عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تاسیس بانک طلا نیاز به کار کارشناسی دارد

۱۳۹۳/۰۶/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۴۰۸

حدود دو هفته پیش بود که رییس اتحادیه تولید‎کنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر ایران خواستار ایجاد بانک طلا با همکاری بانک مرکزی برای جذب طلاهای خانگی شد.

وی معتقد است، بازار طلا و جواهر در کشور مزیت خوبی دارد و سالانه به 200 تا 250 تن مواد اولیه از آلیاژهای مختلف فلزی نیاز داریم.

وی بر ضرورت حمایت از صنعت تولید طلا و جواهر تاکید کرده و اظهار کرد: تا چند دهه قبل از طلا به‌عنوان پشتوانه پول ملی نگهداری می‌کردند و امروز این روند کمتر دیده می‌شود و بانک‌های مرکزی، طلاها را در اختیار صنایع داخلی قرار می‌دهند تا ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود.

در همین راستا روح‌الله بیگی ئیلانلو عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص ارزش ذخایر طلاهای خانگی گفت: بیشتر از 100 تن طلای کشور در خانه‌های مردم ایران موجود است و با این حساب، مردم کشور بیشتر از 100‌هزار کیلوگرم یا معادل 100 میلیون گرم طلا ذخیره کرده‌اند.

حال اگر با در نظر گرفتن قیمت 96 هزار و 400تومانی یک گرم طلا این میزان ذخیره طلا را به تومان تبدیل کنیم می‌توانیم بگوییم که ارزش طلای ذخیره‌شده در خانه ایرانی‌ها حدود 9هزار و 640‌میلیارد تومان است که به ازای جمعیت بیش از 77میلیونی ایرانی‌ها، سرانه ذخیره هر نفر ایرانی را به حدود 3.1گرم می‌رساند. به جرات می‌توان گفت میزان طلای ذخیره شده در خانه ایرانی‌ها از میزان ذخایر بانک مرکزی کشور هم بیشتر شده است.

براساس این گزارش روح‌الله بیگی در خصوص تاسیس بانک طلا با همکاری بانک مرکزی و اتحادیه طلا و جواهر ایران گفت: پیشنهاد تاسیس بانک طلا نیز سال‌هاست که مطرح شده و حتی در مقطعی بر سر زبان‌ها بود که بانک مرکزی با آن موافقت کرده است. بانک طلا شکل نگرفت و تنها چند طرح بانکی برای سپرده‌گذاری طلا اعلام شد که از آن جمله می‌توان به طرح سپرده‌گذاری طلا در بانک صادرات اشاره کرد.

این در حالی است که وضع نامطمئن اقتصادی طلا را بین مردم ایران تبدیل به نوعی کالای سرمایه‌یی و پس انداز شخصی کرده است.

وی افزود: ایجاد بانک طلا شرایط خاص اقتصادی و بررسی‌های کارشناسی لازم دارد. در مقطع کنونی و با سیاست‌های انقباضی و ضد تورمی دولت، توجیهی برای خرید طلا و افزایش ذخایر بانک مرکزی نیست چرا که به‌جهت تحریم‌ها، ذخایر ارزی رشد مناسبی دارد و می‌تواندجایگزین پشتوانه ذخایر طلای کشور باشد. همچنین خرید طلا وتزریق نقدینگی افزایش تورم را موجب خواهد شد.

کارکرد اعتباری برای بانک طلا نیز مکانیسم خاص و طراحی منحصر بفرد و کارشناسانه می‌طلبد. وی در پایان تاکید کرد: بنابراین در شرایط فعلی اقتصاد کشور نظارت بر موسسات اعتباری و بانک‌های موجود می‌تواند اولویت باشد و تاسیس بانک طلا پس از کار کارشناسی مناسب قابلیت بررسی دارد.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر