تسهیل تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی از بورس کالا

۱۳۹۴/۰۶/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۷۱۲۵


مدیرعامل بورس کالا از تلاش برای رفع نگرانی صاحبان صنایع و فعالان بازار سرمایه از طریق تسهیل فرآیند تامین مالی از طریق این بازار خبر داد و گفت: تامین نهاده‌های تولیدی و منابع مالی برای بنگاه‌های اقتصادی از طریق ابزارهای مالی اصلی‌ترین برنامه بورس کالا در سال جاری است.

به گزارش فارس، حامد سلطانی‌نژاد با بیان اینکه تامین مالی و نهاده‌های تولیدی اصلی‌ترین برنامه بورس کالا در دوره جدید مدیریتی این بازار است، عنوان کرد: رکود حاکم بر فضای کسب‌وکار و انتظار اغلب فعالان بازار سرمایه برای رفع موانع تولید زمینه‌یی را فراهم آورده که بورس کالا به عنوان بازار متشکل و شفاف بتواند امکان تامین مالی ارزان‌قیمت را به پشتوانه نهاد‌های مالی فراهم کند.

مدیرعامل بورس کالای ایران افزود: اغلب صنایع و واحد‌های تولیدی به دلیل تولید مواد اولیه در حوزه‌های پایین‌دستی و از طرفی به دلیل معوق شدن بدهی‌های بانکی و عدم تخصیص تسهیلات جدید با مشکل کمبود نقدینگی و راکد شدن جریان تولید مواجه شده‌اند. براین اساس بورس کالا به دنبال ایجاد زمینه و تسهیل تامین مالی و نهاد‌های مالی برای این بنگاه‌ها برای راهکاری برای خروج از رکود است.

وی بر این باور است که با تسهیل تامین مالی و به پشتوانه ضمانت‌ها یا نهاده‌یی که بنگاه اقتصادی می‌خواهد از بورس کالا خرید کنند، واحد‌های اقتصادی می‌توانند از بانک‌ها تسهیلات بانکی دریافت کنند. طوری که این نهاده‌ها می‌تواند در انبارهایی تحت نظارت بورس کالا ذخیره شوند و به تناسب آن گواهی سپرده صادر و دراختیار بانک برای تخصیص تسهیلات ارائه شود.

سلطانی‌نژاد با بیان اینکه حرکت تدریجی بنگاه اقتصادی به سمت تولید می‌تواند به ایفا شدن تعهدات بانکی آن بینجامد، گفت: در صورتی که این واحدی تولیدی نتوانند به تعهدات بانکی خود عمل کند، بانک می‌تواند با بهره‌برداری از گواهی سپرده بانک از برای وصول بدهی‌ها بهره گفته و با استفاده از آن منابع مالی خود را وصول کند.

این مقام مسوول با بیان اینکه کالاهای درنظر گرفته شده برای صدور گواهی سپرده مجوعه‌یی از کالای پرگردش و برخوردار از تقاضا خواهد بود، عنوان کرد: این کالا‌ها نهاده‌های تولیدی بسیاری از شرکت‌های پایین دستی و مصرفی شرکت‌ها و واحدهای صنعتی خواهد بود و با عملیاتی شدن این ابزار بانک‌ها نیز قادر خواهند بود، در صورت لزوم منابع مالی خود را وصول کنند.

سلطانی‌نژاد از برنامه‌ریزی برای صدور ابزارهای معاملاتی بر موجودی انبار شرکت‌ها نیز سخن گفت و افزود: درحال حاضر به دلیل سایه سنگین رکود حاکم بر صنایع اغلب شرکت‌ها با سرریز شدن موجودی انبارهای خود مواجه شده‌اند. براین اساس می‌توان به پشتوانه کالاهای موجود در انبار و حتی موجودی انبار در گردش آنها اوراق بهاداری تحت نظارت بورس کالا منتشر کرد. وی افزود: در رینگ صادراتی بورس کالا نیز ارائه بسته‌یی کاربردی در دستور کار قرار گرفته که براساس آن کارگ زار بین‌المللی در کنار بهره‌برداری از انبارهای بین‌المللی و همچنین تامین‌کنندگان مالی فعال در نهاد‌های بین‌المللی بازیگران اصلی آن هستند.

مدیرعامل بورس کالا با بیان اینکه حمایت از صادرات تولید داخلی دغدغه اصلی متولیان بازار سرمایه است، عنوان کرد: پس از گشایش‌های سیاسی و تسهیل نقل و انتقال ارزی امکان معاملات ارزی از طریق رینگ صادارتی بوری کالای ایران فراهم خواهد شد. درعین حال با توجه به هزینه‌بر بودن فعالیت تجار در بازارهای بین‌المللی شرایطی فراهم خواهد شد که با استفاده از زیرساخت‌های پایاپای یا تضامین تحویل کالا و سایر ابزارها کالای مورد نیاز تاجر و سرمایه‌گذار در داخل کشور فراهم شود.

سلطانی‌نژاد بر این باور است که بورس کالا باید محملی برای توسعه صادرات کالای ایرانی و فعال شدن تولید‌کنندگان داخلی با بهره‌گیری از گردش مالی مناسب با وجود رکود حاکم بر فضای کسب‌وکار باشد.

وی برخورداری از معافیت مالیاتی ۱۰درصدی بورس کالا را یک مزیت برای بازیگران بورس کالا در صورت اقبال برای دنبال کردن هرچه بیشتر شفافیت ازسوی عرضه و تقاضاست.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر