لزوم تغییر کاربری صندوق سرمایه‌گذاری به سهامی عام

۱۳۹۴/۱۰/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۶۶۵۰

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان، در نشستی که جمع زیادی از بازرگانان و صاحبان صنایع اصفهان نیز حضور یافتند، مباحثی عمدتا پیرامون تشکیل صندوق پروژه مطرح و مورد بحث قرار گرفت. علی سنگینیان مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین، از‌جمله سخنرانان در این نشست بود. وی گفت: ساختار صندوق پروژه برمبنای جذب شریک است و ساختارمندترین و سریع‌ترین با کمترین ریسک و امکان بالای نقدشوندگی در تمام طول پروژه است.

سنگینیان افزود: صندوق سرمایه‌گذاری پروژه یک شخصیت حقوقی است که ممکن است حتی پیش از آنکه شرکت صنعتی تجاری تاسیس شود، این ساختار را تعریف و از این طریق سرمایه جذب کرد. به گفته وی، از طریق این صندوق می‌شود برای پروژه‌ها به‌جای تامین‌کننده مالی، شریک جذب کرد و از این رو ممکن است کنترل بر شرکت و سهم غالب را نیز به‌عنوان بانی پروژه نتوان تحصیل و به شرکا واگذار کرد. با وجود این، به گفته وی ساختارهای صندوق‌های سرمایه به‌گونه‌یی است که پس از چند سال، باید به سهامی عام بدل شود و از این بابت در این مدل، پروژه‌هایی توجیه اقتصادی خواهند داشت که در مقیاس مالی حداقل 10میلیارد تومان به بالا تعریف شده باشند.

وی افزود: پس از آنکه در قالب صندوق پروژه، پروژه‌یی اجرایی شد و به سوددهی رسید لازم است آن را در قالب سهامی عام با مکانیسم حراج یا به‌صورت سهامی خاص با مکانیسم مزایده واگذار کرد و اینجاست که بانی و موسس پروژه می‌تواند با مزایده مالکیت دایمی پروژه را کسب کند. سنگینیان که ریاست کمیسیون پول و سرمایه اتاق تهران را نیز دراختیار دارد، اظهار داشت: حداقل 2 تا 3سال آتی به دولت و بانک‌ها برای تامین مالی پروژه‌ها هیچ امیدی نباید داشت. حتی اگر برجام اجرایی شود و تحریم‌های مالی و سوئیفت برداشته شود، حداقل 5سال طول می‌کشد که بانک‌های خارجی بیایند و در ایران سرمایه‌گذاری کنند، چراکه پیش‌بینی هیچ ثبات اقتصادی برای ایران متصور نیستند. از این رو فعلا تنها گزینه تامین مالی پروژه‌ها، بورس و مدل‌های مبتنی بر آن خواهد بود. همچنین شریفیان از مدیران موسسه آتی تدبیر بازار در این نشست خاطرنشان کرد: اگرچه پول‌های سرگردان در دنیا هست که بتوان به‌عنوان فاینانس از آنها بهره برد اما لازمه آن، خوب ساختار کردن پروژه‌ها و آشنایی با زبان مالی بین‌المللی است که به سبب تحریم‌ها، سال‌هاست از این جریان دور افتاده‌ایم. وی نسبت به آنچه حضور کابوی‌های مالی در بازار پسا تحریم ایران خواند ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود کسانی به‌عنوان سرمایه‌گذار وارد بازار ایران شوند که از این فضای ویژه در اندیشه برداشت سودهای نامتعارف باشند و این مساله درحالی که زبان گفت‌وگو نداریم و از جریان روز مالی دنیا محروم مانده‌ایم، خطر بالقوه‌یی است. میرچولی از اعضای هیات‌مدیره موسسه ATB نیز اظهار داشت: بهترین شیوه برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی آن است که محیط کسب‌وکار خود را مطابق قوانین و استانداردهای بین‌المللی ارتقا دهیم و در این زمینه باید نهادها و تشکل‌های بخش خصوصی به‌ویژه اتاق‌های بازرگانی پیشگام باشند و نقشی اساسی ایفا کنند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر