افزایش قیمت سهام به‌دلیل تقاضای افراد حقیقی است

۱۳۹۴/۱۲/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۸۸۹۰

افزایش قیمت سهام در شرایط کنونی به دلیل تقاضای افراد حقیقی است و دولتی‌ها و شبه‌دولتی‌ها مثل صندوق‌های بازنشستگی یا تامین اجتماعی معمولا هنگام افزایش تقاضا به تقاضا دامن نمی‌زنند، بلکه با عرضه به تعادل بازار کمک می‌کنند.

قاسم محسنی عضو هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه افزایش قیمت سهام در شرایط کنونی ناظر بر تقاضای افراد حقیقی است، گفت: سرمایه‌گذاران حقیقی با تقاضای خود، رشد تقاضا در بازار را رقم می‌زنند و اشخاص حقوقی که به دولت وابسته‌اند یا شبه‌دولتی هستند، معمولا اینگونه عمل نمی‌کنند بلکه در صورت افزایش تقاضا، اوراق بهادار بیشتری عرضه می‌کنندتا قیمت‌ها تعدیل پیدا کنند.

وی درخصوص نوسانات بازار سرمایه و آسیب‌پذیری برخی از سهامداران از این نوسانات اظهار کرد: افراد باید باتوجه به درجه ریسک‌پذیری‌شان اوراق بهادار متناسب را انتخاب کنند و کسی که نمی‌تواند درجه ریسک سهام را تحمل کند، باید در اوراق بهادار با ریسک کمتر، سرمایه‌گذاری کند. رییس کمیته ریسک با اشاره به‌وجود انواع اوراق بهادار اسلامی با ریسک‌پذیری کمتر از سهام گفت: اوراق خزانه اسلامی ازجمله اوراق اسلامی است که دولت منتشر کرده و اصل و سود آن در سررسید تضمین شده و یک نمونه اوراق مناسب برای افراد با درجه ریسک‌پذیری کمتر است. سرمایه‌گذاران، علاوه بر اوراق خزانه اسلامی و انواع صکوک مانند اوراق مرابحه، اجاره و استصناع می‌توانند با استفاده از نهادهای مالی دارای مجوز که خدمات مشاوره یا سبدگردانی انجام می‌دهند با پذیرش ریسک کمتر وارد بازار سرمایه شوند. محسنی با اشاره به صندوق‌های سرمایه‌گذاری گفت: این صندوق‌ها در انواع قابل معامله در بورس و غیر قابل معامله در بازار ثانویه، همچنین با درآمد ثابت و غیر درآمد ثابت فعال هستند و فرصت دیگری برای افراد کم‌تجربه و با درجه ریسک کمتر به‌شمار می‌روند. این در حالی است که ریسک این صندوق‌ها در مقایسه با تک سهم شدن سرمایه‌گذار حقیقی بسیار کمتر است.

وی درخصوص افزایش قیمت سهام طی یک ماه گذشته گفت: ممکن است یک سری هیجانات در بازار به دلیل اخبار مثبت برجام وجود داشته باشد اما سازمان نمی‌تواند مانع سرمایه‌گذاری سهامداران شود همانطور که در روزهای منفی جلوی فروش گرفته نمی‌شود.

محسنی با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاران فاقد تخصص لازم نباید دست به سرمایه‌گذاری مستقیم بزنند، گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری نزدیک به 50هزار میلیارد تومان برای سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار جذب کردند که به‌تدریج این رقم افزایش پیدا می‌کند و عملا می‌تواند حرکت مثبتی در مقایسه با سرمایه‌گذاری مستقیم باشد.

این مقام مسوول با بیان اینکه اوراق بهاداری که در بازار سهام معامله می‌شوند، نقشی در سرمایه در گردش شرکت‌ها ندارند، گفت: هدف بازار سرمایه تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی است و بازار ثانویه برای نقدشوندگی این بازار راه‌اندازی شده و تمام سرمایه‌یی که وارد بازار ثانویه می‌شود در جهت کمک و تقویت تامین مالی شرکت‌هاست. امسال حدود 80هزار میلیارد تومان از طریق بازار سرمایه تامین مالی اتفاق افتاده که باتوجه به اینکه رقم سال گذشته مبلغ 30هزار میلیارد تومان بود، نشان‌دهنده افزایش قابل توجه رشد بازار در این مسیر است.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر