دردسر ساخت و ساز‌های بی‌رویه برای تهران

۱۳۹۴/۰۴/۳۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۴۸۱۶

گروه مسکن و شهرسازی نیره خادمی

یکصد و هفتاد و یکمین جلسه شورای شهر تهران بیش از آنکه با پیچیدگی‌های دستور جلسات وقت‌گیر همراه باشد به تذکرات و انتقادات اعضای شورا درباره سیل اخیر اختصاص یافت؛ از مدیریت آب‌های سطحی و عدم موفقیت در پیش‌بینی توفان گرفته تا رعایت نکردن حریم رودخانه‌ها و ساخت‌وسازهای بی‌رویه مسائلی بودند که در این جلسه توضیحاتی نسبت به آنها ارائه شد.

رییس شورای اسلامی شهر تهران بااشاره به توفان و جاری شدن سیل در برخی نقاط کشور طی روزهای گذشته، اعلام کرد: انتظار می‌رود که مسوولان آمادگی لازم برای مدیریت بحران درچنین مواقعی به ویژه در مورد حوادث دوره‌یی را داشته باشند.

مهدی چمران ضمن ابراز شگفتی از نحوه فرو ریختن چند ساختمان درحاشیه رودخانه در منطقه سوادکوه گفت: ابتدا تصور می‌کردم که این تصاویر مربوط به خارج از کشور است اما دیدیم که شهرهای شمالی و ساخت‌وسازهای همجوار با بستر رودخانه‌ها درمعرض چنین مخاطراتی قرار دارند کما اینکه سیل دهه60 در منطقه تجریش و امامزاده قاسم نیز به دلیل طغیان رودخانه رخ داد. درحالی که اگر برای عبور سیلاب مسیرهایی پیش‌بینی و احداث شود. جاری شدن سیل تلفات سنگینی نخواهد داشت.

پیش‌بینی سایت بین‌المللی هواشناسی

اگرچه سیدجعفر تشکری‌هاشمی، معاون شهردار تهران از هشدار سازمان مدیریت بحران 2روز پیش از حادثه خبر داده بود اما رییس کمیته عمران شورای شهر تهران از پیش‌بینی سایت‌های بین‌المللی هواشناسی درباره سرعت باد درتهران خبر داد و گفت: نکته جالبی که وجود دارد، این است که سایت بین‌المللی هواشناسی 10روز قبل از حادثه اعلام کرده بود که سرعت باد در ساعت 18:30 در تهران 22کیلومتر، ساعت 19:30 و ساعت 19:33 به 75کیلومتر در ساعت می‌رسد اما متاسفانه به دلیل اینکه سال گذشته برخورد خوبی با مقصرین نشد. در این حادثه نیز هیچ‌کس عذرخواهی نکرد. اقبال شاکری افزود: متاسفانه پد هلیکوپتری امامزاده داوود به پارکینگ تبدیل شده و اورژانس اعلام کرده از طریق تماس‌های مردمی متوجه وقوع برخی اتفاقات شده است. در واقع حوادث به آنها به صورت رسمی اعلام نشده بود. ظرفیت جاده چالوس 12هزار خودرو است اما در این حادثه یکصدهزار خودرو در محاصره سیل و ریزش کوه قرار گرفتند.


لزوم اجرای طرح جمع‌آوری آب‌های سطحی

مهم‌ترین معضلی که بعد از توفان و سیلاب در تهران وجود داشت، آب‌گرفتگی معابر به ویژه در اتوبان‌های نیایش و چمران بود که رییس کمیته عمران شورای شهر تهران نیز درباره آن سخن گفت. او بااشاره به لزوم اجرای طرح جمع‌آوری آب‌های سطحی توسط شهرداری تهران افزود: اگر این پروژه به اجرا درآمده بود، با مشکلات آب‌گرفتی کمتری مواجه می‌شدیم. باید طرح جمع‌آوری آب‌های سطحی را جدی بگیریم و اگر می‌گوییم؛ ساخت‌وساز در بستر رودخانه باید ممنوع شود، این موضوع را باید به مرحله عمل برسانیم. مدیریت یکپارچه باید به قنوات، مسیرها، کانال‌ها و... رسیدگی کرده و نقطه پایانی برای آن بگذارد. این عضو شورای شهر با انتقاد از اجرا نشدن طرح‌های جمع‌آوری آب‌های سطحی در مناطق شهرداری افزود: این طرح در برنامه‌هاست اما چون منفعتی برای مناطق ندارد در اولویت‌های آخر آنان قرار دارد.


فروش زمین‌های حاشیه رودخانه از علل وقوع حادثه سیل

ساخت‌وساز بی‌رویه و فروش زمین‌های حاشیه رودخانه موارد دیگری بود که ازسوی رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران به عنوان دلیل وقوع حادثه سیل مطرح شد. رحمت‌الله حافظی در این‌باره گفت: حسب شواهد و قرائن ساخت‌وسازهای بی‌رویه و فروش زمین‌های حاشیه رودخانه یکی از علل حوادث اخیر بوده که در محل خود جای بررسی و تامل دارد.

نایب‌رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز در این‌باره گفت: در منطقه سولقان ساختمان‌ها 7 الی 8 طبقه ساخته می‌شوند به‌طوری که چندی پیش مسوولی که صدور پروانه ساخت‌وساز در این زمینه را به عهده داشت دستگیر و چندی پیش با حمایت افرادی در منطقه سولقان و با قرار دادن قرار وثیقه آزاد شد.

وی به ساخت 700واحد دو طبقه و سه طبقه در بالای سولقان اشاره کرد و گفت: این واحدها در بستر رودخانه ساخته شده‌اند. همچنین برخی از رستوران‌هایی که در حریم رودخانه ساخته شده‌‌اند نیز باید تخریب شوند.

گفتنی است اعضای شورا در این جلسه در پاسخ به اعتراض فرمانداری تهران، بر مصوبه قبلی خود درباره میزان رقم مجوز ارزش واگذاری امتیاز تراکم در راسته‌ها و بورس‌های تجاری پافشاری کردند و یک‌بار دیگر به این طرح رای دادند. همچنین یک فوریت طرح پیشنهادی عباس جدیدی مبنی بر تشکیل شورای عالی ورزش در شهرداری تهران برای نظارت بر امکان ورزشی نیز با مخالفت جمعی اعضای شورا مواجه شد.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر