خودکفایی 80 درصدی در شاخص تولید انرژی غذایی

۱۳۹۴/۰۷/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۹۷۶۰

ایرنا

عباس کشاورز، معاون امور زراعت وزیر جهاد در نخستین همایش کشت پاییزه استان اردبیل افزود: این میزان در شروع تشکیل دولت یازدهم به کمتر از 55 درصد کاهش یافته بود ولی از زمان فعالیت دولت تدبیر و امید قول داده‌ایم که با تلاش مضاعف کشاورزان و در سایه نزول رحمت الهی در چهار سال آینده به بالای 80درصد افزایش یابد. وی با اشاره به اهمیت شاخص تولید انرژی غذایی در ایجاد تحرک و نیز انجام امور ذهنی و فکری برای انسان اظهار کرد: در تاریخ کشاورزی ایران فقط از سال 1381 تا 1384 که اوج شکوفایی کشاورزی کشور محسوب می‌شد این میزان به 83درصد رسید. وی برخی ارقام اعلام شده در زمینه خودکفایی در شاخص تولید انرژی غذایی در کشور از سوی برخی افراد را تا رقم 91درصد یک حرف بی‌اساس دانست و افزود: در تاریخ کشاورزی کشور این رقم هیچ‌وقت از 83 درصد فراتر نرفته است. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود برخی مشکل‌ها و چالش‌ها در بخش کشاورزی ایران گفت: عمده‌ترین مشکل در این زمینه موضوع آب است. کشاورز ادامه داد: هر چند در صحبت‌ها مسائلی مانند کمبود بارش و خشکسالی عامل ایجاد کم آبی و بروز بحران‌های محیط زیستی مانند خشکی دریاچه‌ها، تالاب‌ها و رودخانه‌های کشور و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و سطحی قلمداد می‌شود اما شیوه مصرف و سوءمدیریت اصلی‌ترین عامل بروز بحران در زمینه آب است. وی وضعیت آب‌های زیرزمینی قسمت اعظم کشور را بسیار وخیم ذکر و تصریح کرد: در این زمینه بیشتر از اندوخته میلیون‌ها سال در چند دهه اخیر آب مصرف شده است.

وی همچنین ایراد مطالبی از سوی برخی کارشناسان و مسوولان در زمینه اینکه کشاورزی قسمت اعظم آب ایران را می‌بلعد، افزود: نباید بخش کشاورزی را متهم اصلی در زمینه مصرف زیاد آب در کشورمان قلمداد کنیم چراکه به خاطر ماهیت ذاتی کشاورزی در تمام دنیا این بخش بیشترین حجم آب تولیدی یعنی بالای 90درصد آن را مصرف می‌کند. وی در عین حال یادآوری کرد در جهان توانسته‌اند که با مدیریت صحیح راه‌حل‌های مناسب در زمینه شیوه مصرف آب در بخش کشاورزی و تامین آب مورد نیاز این بخش را بیابند. وی پایین آمدن عملکرد محصولات کشاورزی در ایران را چالش دیگر این بخش دانست و گفت: در 10سال گذشته به سبب کاهش مواد آلی خاک، بر هم خوردن تناوب کشت و خارج کردن گیاهان سودمند برای تقویت زمین و نابود کردن علف‌های هرز میزان عملکرد در انواع محصولات پایین آمده است. وی خودداری از سوزاندن کولش‌های باقی مانده پس از برداشت گندم و جو در زمین، باقی گذاشتن سهمی از گیاه برای زمین و کاهش 15درصدی از کشت محصول گندم و جایگزین کردن محصول کلزا به جای آن که سبب سبب افزایش 20درصدی محصول در کشت‌های بعدی می‌شود را راه مناسب برای جلوگیری از کاهش عملکرد محصولات ذکر کرد. وی همچنین مقایسه عملکرد کشاورزان ایران با کشاورزان سایر کشورها را یک مسابقه غیرمنطقی و نابرابر دانست و گفت: درحالی که کشاورزان آن کشورها یارانه دریافت می‌کنند از امکانات و تجهیزات پیشرفته برخوردارند و میزان بارندگی نیز دست کم دو برابر میزان بارش ایران است نمی‌توان چنین مقایسه‌یی در میزان عملکرد محصولات انجام داد. وی در عین حال تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب و نیز مقام‌های ارشد کشورمان به ‌شدت از تولید و کشاورزان به عنوان عاملان اصلی تولید حمایت می‌کنند و اقدام‌های مناسب در این ارتباط انجام شده است. او همچنین وضعیت تولید انواع محصولات کشاورزی مانند شکر، گندم و جو در ایران را در سال گذشته بسیار مطلوب توصیف کرد و افزود: بدون افزایش سطح زیرکشت پارسال ایران توانست بیشترین شکر را در تاریخ کشاورزی این کشور تولید کند. وی همت و تلاش کشاورزان ایران را ستودنی دانست و خواستار تداوم تلاش در عرصه تولید برای رسیدن ایران به جایگاه والای خود در عرصه‌های بین‌المللی شد.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر