اخبار بورس

۱۳۹۵/۰۲/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۳۳۱۷

خانه‌دار شدن 5هزار و 257نفر از طریق بازار سرمایه

در معاملات هفته گذشته فرابورس ایران شمار 5هزار و 257نفر با استفاده از 242هزار و 788اوراق حق‌تقدم تسهیلات مسکن وارد فرآیند دریافت تسهیلات از بانک مسکن شدند. حجم معاملات حق‌تقدم تسهیلات مسکن در هفته منتهی به 24اردیبهشت ماه جاری، 270هزار و 479 و ارزش معاملات این اوراق بالغ بر 220میلیارد ریال بود. معاملات حق‌تقدم تسهیلات مسکن از سال89 در شرکت فرابورس ایران آغاز شده که هم‌اکنون بیش از 20نماد حق‌تقدم تسهیلات مسکن در این شرکت معامله می‌شود. براساس بخشنامه بانک مسکن، نرخ سود تسهیلات خرید خانه، فروش اقساطی و جعاله تعمیر مسکن از 18.5 به 17درصد کاهش یافته و نرخ سود تسهیلات مشارکتی نیز 21درصد تعیین شده است.

براساس اطلاعیه فرابورس، سقف تسهیلات خریدوساخت مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن برای زوجینی که تاریخ عقد آنها از اول فروردین85 و بعد از آن باشد (مشروط به استفاده نکردن از تسهیلات طرح92) از 500میلیون ریال به سقف‌های جدید افزایش پیدا کرده، به‌طوری که سقف تسهیلات برای هر پلاک ثبتی در تهران 100میلیون تومان و در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200هزار نفر مبلغ 80میلیون تومان است که در این صورت اوراق موردنیاز برای تهران 200برگه و برای شهر‌های بالای 200هزار نفر 160برگه و برای سایر مناطق شهری که 60میلیون تومان برای هر پلاک ثبتی است، 120برگه خواهد بود.

سقف فردی تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در تهران 60میلیون تومان و در مراکز استان‌های بالای 200هزار نفر مبلغ 50میلیون تومان است که تعداد اوراق موردنیاز در تهران 120ورقه و در مراکز استان‌ها 100ورقه است. استفاده از سقف‌های تسهیلاتی مذکور از محل گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن صادر شده از نمادهای «آبان94» و بعد از آن امکان‌پذیر است. پرداخت تسهیلات از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن صادر شده در نمادهای مهر94 و قبل از آن صرفا تا سقف‌‌های تسهیلات پیشین (50میلیون تومان برای زوجین و 35میلیون تومان برای سایر اشخاص) امکان‌پذیر خواهد بود.

متقاضیان می‌توانند از طریق خرید اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن به تعداد موردنیاز در نمادهای آبان94 به بعد، خرید اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن قبلی در نمادهای مهر94 و قبل از آن تا سقف‌های تسهیلات قبلی 350میلیون ریال برای هر یک از زوجین، خرید مابه‌التفاوت از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن جدید در نمادهای «آبان94» و بعد از آن همچنین پرداخت دو فقره تسهیلات برای خرید یک واحد مسکونی توسط زوجین مستلزم خرید شش‌دانگ یک واحد مسکونی از سوی زوجین است، از این مزایا بهره‌مند شوند.


ذرت و جو در بورس کالای ایران عرضه می‌شوند

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهوری، مصوبه هیات وزیران مبنی بر عرضه محصولات ذرت و جو در کلیه استان‌ها در بورس کالای ایران را برای اجرا به وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ابلاغ کرد. براساس این گزارش متن مصوبه هیات وزیران به شرح زیر است:

1- محصولات ذرت و جو در کلیه استان‌ها برای عرضه در بورس کالای ایران تعیین می‌شوند. 2- هزینه‌های تبعی عرضه در بورس کالای ایران با پیشنهاد مشترک وزارت جهاد کشاورزی و شرکت بورس کالای ایران و تایید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تعیین می‌شود.

3- سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور موظف است مابه‌التفاوت قیمت تضمینی محصولات ذرت و جو در مصوبه شماره 216774 تاریخ 20 آبان‌ماه1394 شورای اقتصاد با قیمت تابلوی بورس را ظرف دو هفته به تفکیک از محل اعتبارات مصوب مربوط قانون بودجه سال1395 کل کشور پس از ابلاغ قانون مذکور تامین نماید. اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور، این مصوبه را برای اجرا به وزارت جهادکشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ابلاغ کرد.


گام مهم در تکامل بازار سرمایه ایران

بورس اوراق بهادار تهران با بهره‌مندی از شبکه گسترده کارگزاری و پوشش مناسب تالارهای استانی در سطح کشور، با انتشار اوراق رهنی گام مهمی در تکامل بازار سرمایه ایران برداشته است.

اسماعیل درگاهی سرپرست پذیرش بورس تهران ضمن بیان مطلب فوق، افزود: بورس اوراق بهادار تهران با بهره‌مندی از شبکه گسترده کارگزاری و پوشش مناسب تالارهای استانی در سطح کشور، محمل معاملاتی مناسبی برای انتشار اوراق رهنی است. امید است انتشار این اوراق با زمینه‌سازی مقرراتی و حقوقی مناسب و ایجاد ساز و کارهای نظارتی هر چه بهتر می‌تواند گام مهمی در تکامل بازار اوراق بهادار منجر شود. وی بااشاره به اینکه اوراق رهنی بانک مسکن برای نخستین‌بار در بازار سرمایه به‌صورت بانام و قابل معامله منتشر می‌شود، ادامه داد: اوراق رهنی بانک مسکن به ارزش کلی 3هزار میلیارد ریال با نرخ سود 5.18درصد، قابل پرداخت در مواعد سه ماهه صادر می‌شود.

درگاهی ارکان این اوراق را به‌ترتیب شامل بانی: بانک مسکن، ضامن: بانک مسکن، امین: سازمان حسابرسی، متعهد پذیره نویسی: شرکت تامین سرمایه بانک مسکن، بازارگردان: شرکت تامین سرمایه بانک مسکن، عامل فروش: شرکت کارگزاری بانک مسکن، عامل پرداخت: شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه دانست و تاکید کرد: ناشر این اوراق هم یکی از نهادهای واسط تحت‌نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار خواهد بود. این اوراق بر مبنای تسهیلات منتخب بانک مسکن که در انطباق با دستورالعمل انتشار اوراق رهنی هستند، منتشر می‌شود. درگاهی درخصوص مزایای اوراق رهنی گفت: سابقه اوراق رهنی نشان می‌دهد که تبدیل به اوراق بهادار کردن وام‌های رهنی، ضمن افزایش نقد شوندگی دارایی‌های رهنی بانک‌ها، کاهش نرخ رهن و رونق بازار مسکن را در بازارهای دنیا به دنبال داشته است. می‌توان گفت انتشار این ابزار با لحاظ وضعیت رکودی بخش مسکن و نیاز به تحریک تقاضا با آزادسازی منابع بانکی، در بهترین زمان صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امروزه وجود ابزارهای مالی متنوع در حوزه‌های مختلف تامین مالی، سرمایه‌گذاری، پوشش ریسک از ضرورت‌های توسعه بورس‌ها تلقی می‌شود، تصریح کرد: بر این اساس، گسترش تنوع ابزارهای موجود در بورس اوراق بهادار تهران در سال‌های اخیر در این راستا صورت گرفته است تا ضمن افزایش انگیزه سرمایه‌گذاری، راهکارهای تامین مالی بهتر و کارآمدتری دراختیار بنگاه‌ها قرار دهد.

سرپرست پذیرش بورس تهران تاکید کرد: یکی از حوزه‌هایی که توان پوشش نیازهای ذکر شده را دارد، حوزه ابزارهای مالی ساختار یافته است که اوراق بهادر با پشتوانه وام‌های رهنی در این دسته قرار می‌گیرند. در اوراق بهادار با پشتوانه وام‌های رهنی، در حقیقت دارایی‌های بانک وام‌دهنده به اوراق بهادار تبدیل و در بازار فروخته می‌شود. با استفاده از ساز و کار اوراق رهنی، بانک وام‌دهنده می‌تواند برای افزایش توان اعطای وام خود از ظرفیت‌های بازار سرمایه استفاده کند.

وی یادآور شد: از آنجا که سررسید وام‌های رهنی معمولا بلندمدت است و بانک وام‌دهنده نیز منابع محدودی برای پاسخگویی به تقاضای وام دارد، لذا باید به شیوه اوراق بهادار‌سازی متوسل شد. به این ترتیب بانک وام‌دهنده به پشتوانه مطالبات خود از وام‌گیرنده رهنی، اوراق بهادار را از طریق شرکت ناشر (واسط) منتشر و در بازار می‌فروشد به عبارت بهتر، بانک مطالبات خود را در بازار تنزیل کرده و منابع خود را برای ارائه وام‌های بیشتر تجهیز می‌کند. بانک‌ها با فروش اوراق رهنی از مزیت‌هایی همانند کاهش هزینه سرمایه، انتقال ریسک، آزادسازی منابع و سرمایه، بهبود کفایت سرمایه برخوردار می‌شوند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر