ایرنا |
رییس سازمان غذا و دارو از بررسی تعریف استاندارد جدیدی برای آبلیموهای غیرطبیعی خبر داد و گفت: کلاهبرداران همیشه یک گام از دستگاههای نظارتی جلوتر هستند و با مخلوط اسید سیتریک و رنگ، آبلیموی تقلبی تولید میکنند. رسول دیناروند در پاسخ به این پرسش که آیا آزمایشگاههای وزارت بهداشت توان تشخیص آبلیموی طبیعی را از تقلبی دارند یا نه توضیح داد: تشخیص آبلیموی تقلبی از طبیعی براساس استانداردهای تعریف شده در آزمایشگاه میسر است اما کلاهبرداران همیشه راههای دور زدن استاندارد را پیدا میکنند. وی گفت: برای اینکه جلو تقلب در تولید آبلیمو گرفته شود، شاخص و استاندارد تشخیص محصولات تقلبی هر چند سال یک بار بازنگری میشود اما همیشه متقلبان یک گام جلوتر از دستگاههای نظارتی هستند. معاون غذا و داروی وزیر بهداشت افزود: به عنوان مثال در سنتز آبلیموها، شاخص و مادهیی شناسایی میشود که در آبلیموی طبیعی وجود دارد اما در آبلیموی تقلبی وجود ندارد و این شاخص معیار تشخیص قرار میگیرد اما خیلی زود متقلبان آن ماده را پیدا میکنند و با اضافه کردن یک قطره آن، امکان تشخیص را از بین میبرند. دیناروند گفت: در چنین شرایطی نه تنها آزمایشگاههای
وزارت بهداشت بلکه پیشرفتهترین آزمایشگاههای تحقیقاتی دنیا نیز نمیتوانند آبلیموهای تقلبی را از طبیعی تشخیص دهند. وی در پاسخ به این پرسش که آبلیموهای تقلبی چه عوارضی دارند، افزود: مشکل آبلیموهای تقلبی این نیست که خطرناک هستند و به سلامت انسان آسیب میزنند، این محصولات زیانآور نیستند. مشکل آنها طبیعی نبودن، تقلبی بودن و ساختگی بودن آنهاست. رییس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: همه مردم میدانند که بین یک آبمیوه هنگامی که به طور طبیعی آب آن گرفته میشود با محصولی که به عنوان آبمیوه در بازار به صورت بستهبندی عرضه میشود، تفاوت وجود دارد و محصولات و برندهای بستهبندی شده اغلب کنسانترههایی هستند که مواد افزودنی دارد و به طور قطع با آبمیوه طبیعی فرق دارند.