ورود 100 شرکت آلمانی در سومین سفر تجاری

۱۳۹۴/۰۸/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۲۱۵۹

دفتر صنعت و تجارت باواریا در تهران افتتاح شد

گروه بازرگانی

روز گذشته، باغ دیپلماتیک وزارت امورخارجه شاهد حضور جمعی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی و هیات تجاری ایالت باواریای آلمان بود که برای آغاز مرحله تازه‌یی از همکاری‌های اقتصادی گرد هم جمع شده بودند. در این نشست که ساعتی پس از افتتاح دفتر تجاری ایالت باواریا در تهران برگزار شد، رییس و جمعی از اعضای هیات رییسه و هیات نمایندگان اتاق تهران حضور داشتند و در نهایت یک تفاهم‌نامه همکاری نیز بین اتاق تهران و اتحادیه صنعت ایالت باواریای آلمان به امضا رسید. این سومین هیات تجاری آلمان است که برای رایزنی و سرمایه گذاری در صنعت ایران وارد شده است و در این دیدارها 100 شرکت صنعتی آلمانی در تهران با طرف‌های خود دیدار و گفت‌وگو کردند. همچنین در این نشست ، محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت به آلمان‌ها وعده داد به شرط تولید خودرو در ایران، از موتورهای تولید آلمان در خودروهای ایرانی استفاده شود.


فناوری پیشرفته باواریا

در ابتدای این نشست الیزه ایگنر، وزیر اقتصاد، انرژی، رسانه و فناوری ایالت باواریا بر اراده جدی ایالت باواریا از بهبود سریع مناسبات اقتصادی با ایران خبر داد و بیان کرد: صنعت در ایالت باواریا بسیار قدرتمند است و صنعتگران این ایالت معمولا آموزش‌دیده هستند. دلیل آن قوی بودن برنامه‌های آموزشی فنی و حرفه‌یی در ایالت باواریاست که می‌تواند به ایران هم گسترش یابد. ایگنر عنوان کرد که ایالت باواریا در حوزه فناوری نیز بسیار پیشرفته است و یکی از سه مرکز اصلی فناوری‌های مدرن در جهان به ویژه در حوزه ساخت ماشین‌آلات، انرژی و محیط‌زیست است. او گفت: هیاتی که امروز به ایران آمده است نماینده و عصاره تمام آنچه است که در صنعت و اقتصاد ایالت باواریا در آلمان در حال کار است. الیزه ایگنر با بیان اینکه این هیات آماده هرگونه مذاکره و گفت‌وگو در باب همکاری‌های اقتصادی است، افزود: باواریا آماده همکاری با فعالان اقتصادی ایران به ویژه بخش خصوصی است. هیات بزرگی که به ایران آمده است نشانه همین مساله است. او سخنان خود را با آرزوی همکاری‌های بیشتر بین ایران و ایالت باواریا به پایان برد.


ارتقای همکاری ایران و آلمان

مسعود خوانساری، رییس اتاق تهران نیز در این نشست با خوشامدگویی به هیات تجاری ایالت باواریای آلمان ابراز امیدواری کرد که فعالان اقتصادی آلمان سفر پرباری داشته باشند و در مذاکرات خود با بخش خصوصی ایران به نتایج خوبی برسد. خوانساری با اشاره به سابقه کهن و حجم بالای روابط اقتصادی دو کشور تاکید کرد که بخش خصوصی ایران هم با تجربه خوبی که از همکاری با آلمان دارد به دنبال این است که میزان همکاری‌های بین دو کشور را به سرعت ارتقا ببخشد و به قبل از دوران تحریم بازگرداند. خوانساری افزود: قبل از آغاز تحریم‌های ناعادلانه علیه اقتصاد ایران، حجم مبادلات بین دو کشور بالغ بر پنج میلیارد دلار بود که بر اثر محدودیت‌های دوران تحریم این مقدار کاهش قابل‌ملاحظه‌یی پیدا کرد. او ابراز امیدواری کرد که با رفع تحریم‌ها و قوت گرفتن رفت‌وآمدهای فعالان اقتصادی دو کشور، حجم همکاری‌ها در کمترین زمان ممکن به دوران پیش از تحریم برسد. رییس اتاق تهران با اشاره به هیات تجاری ایالت نیدرزاکسن آلمان که چندی قبل به تهران سفر کرده بود گفت: خوشبختانه ما به فاصله کوتاهی میزبان دو هیات بزرگ تجاری از آلمان هستیم. هیاتی با بیش از 100 فعال اقتصادی از ایالت نیدرزاکسن چند هفته قبل به تهران آمد و مذاکرات خوبی با بخش خصوصی و دولتی ایران انجام داد. اکنون نیز شاهد هستیم که یک هیات در حوزه اقتصاد از ایالت باواریا به تهران آمده است که نوید خوبی برای توسعه همکاری‌های بین آلمان و ایران است. خوانساری تاکید کرد که در برنامه‌یی که اتاق تهران برای هیات تجاری ایالت باواریا تنظیم کرده است، جمع کثیری از فعالان اقتصادی بخش خصوصی ایرانی حضور می‌یابند و با اعضای این هیات تجاری به گفت‌وگو می‌نشینند. در این نشست همچنین سیدرضا نوروززاده، رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز در سخنانی ابراز امیدواری کرد که همکاری‌های صنعتی بین ایران و ایالت باواریا توسعه یابد. در انتهای این نشست یک تفاهم‌نامه همکاری بین اتاق تهران و اتحادیه صنعت ایالت باواریای آلمان به امضای مسعود خوانساری و برترام بروسارد رسید.


بررسی سوابق تجاری ایران - آلمان

روابط اقتصادی ایران و آلمان از سابقه طولانی برخوردار است. آلمان تا قبل از تحریم‌های ایران، جزو اصلی‌ترین شرکای تجاری ایران به ویژه در میان کشورهای اروپای بود اما در سال‌های اخیر سطح روابط اقتصادی دو کشور افت کرده است. آلمانی‌ها اعلام کرده‌اند که برای سال‌های پس از تحریم به دنبال افزایش قابل توجه سطح روابط اقتصادی با ایران هستند. صادرات آلمان به ایران در حال حاضر 2.4 میلیارد یورو معادل 2.6 میلیارد دلار برآورد می‌شود یعنی یک دوم آنچه ۱۰ سال پیش از این بود. به گزارش اتاق صنعت و بازرگانی آلمان این آمار می‌تواند با برداشته شدن تحریم‌ها به سادگی به میلیاردهای دو رقمی چند برابر افزایش یابد.


حجم تجارت دو کشور

تجارت ایران و آلمان از سال 2000 تا قبل از تحریم‌های هسته‌یی یاران روند رو به رشدی را دنبال کرد بطوری که صادرات ایران به آلمان در سال 2007 به رقم 578 میلیون یورو و واردات از این کشور به رقم 3.6 میلیارد یورو رسیده بود. نفت خام صادراتی به آلمان طی این مدت 174 میلیون یورو گزارش شده که نسبت به سال قبل از آن 62 درصد رشد داشت. در سال 2008، حجم مبادلات تجاری ایران و آلمان بار دیگر افزایش یافت و به رقم چهار و نیم میلیارد یورو رسید. در این سال، صادرات آلمان به ایران، 3 میلیارد و 920 میلیون یورو بوده است (رتبه 42 شرکای صادرات آلمان) . واردات آلمان از ایران نیز معادل 578 میلیون یورو بوده که 260 میلیون یورو از این مبلغ به خرید نفت اختصاص داشته است (رتبه 68 شرکای واردات آلمان). جمهوری اسلامی ایران در سال‌های 2005 و 2006 پس از روسیه و چین، بهترین مشتری و بزرگ‌ترین دریافت‌کننده تسهیلات و خدمات بیمه هرمس شناخته شد. تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه ایران در سال‌های اخیر اما شرایط را تغییر داد تا جایی که صادرات نفت به آلمان قطع شد و رفته رفته کشورهای شرقی نظیر چین برای صادرات کالا به ایران جایگزین اروپایی‌ها به خصوص آلمان‌ها شدند. در سال شمسی گذشته واردات ایران از آلمان 2.4 میلیارد دلار برآورد شده است در حالی که مجموع واردات کشور در این سال 53 میلیارد دلار بوده است. در سال 93 همچنین صادرات ایران به آلمان معادل 371 میلیون دلار بود که از مجموع 36 میلیارد دلار صادرات، رقم کوچکی بشمار می‌رود. آمارهای گمرک ایران نشان می‌دهد که در نیمه نخست امسال مجموع واردات ایران از آلمان 890 میلیون دلار بوده است و در این مدت معادل 130 میلیون دلار کالا به آلمان صادر شده است.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر