین کارگاه‌های تعمیراتی در شهریار و کرج واقع شده است. معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی با بیان اینکه نیروگاه‌های برق آبی، انرژی اتمی و حرارتی ۵۱هزار مگاوات برق تامین می‌کند، گفت: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای فصل تابستان میزان مصرف ۲۰۰۰مگاوات بیشتر از میزان تولید است، لذا انتظار می‌رود که صنایع، کشاورزان و مشترکان خانگی مدیریت مصرف را پیشه کنند.

پیش‌آهنگ با بیان اینکه در شب ۱۰۰۰مگاوات میزان مصرف برق بیشتر از روز است، تصریح کرد: حدود ۳۰درصد از مصرف برق در کشور مربوط به سرمایش می‌شود به همین دلیل خواسته ما از مردم بهره‌وری در مصرف است.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر