سهم 95درصدی کالاهای غیرمصرفی از صادرات امریکا به ایران

۱۳۹۴/۰۸/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۲۲۰۸

سازمان توسعه تجارت در واکنش به خبر منتشر شده در خبرگزاری مهر، با عنوان «فهرست 119 قلم کالای وارداتی امریکا/ واردات غربی از خمیربازی تا آب مقطر» که حاوی آمارهایی خلاف واقع و غیرکارشناسی است، اعلام کرد: واردات از امریکا در 6 ماه نخست سال تنها 19 هزار تن بوده است.

در متن جوابیه سازمان توسعه تجارت آمده است: طبق آمار و اطلاعات منتشر شده از سوی گمرک ایران میزان واردات کشورمان از ایالات متحده امریکا در 6 ماه اول سال 94، جمعا به میزان 19.7 هزار تن و به ارزش بالغ بر 37 میلیون دلار بوده است.

بر همین اساس در 6 ماه نخست سال جاری، 15 قلم عمده واردات از ایالات متحده امریکا مربوط به خمیرچوب شیمیایی، سایر داروهایی که تولید داخل ندارند، مکمل‌های دارویی، وسایل و ابزار مورد استفاده در علوم پزشکی و جراحی، اعضای مصنوعی بدن انسان، دستگاه‌های برقی تشخیص بیماری، دستگاه‌های توموگرافی، دریچه قلب و سایر موارد است که این اقلام 95 درصد از وزن و 73.5 درصد از کل ارزش دلاری مجموع واردات مذکور را به خود اختصاص داده است.

این در حالی است که خبرگزاری مهر در خبر مورد اشاره در میزان واردات کالا از امریکا دچار اشتباه شده و آماری خلاف واقع و غیرکارشناسی را ارائه کرده است؛ بطوری که جمع وزنی واردات از امریکا طی 6 ماهه اول سال 94 به میزان 19 میلیون تن درج شده در حالی که رقم واقعی آن 19 هزار تن است.

در بخش دیگر جوابیه سازمان توسعه تجارت آمده است، خبرگزاری مهر از فرآورده‌های زیبایی و آرایشی، مکمل‌های غذایی، خمیر برای قالب‌گیری یا برای سرگرمی کودکان، جت اسکی و... نام برده اما این اقلام جزو پنج درصد سایر موارد اشاره شده بوده و 95 درصد از اقلام اصلی وارداتی مربوط به مواد اولیه شیمیایی، انواع دارو، تجهیزات و وسایل پزشکی است. آمارها نشان می دهد که واردات در فاصله سال‌های ۹۲ و ۹۳ به نحوی صورت گرفته که ۲۵ درصد از مجموع کالاهای وارداتی به کشور را کالاهای مصرفی تشکیل می داد؛ این در حالی است که برخی کالاها را در زمره کالاهای غیر ضرور معرفی و واردات آنها ممنوع شده بود.آمار کل واردات کالاهای مصرفی در سال ۹۳، ۱۳ میلیارد دلار بود در حالی که کل واردات کشور در گمرکات ۵۳ میلیارد دلار به ثبت رسیده بود؛ ضمن اینکه حجم عمده‌یی از واردات کالاهای مصرفی را کالاهای اساسی تشکیل می داد.همچنین براساس قانون انتزاع بخشی از وظایف تنظیم بازار به وزارت جهادکشاورزی، دولت سالانه باید ۱۰ درصد از واردات کالاهای ضروری و اساسی مردم را کم کند و برای حمایت از تولید کالاها در داخل اختصاص بدهد؛ همانطور که وزارت جهاد واردات برنج را ممنوع اعلام کرد.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر