جزئیات تازه از کارت اعتباری خرید کالا

۱۳۹۴/۰۸/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۱۷۵۰


تعادل|

دولت برای خروج واحدهای تولیدی از رکود فعلی بازار طرح‌هایی را برای تحریک تقاضا پیش‌بینی کرده است. یکی از این طرح‌ها فروش اقساطی لوازم خانگی برای زوج‌های جوان بود، اما به‌دلیل آنکه تسهیلات این طرح از جانب واحدهای تولیدی پرداخت می‌شد و آنها نیز برای اجرایی شدن این طرح توجیه نبودند، دولت نتوانست مشارکت کافی تولیدکنندگان را در اجرای این طرح به‌همراه داشته باشد. اگرچه طرح فروش اقساطی لوازم خانگی برای زوج‌های جوان همچنان برقرار است، اما تاکنون فروش اقساطی برای تولیدکنندگانی که نیازمند منابع مالی هستند، به‌صرفه نبوده و چندان استقبالی از این طرح صورت نگرفته است. مدیرکل دفتر لوازم خانگی و صنایع فلزی وزارت صنعت در این باره، با بیان اینکه کارت‌های خرید 10میلیونی برای تحریک تقاضا در بازار است و امکان خریدوفروش ندارند، گفت: کارت‌ها به نام خریدار صادر می‌شوند و او باید اقساط آنها را پرداخت کند. عباس هاشمی افزود: در این طرح با نرخ سود مناسب کارت‌هایی در اختیار خریداران قرار می‌گیرد که آنها اقدام به خرید کالای ایرانی کنند. وی در خصوص جزییات ارائه این کارت گفت: وزارت صنعت برای اجرایی شدن این موضوع مکاتبات و جلسات متعددی را با مسوولان مربوطه برگزار کرد و در نهایت توانست با فرآیندی ساده امکان خرید این کارت را برای خریداران به وجود آورد.


کاهش تخلفات فروش لوازم خانگی

مدیرکل صنایع فلزی وزارت صنعت با تاکید بر اینکه در این طرح احتمال هرگونه تخلف و انحراف به حداقل رسیده است، در گفت‌وگو با تسنیم اظهار کرد: ما از تجربیات گذشته استفاده کردیم؛ در این کارت اعتباری خریداران فقط اقدام به خرید کالاهای ایرانی که فهرست آنها تهیه شده است، می‌کنند. هاشمی تصریح کرد: در حال حاضر فهرست تولیدکنندگان و کالاهای تولید داخل مشمول این طرح تهیه شده است و به‌محض نهایی شدن تاریخ ارائه آن این فهرست برای اطلاع مردم اعلام عمومی خواهد شد. وی با اشاره به اینکه تمام کالاهای مشمول این طرح کدبندی شده‌اند، اظهار داشت: خریداران با مراجعه به نمایندگی‌ها و فروشگاه‌های معرفی شده با درج کدهای کالاهای ایرانی اقدام به خرید آنها می‌کنند. مدیرکل صنایع فلزی وزارت صنعت با بیان اینکه میزان مبالغ واریزی خرید مردم به حساب کارخانه‌داران یا بنکداران پیش‌بینی شده است، گفت: این کارت‌ها به‌شکلی دسته‌بندی شده است که تولیدکننده محصول می‌تواند با روش‌های پرداختی متعدد اقدام به دریافت منابع خود کند. مدیرکل صنایع فلزی وزارت صنعت اضافه کرد: در حال حاضر زیرساخت اجرایی شدن این طرح در بانک مرکزی تهیه شده است، اما هنوز چگونگی ارائه این کارت تعیین نشده است؛ البته این امر به‌منزله عدم توافق نیست بلکه هم‌اکنون در حال جمع‌بندی پیشنهادات هستیم.


رونق بازار سیمان

شاید در تابستان آینده

تعادل| رکود در بازار سیمان همچنان ادامه دارد. رکودی که سر منشأ آن خروج بازار مسکن از رونق است؛ آن هم در شرایطی که هنوز زمان احتمالی خروج این بازار از رکود مشخص نیست. در این باره اما دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان خوش‌بین است و با بیان اینکه اثرات طرح دولت برای تسریع در رونق اقتصادی در صنعت سیمان در سه ماهه دوم سال آینده مشخص می‌شود، گفت: راه‌اندازی پروژه‌های عمرانی به ویژه در راهسازی می‌تواند تاثیر عمده‌یی بر صنعت سیمان بگذارد. عبدالرضا شیخان با بیان اینکه بسته دولت برای تحریک تقاضا در بخش ساختمان و مصالح ساختمانی در بازار مصرف داخلی سیمان خیلی تاثیرگذار نخواهد بود، اظهار کرد: موضوع اصلی این است که این طرح در کوتاه‌مدت روی مصرف سیمان تاثیر نمی‌گذارد و اگر تاثیری هم شاهد باشیم، می‌توانیم آن را در سه ماهه دوم سال آینده مشاهده کنیم. وی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: موضوعی که می‌تواند در افزایش استفاده از سیمان و خروج این بخش از رکود تاثیرگذار باشد، راه افتادن پروژه‌های عمرانی و تحریک آنها برای افزایش استفاده از مصالح ساختمانی است که می‌تواند در بخش‌هایی مثل سیمان و فولاد تاثیرگذار باشد. دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان افزود: نیاز به سیمان در پروژه‌های عمرانی معمولا در مراحل ابتدایی کار است و در اواسط کار، مصالح دیگر مصرف خواهند داشت؛ بنابراین اگر سیاست دولت بر اتمام پروژه‌های با پیشرفت فیزیکی بالاتر باشد، عملا تاثیر چندانی بر مصرف سیمان نمی‌گذارد.


جایگزینی «بتن» با «آسفالت» در جاده‌ها

شیخان با تاکید بر اهمیت بخش راهسازی در استفاده از سیمان گفت: قطعا بخشی از بودجه عمرانی درنظر گرفته شده به وزارت راه و شهرسازی اختصاص می‌یابد که می‌تواند در بخش راهسازی برای ما تاثیرگذار باشد. همچنین پیشنهاد داده‌ایم که به جای روکش آسفالت در جاده‌ها از روکش بتنی استفاده کنند، چراکه هم هزینه ساخت جاده را کاهش می‌دهد و هم عمر آن را زیادتر می‌کند. این فعال بخش خصوصی همچنین درباره تحلیل خود از وضعیت صنعت سیمان پس از لغو تحریم‌ها و دوره پساتحریم اظهار کرد: تحلیل ما این است که با توجه به لغو تحریم‌ها، احتمالا بین 2 تا 6ماه طول می‌کشد تا به نوعی رونق اقتصادی در کشور اتفاق بیفتد. از سوی دیگر هرچه از نظر روانی وضعیت کشور بهتر شود، باعث می‌شود که مردم از این دوران انتظاری که در حال حاضر به سر می‌برند، خارج شوند. دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با بیان اینکه در نتیجه این امر سرمایه‌گذاری بیشتری در بخش مسکن خواهد شد، ادامه داد: سازنده‌ها نیز بیشتر به سمت مصرف مصالح ساختمانی و ساخت مسکن سوق داده می‌شوند، چراکه بر اساس اطلاعاتی که داریم بسیاری از انبوه‌سازان در حال حاضر خانه‌های کلنگی خریده‌اند اما هیچ کاری انجام نمی‌دهند. تا ببینند شرایط به چگونه‌یی پیش می‌رود.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر