آینده روابط عربستان و امریکا پس از اوباما

۱۳۹۵/۰۲/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۲۵۹۱

پری کاماک پژوهشگر موسسه کارنگی در یادداشتی کوتاه موضوع آینده روابط عربستان سعودی و ایالات متحده را بررسی کرده است. به گزارش خبرآنلاین، کاماک در این مقاله آورده است: روابط عربستان و ایالات متحده روزهای خسته‌کننده‌یی را سپری می‌کند.

در حقیقت این تنش‌ها گذراست و قطعا به نظر نمی‌رسد رییس‌جمهور بعدی امریکا سیاست‌های مشابه اوباما را در قبال کشورهای حوزه خلیج فارس در پیش بگیرد.

با این همه به نظر می‌رسد محمد بن سلمان که تاکنون برای غرب شخصیتی ناشناخته باقی مانده است، درصدد گسترش روابط کشورش با دیگر کشورها باشد.

اما کسانی که امیدوارند رییس‌جمهور جدید ایالات متحده از همان الگوی قدیمی یعنی ایجاد حاشیه امن برای عربستان در بازار انرژی جهانی پیروی کنند، قطعا ناامید خواهند شد، چراکه امریکا آنچنان به نفت عربستان وابسته نیست و مردم امریکا هیچ تمایلی ندارند که دولت‌شان نقش پلیس منطقه‌یی را ایفا کند. در عین حال عربستان سعودی بعد از ایجاد تعامل میان تهران و واشنگتن، نوعی طرد شدگی و حتی بالاتر از آن خیانت را از جانب ایالات متحده احساس می‌کند.

اوباما در مصاحبه اخیر خود با آتلانتیک، به وضوح از سیاست‌های ریاض انتقاد کرد. اما آنچه هر دو کشور به آن اذعان دارند، وابستگی بیش از حد عربستان به امریکا برای تامین امنیت است؛ امنیتی که در قبال فروش نفت حاصل می‌شود. در عین حال تفاوت دیدگاه شدید میان طرفین باعث شده هرگز برای تامین امنیت منطقه به توافق نرسند.

واشنگتن از مداخله نظامی عربستان در یمن نگران است درحالی‌که ریاض شاهد کم رنگ شدن حضور امریکا در سوریه به نفع ایران است.

به هر روی احتمال عادی‌سازی روابط هم بین دو کشور وجود دارد، اگرچه این مساله به عوامل مختلفی ازجمله تداوم امنیت در منطقه و همکاری‌های طرفین بستگی دارد.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر