تزریق نقدینگی ارزان به تولید

۱۳۹۴/۰۵/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۶۲۵۴

طرح دولت و مجلس برای حمایت ویژه از خودروسازان داخلی

مطالبات معوق نظام بانکی؛ بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان

گروه صنعت و معدن|

نشست مشترک کمیسیون اقتصادی و صنعت مجلس با وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس کل بانک مرکزی با محوریت «تامین منابع مالی تولید» برگزار شد. در این جلسه که قرار بود وزیر امور اقتصادی و دارایی هم از حاضران مهم آن باشد 8 نفر از مدیران عامل بانک‌ها نیز حضور داشتند.

یکی از مهم‌ترین اهداف این نشست مشترک، اتخاذ راهکارهای اجرایی و عملیاتی مشترک میان دولت و مجلس و تولیدکنندگان برای برون‌رفت از وضعیت فعلی رکود صنعت و تولید کشور و تامین نقدینگی مورد نیاز بخش تولید بود.

بانکی‌ها البته در این جلسه، انتقادات جدی به موضوع معوقات بانکی مطرح و تاکید کردند که برای تامین نقدینگی مورد نیاز تولید باید معوقات بانکی تسویه شود. آن طور که در این جلسه مطرح شده، مطالبات معوق در نظام بانکی بیش از ۹۰هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

ازجمله راهکارهایی که در این نشست برای رفع مشکلات تولید مطرح شد، مدیریت نقدینگی به جای سیاست‌های انقباضی، عملیاتی شدن بخشنامه‌های قبلی دولت در راستای حمایت از تولید، اختصاص و تزریق نقدینگی با بهره کافی از منابع صندوق توسعه ملی به تولیدکنندگان، تامین سرمایه در گردش قطعه‌سازان و خودروسازان براساس قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر توسط بانک‌ها و سپرده‌گذاری صندوق توسعه ملی در بانک صنعت و معدن جهت ارائه تسهیلات به شرکت سایپا بود. در این نشست علاوه بر بررسی مشکلات موجود و ارائه راهکار برای آنها، انتقاداتی نیز از عمکرد مالی دولت قبل مطرح شده است؛ چنانچه به گفته رییس کل بانک مرکزی، ارزهایی که توسط بانک مرکزی دولت قبل جهت اجرای پروژه‌ها به وزارت نفت پرداخت شد همچنین فشاری که برای تزریق تسهیلات به مسکن مهر وجود داشت، باعث شد که دولت وقت نتواند رشد نقدینگی را کنترل کند. در این رابطه سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در این جلسه که رییس کل بانک مرکزی، مدیرعامل صندوق توسعه ملی و مدیران عامل برخی بانک‌ها و مدیران عامل سایپا و ایران خودرو نیز حضور داشتند، نحوه تامین منابع مالی واحدهای تولیدی کشور مورد بررسی قرار گرفت.


جلوگیری از تعطیلی خودروسازان

رحیم زارع در گفت‌وگو با «ایرنا» ادامه داد: این نشست با هدف برداشتن گام‌های عملیاتی برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب درخصوص حمایت از تولید، اتحاذ سیاست‌های لازم برای خروج کشور از رکود، قرار گرفتن کشور در شرایط خاص بعد از توافق و مطالبه به حق تولیدکنندگان و آحاد مردم درباره بهبود شرایط اقتصادی پس از تحریم و بررسی چالش‌های پیش روی تولیدکنندگان برگزار شد.

وی گفت: در این نشست مسائل و مشکلات پیش روی خودروسازان را نیز شنیدیم و درخصوص راه‌های جلوگیری از تعطیلی و افزایش واحدهای تولید خودرو در کشور نیز بحث و تبادل نظر شد.

زارع با یادآوری اینکه با توجه به اهمیت موضوعات، مقرر شد نشست مشترک بعدی دوشنبه هفته آینده برگزار شود، اظهار کرد: همچنین در این جلسه مشترک پیرامون مشکلات حوزه تولید ازجمله انباشته شدن محصولات در انبارها و ورشکستگی برخی بانک‌های کشور بحث و تبادل نظر شد که باید برای محدودیت‌های پیش رو چاره‌اندیشی شود.


تهدید افت اشتغال در بنگاه‌ها

در این رابطه عبدالکریم رجبی نیز در گفت‌وگو با «تسنیم» اظهار کرد: در این جلسه درباره مشکلات مربوط به سرمایه در گردش واحدهای تولیدی همچنین تسهیلاتی که بانک‌ها باید به این بخش می‌پرداختند، مباحثی مطرح و مقرر شد این جلسه باز هم در تاریخ‌های دیگری برگزار شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه تسهیلات سرمایه در گردش باید به واحدهای صنعتی پرداخت شود، تصریح کرد: هنوز واحدهای صنعتی در رکود به سر می‌برند؛ چراکه نه تنها شغلی ایجاد نشده بلکه برای شغل‌های موجود نیز خطر وجود دارد.

رجبی ادامه داد: برای اینکه سرمایه در گردش بانک‌ها به واحدهای صنعتی برسد باید در مرحله اول مطالبات معوق بانک‌ها وصول شود؛ البته در این مهم باید مجلس نیز به نظام بانکی کمک کند.

وی با بیان اینکه نکته مهمی که بانک مرکزی در این جلسه بارها به آن اشاره کرد افزایش معوقات بانکی بود، تصریح کرد: با وجود اقدامات انجام شده برای وصول معوقات بانکی اما باز هم آمار این بخش بالاست؛ چراکه مطالبات معوق در نظام بانکی بیش از ۹۰هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین به طرح موضوع افزایش سرمایه بانک‌ها در این جلسه اشاره کرد و افزود: مجلس منتظر است تا دولت لایحه افزایش سرمایه بانک‌ها را زودتر تحویل دهد.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر