گروه صنعت
آزادسازی نان از یکم بهمنماه سال گذشته، آغاز و یک ماه بعد از آن یعنی از اول اسفندماه، سهمیه آرد دولتی نانهای حجیم حذف شد و هر واحد تولیدی، آنالیز قیمت خود را مشخص کرد و براساس فاکتورهایی که در نظر داشت، قیمت نان را تعیین کرد. در این میان دولت اعلام کرده بود باید 20درصد از تولیدکنندگان نان که شامل سنتی و صنعتی هستند، آزادپز شوند که در این راستا 8 درصد از نانواییهای سنتی و 12درصد نانواییهای صنعتی آزادپز شدند. این درحالی است که تعداد واحدهای نان صنعتی 12درصد کل نانواییهای کشور را تشکیل میدهد و با این اقدام کل نانواییهای صنعتی به یکباره آزادپز شدند؛ بنابراین به گفته فعالان صنعت نان، تناسب و عدالت در این زمینه رعایت نشده است. در این راستا اما رییس اتحادیه نانهای فانتزی(حجیم و نیمه حجیم) ضمن انتقاد از نحوه ادامه طرح آزادسازی نانواییها اظهار کرد: به دلیل رقابت ناسالمی که در این زمینه شکل گرفته، نانواییهای آزادپز درحال تعطیلی هستند و شاهدیم که برخی نانواییهای دولتی، آردهای یارانهیی خود را به قیمت بالایی به نانواییهای آزادپز میفروشند. محمدجواد کرمی گفت: قرار بود دولت حدود6 ماه بعد از اجرای فاز اول آزادسازی نان در گامهای بعدی اقدامات لازم را برای آزادسازی بقیه نانوایان انجام دهد ولی بعد از آزادپز شدن 20درصد نانوایان، این موضوع متوقف شد؛ این درحالی است که نانواییهای آزادپز به دلیل وجود فضای ناعادلانه درحال تعطیلی هستند. وی در گفتوگو با «یسنا» تاکید کرد: باید همه نانواییها آزادپز شوند یا 20درصدی که آزادپز شدند و حدود 7000 واحد صنفی را شامل میشوند، دوباره به روال قبلی برگردند؛ چرا که مردم به دنبال دولتیپزها میروند و رقابت ناسالمی در این زمینه ایجاد شده است.