ساعتی ۳۰۰نفر بیکار می‌شوند

۱۳۹۴/۰۷/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۹۹۹۱

اخیرا اعلام شده دقیقه به دقیقه بر تعداد بیکاران افزوده می‌شود و بازار کار همچنان با بحران بیکاری و ترافیک سنگین تقاضا برای شغل مواجه است. وزیر کار می‌گوید دقیقه‌یی ۵نفر به متقاضیان کار افزوده می‌شوند. به گزارش مهر، علی ربیعی وزیر کار اخیرا گفته است که هر ۵دقیقه یک نفر به جمعیت بیکار کشور افزوده می‌شود و باید هر سال برای ۸۰۰هزار نفر شغل ایجاد کرد و این آمار یعنی از همه ظرفیت‌ها و توان باید به نحو احسن استفاده کرد.

کارشناسان می‌گویند هرچند آمارها در ایران بعضا با ابهاماتی مواجه هستند، اما همه آمارها درباره بیکاری جوانان نشان می‌دهند بازار کار کارجویان جوان کشور به‌ویژه فارغ‌التحصیلان بحرانی است و صف سنگینی از تقاضا برای کار وجود دارد که احتمالا تا سال‌های آینده نیز ادامه خواهد یافت. چند سال پیش مقامات وزارت کار پیش‌بینی می‌کردند پیک تقاضا برای کار تا سال ۹۴ و نهایتا نیمه دهه ۹۰ ادامه دارد و پس از آن این بازار بحران‌زده پس از بیش از دو دهه به آرامش خواهد رسید اما کم‌کاری‌ها و سیاست‌گذاری‌های تبلیغاتی سال‌های گذشته به جای اقدام واقعی برای حل معضل بیکاری جوانان باعث شده است تا روند بیکاری در کشور همچنان بحرانی بماند. در دولت‌های گذشته مرتبا خبر از اشتغال‌زایی میلیونی توسط مقامات دولتی داده می‌شد اما گزارش‌های مرکز آمار ایران چیز دیگری می‌گفت. هرچند مسوولان سابق کشور نیز با نگاه خیر و تلاش برای حل مساله بیکاری، اقداماتی را انجام داده‌اند اما در نهایت هیچ یک از سیاست‌های گذشته نتوانست تاثیر مثبتی بر بازار اشتغال کشور داشته باشد و متاسفانه بیکاری در بین جوانان فراگیرتر شد. یک حساب ساده از گفته‌های وزیر کار عمق فاجعه و بحران بیکاری را در کشور نشان می‌دهد. اگر به گفته او، هر دقیقه ۵نفر در کشور در جست‌وجوی شغل باشند و به تعداد بیکاران افزوده شوند، بنابراین در هر ساعت ۳۰۰نفر، هر روز ۷۲۰۰نفر، هر هفته ۵۰۴۰۰نفر، هر ماه ۲۱۶هزار نفر و خلاصه اینکه هر سال ۲هزار و ۵۹۲تازه‌وارد به بازار کار کشور خواهیم داشت. این جمعیت قابل توجه از توفان تقاضا برای شغل اولا نشان‌دهنده ادامه روند بیکاری و تقاضا برای کار از سوی جوانان تا ۳۰ساله خواهد بود، همچنین نشان می‌دهد که هنوز متولدین دهه ۶۰ کاملا امکان ورود به بازار کار را نیافته‌اند، در حالی که بازار کار با ورود صدها هزار متولد دهه ۷۰ مواجه است.

از سویی بر این نکته تاکید دارد که سیاست‌گذاری‌های اشتغالی دولت‌ها در مسیر درستی نیست و حتی شائبه انجام اقدامات بدون مطالعه، نمایشی و تبلیغاتی را در این زمینه به ذهن متبادر می‌کند و مهم‌تر اینکه گویای وضعیت نیمه‌فعال بنگاه‌های کشور، تاثیر رکود حاکم بر صنایع و ناتوانی بازار کار در جذب حتی بخشی از کل تقاضاهای شغلی جوانان در هر سال است. این موضوع زمانی ملموس‌تر می‌شود که مقایسه‌یی بین آمار اشتغال‌زایی سال گذشته و تقاضای حدود ۲.۶میلیون شغل صورت گیرد. وزیر کار می‌گوید سال گذشته ۶۰۰هزار شغل در کشور ایجاد شد، اما ۲۰۰هزار مورد نیز در جاهای دیگری نابود شدند؛ بنابراین ۴۰۰هزار نفر امکان ورود به بازار کار را یافته‌اند.


تقاضا برای شغل میلیونی است

در این شرایط مشخص است که اشتغال ایجاد شده حتی به اندازه یک‌ششم تقاضاهای جدید برای کار هم نبوده است؛ بنابراین صدها هزارنفر مجبور می‌شوند تا بیش از یک‌سال برای ورود به بازار کار تلاش کرده و صبر کنند. موضوع طولانی‌شدن دوره ورود به بازار کار جوانان، برای بیشتر خانواده‌ها به یک دغدغه و نگرانی تبدیل شده است و این مساله زمانی نگران‌کننده‌تر می‌شود که جوانان نتوانند پس از یک دوره نسبتا طولانی انتظار برای کار، شغلی مناسب و دارای امنیت نسبی و آینده‌یی روشن بیابند. حمید حاج‌اسماعیلی با بیان اینکه روش‌های آمارگیری در کشور ما دقیق نیست و در برخی موارد از چند منبع آمار اعلام می‌شود، گفت: با این وجود درباره بازار کار، باید گفت شرایط نامناسب و بحرانی است و کارجویان برای ورود به بازار کار با مسائل و مشکلات فراوانی مواجه هستند. این کارشناس بازار کار اظهار داشت: طبق آمارهای موجود کشور تا ۲۵سال آینده در اوج جمعیت جوان قرار دارد و هم‌اکنون در زمان پیک سنین ۱۵ تا ۳۱سال قرار داریم. پس تا چندین سال قسمت برجسته جمعیت ایران را جوانان تشکیل خواهند داد که به ‌شدت نیازمند برنامه‌ریزی برای اشتغال جوانان هستیم.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر