اخبار

۱۳۹۵/۰۲/۱۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۲۶۷۸

بی‌اثری مالیات بر خانه‌های خالی در قیمت مسکن

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: بر اساس مجوز جدید بانک مرکزی همه بانک‌ها می‌توانند اقدام به فروش اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن (تسه) کنند که این فرآیند به افزایش میزان سرمایه‌گذاری در بخش مسکن کمک می‌کند. به گزارش ایسنا، حامد مظاهریان در خصوص نقش مجوزهای جدید بانک مرکزی در رونق بازار مسکن گفت: بر اساس مجوز جدید بانک مرکزی همه بانک‌ها می‌توانند اقدام به فروش اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن (تسه) کنند و این اقدام از انحصار بانک مسکن خارج شده است. این کار کمک می‌کند تا میزان سرمایه‌گذاری در بخش مسکن و همچنین اعطای تسهیلات در این بخش افزایش یابد. معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تاثیر مالیات بر افزایش قیمت مسکن اندک است، توضیح داد: خانه‌هایی که خالی هستند تا یک‌سال از شمول مالیات بر خانه‌های خالی معافند؛ همچنین میزان مالیات این خانه‌ها در سال دوم معادل نیمی از میزان اجاره‌بهای این خانه بر اساس قیمت کارشناسی است و در سال سوم است که مالیات بر خانه‌های خالی به اندازه مصرح در قانون می‌رسد. بنابراین مالیات بر خانه‌های خالی در کوتاه‌مدت تاثیری در افزایش قیمت مسکن ندارد. وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری وزارت راه و شهرسازی در حال تهیه آیین‌نامه اجرایی قانون مالیات بر خانه‌های خالی است و در سال‌های بعد است که می‌توانیم نتیجه این قانون را ببینیم. وی درباره لزوم تدوین آیین‌نامه جدید برای مبحث دوم مقررات ملی ساختمان اظهار کرد: آیین‌نامه موجود نقاط ضعفی از جمله سرعت بسیار پایین ساخت و ساز، صدور مجوز ساختمانی در یک پروسه طولانی و تحمیل هزینه‌های غیر ضروری برای تولیدکننده و سازنده را داراست. در حال حاضر بعد از گذشت دو دهه از عمر این آیین‌نامه، این فرآیند نیازمند یک بازنگری جدی است که این بازنگری انجام شده و در هیات دولت تحت عنوان آیین‌نامه کنترل ساختمان در حال بررسی است. آیین‌نامه کنترل ساختمان در صورت تصویب، همه فعالیت‌های اداری، نظارت‌ها و کنترل‌ها در بخش ساختمان را تنظیم می‌کند که با توجه به تجربه دو دهه گذشته داخل و همچنین تجارب جهانی تدوین شده است و امیدواریم نظام ساخت و ساز کارآمدتری با اجرای آن در ایران را شاهد باشیم.


تولید ۵۰۰۰ واگن در داخل کشور با تامین مالی خارجی

ناوگان شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران از تهیه بسته حمایتی راه‌آهن برای تولید ۵ هزار واگن باری در داخل کشور خبر داد و گفت: همه این ۵۰۰۰ دستگاه واگن باری در داخل با استفاده از تامین مالی خارجی تولید خواهد شد. بابک احمدی از آماده شدن بسته حمایتی راه‌آهن برای ورود ۵ هزار واگن باری خبر داد و گفت: راه آهن جمهوری اسلامی ایران با تلاش‌های گسترده‌یی که صورت داده بسته‌یی آماده کرده است تا ۵ هزار دستگاه واگن باری با استفاده از تامین مالی خارجی در داخل کشور و توسط شرکت‌های واگن‌ساز داخلی ساخته و به ناوگان باری کشور اضافه شود. وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین اهداف این پروژه داخلی‌سازی ۱۰۰ درصد واگن ‌باری در انتهای پروژه است؛ به نحوی که در انتهای قرارداد حتی قطعاتی که بنا به دلایل مختلف از جمله عدم صرفه اقتصادی تاکنون در داخل کشور تولید نشده و واگن‌سازها این قطعات را از خارج کشور وارد می‌کردند در سهم سازندگان داخلی لحاظ شده است.


پذیرش ۵۰میلیون مسافر هوایی در فرودگاه‌های کشور

طی سال گذشته بیش از ۴۹میلیون و ۹۱هزار مسافر در فرودگاه‌های کشور اعزام و پذیرش شدند که این میزان مسافر در مقایسه با سال۹۳ بیش از ۲میلیون نفر افزایش یافته است.

به‌ گزارش روابط‌ عمومی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، تعداد مسافر جابه‌جا شده در فرودگاه‌های کشور طی سال۹۴ در مقایسه با سال۹۳ نیز با افزایش ۴درصدی مواجه شد. این تعداد مسافر با ۴۰۲هزار و ۶۲۴پرواز در فرودگاه‌ها جابه‌جا شدند که این تعداد پرواز در مقایسه با پروازهای سال۹۳ نیز ۶درصد افزایش داشت. تعداد پروازهای صورت گرفته در فرودگاه‌های کشور در سال۹۳ بیش از ۳۸۱هزار مورد بود که در سال۹۴ به ۴۰۲هزار و ۶۲۴مورد رسید.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر